Kedim Pirelendi

Irmaakk
Irmaakk

421 Puan

Önceden bahçede beslediğimiz ama 1 hafta önce eve aldığımız kedimizin üzerinde pireler olduğunu farkettik. 1 haftadır beraber aynı yatakta yatıyoruz, veterinere götürdük fakat yeni açıldığı için elinde dış parazit ilacı olmadığını ve 1 hafta sonra geleceğini söyledi. Deprem bölgesinde olduğumuz içinde maalesef götürecek başka bir veteriner bulmak çok güç. Evde geçici olarak nasıl bir çözüm bulabilirim? Ve pireler bana bulaşmış mıdır herhangi bir losyon veya şampuan kullanmam gerekli midir sizce?

3 CEVAP

seliinkececi
seliinkececi

2912

Kedi kopek pireleri insanlara bulasmaz cunku hayvan vucut sicakligi ve insan vucut sicakliklari farklidir. Bu tur pireler hayvan sicakligini tercih ederler. Kedinizin daha yuksek vucut sicakligi oldugundan isteseniz bile size gelmeyecektir. Bu konuda iciniz rahat olsun. Sizi sadece isirabilirler ama bulasma diye bir sey soz konusu degil. Evde simdilik sirkeli suyla silebilirsiniz, elinize geleni sıkabilirsiniz ben baska bir sey yapilabilecegini dusunmuyorum.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Hayır size bulaşmaz sadece ileri safhada kedinizin üzerinden çevreye düşen pire yumurtaları,erişkin pireye döneceğinden sizi de ısırmaya başlayabilirler.
Evi bu süreçte bol bol süpürün gerekirse halıları falan da kaldırın çünkü buralarda daha hızlı ürüyorlar.
1 hafta boyunca kedinize taramaktan başka yapacağınız bir şey yok maalesef,doğal tedaviler zaten hiçbir şekilde işe yaramıyor.
Bu yüzden 1 hafta sabretmeniz gerekecek.Dediğim gibi temizliğe önem verin.

Irmaakk
Irmaakk

421

Sağolun, içimi rahatlattınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR