Kedilerde Ani Ölüm Neden Olur?

Tarcin2021
Tarcin2021

2523 Puan

Belli hiç bir şeyi yokken durduk yere kedisi ölen veya bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128553

Kalp krizi olabilir. Genelde cins kediler kalıtsal olarak kalp hastalıklarına yatkın oluyor ama tekirlerde de olabiliyor. Onun dışında, kediler hastalıklarını son ana kadar saklayabilirler, belki de küçük belirtiler fark edilmemiş olabilir. İyi dersiniz, iştahı yerinde falan, bir bakarsınız ertesi gün can çekişmeye başlamış. Mesela öksürmüyor hayvan, iyi nefes alıyor, ciğerleri temiz dersiniz, ciğeri enfeksiyon dolu olabilir. Bu taş problemleri de çok korkutuyor beni, mesela tıkanıklık oluştuysa ve haberiniz olmazsa kedi hızlıca ölebiliyor. Karaciğerinde ciddi bir problem oluşmuşsa parazit ilaçları gibi ilaçlar da öldürebilir. Daha önce çok kedi kaybettim. Kediler aniden kötüleşip ölebilirler ama mesela koşup oynuyorken pat diye düştü öldü, kalp ile ilgili bir sorun-kalp krizidir büyük ihtimalle.

Ketonmanya
Ketonmanya

114500

Merhabalar.


Aslıhan Hanım olası sebepleri çok güzel açıklamış. Bunlara ek olarak viral hastalıklar da ani ölüme sebep olabilirler. Çoğunlukla öncesinde belirti verirler ancak nadiren hiçbir belirti vermeden virüsler tüm vücudu sardıktan sonra en son kalp kasına tutunduklarında ani kalp durmasına sebep olabilirler.


Eğer bu soruyu sorma nedeniniz kedinizin başına gelmiş olmasıysa başınız sağ olsun. :(


Bol patili günler dilerim.

Tarcin2021
Tarcin2021

2523

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim değil de yakınımın kedisi geçen günlerde vefat etti maalesef. Dışarıya bakıyordu gayet iyiydi arkasını dönüp peşimden gelecekti dedi arkasını dönmesiyle ani bir atak geçirip gitmiş ne yazık ki. Cins kediydi bu arada

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 229 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR