Kedi İle Araba Yolculuğu Hakkında Sorularım.

Kedim ile ilk kez şehirlerarası bir yolculuğa çıkacağız, yaklaşık 300-400km. Daha evvel 30-40km yollara gidiyorduk biraz tecrübemiz var ama bu seferki uzun. Araba gezintisini gerekli koşullar sağlandığında (klima açılacak,camlar kapatılacak) seviyor gayet.


İlk sorum arabanın hızı olacak. Otoban boş ise hızım benim 200 ün altına çok düşmez, kediye bu hızlar bir zarar verir mi?(hız linci yapmazsanız sevinirim)


2- normalde taşıma kutusuna arka koltukta emniyet kemeri bağlayıp yolculuk yapardım. Bu yolculuk uzun diye ön yolcu koltuğuna koymayı düşünüyorum gerek var mı?(havayastığını kapatacağım)bagaja da koyamam araba sedan hayvan boğulur orada.


3 Molalarda kediyle nasıl ilgilenmem lazım. Kumuna oturtma su mama vermeyi biliyorum bunun dışında şunu şunu yap diyeceğiniz bir durum varmı.


Sizler kedileriniz ile uzun yolculuğu nasıl yapıyorsunuz. Bu soruların dışında tavsiyelerinizi de kabul edebilirim

6 CEVAP

Yolculuğumuz problemsiz geçti. Kendi taşıma kutusunda yaptık yolculuğu. Yakıt aldığım zamanlarda kumuna koydum ve su verdim. Yaklaşık 3 saat sürdü zaten yolculuk.


Hız mevzusuna gelince. 220 lerden sonra hareketlenmeye ve bağırmaya başladı. Bende o hızı geçmemeye çalıştım. Kendi kutusunu da emniyet kemeri ile bağladım fren yapınca düşme vb durumu olmadı.


Bu arada ön koltuğa koyacaksanız yolcu havayastığı kapatılan araçlardan değilse koymayın. vw grubunda kapatılabildiği için ben kapatıp koydum oraya. Allah esirgesin patlarsa hayvanı öldürür çünkü.

Snzlc
Snzlc

17518

daha önce 1500 km bir araba yolculuğu yapmıştık tabi hayvandan hayvana fark var bizimki biraz korkaktı. önce arabaya alıştırdık. bagaja uygun bir yere kum kabını koymuştum yerini gösterdim. arabaya şöyle bir baktı. ilk bir saat kutusunda durdu ama sonra çıkmak isteyince kutusundan çıkardık ama ön tarafa geçmesine izin vermedik. özellikle şöfor koltuğuna geçmesi tehlikeli olur. hız konusunda bişey diyemem biz çok daha yavaş gitmemize rağmen rahatsız olmuştu. koltuğun altına girip orda yatmıştı. kucakta durmadı. ilk yolculukta biraz mama yedi ama hiç tuvalet yapmadı. aynı yolu ikinci defa gittiğimizde bagajdaki tuvaletine gidip işini gördü. yine de yoldayken pek yiyip içmedi. size tek önerim tuvaletini bagajda ulaşılabilecek bir yere koymanız olur. gerçekten rahat ediyorlar.

Arabada şu anki planda tek ben olacağım için biraz sıkıntı olacak kutusunda durdurmayı planlıyorumdum aslında.Bagaja kumu koymak mantıklı geldi ama bagaja tek geçiş arka koltuklar arasındaki boşluktan kedi orayı bulabilir mi emin değilim. Ben direk araç zeminine koymayı düşünüyorum kumu. Genelde ön dasboardın üzerinde yatıyor yanıma geleceğini çok düşünmüyorum bana çok düşkün değil zatenz

Acarrabi
Acarrabi

674

Eğer tek başınaysanız ön koltukta olması sıkıntı olabilir çünkü ayağınızın altına atlama ihtimali var. Tuvaletini arka koltuğa koyun boşsa çok daha rahat olur bence. Kutusunuda arka koltuğa koyun isterse gidip oraya yatar. Benim kedilerim fazla hızdan hoşlanmıyor bağırmaya başlıyor ama hepsinin huyu farklı tabiki

Acarrabi
Acarrabi

674

Eğer tek başınaysanız ön koltukta olması sıkıntı olabilir çünkü ayağınızın altına atlama ihtimali var. Tuvaletini arka koltuğa koyun boşsa çok daha rahat olur bence. Kutusunuda arka koltuğa koyun isterse gidip oraya yatar. Benim kedilerim fazla hızdan hoşlanmıyor bağırmaya başlıyor ama hepsinin huyu farklı tabiki

Minminik
Minminik

14018

yolculuk bitmiş ama ek olarak kendimin nasıl yaptığını ek belirtmek isterim.
kediyi çocuk koltuğu bağlar gibi emniyet kemeri ile bağlayın. ben hem kemer hemde yukarda el tutacağına ip ile bağlıyorum yolda ani frende savrulmasın diye.
ben bavulu arka koltuğa koyup kediyide bavul üstüne koyuyorum dışarıyıda izliyor ama dediğim gibi hem bavul hem kediyi kaymaması için sabitleyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 197 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR