Kedim Fazla Mama Mı İstiyor?

bayikbocuk
bayikbocuk

804 Puan

7-8 aylık erkek tekir, henüz kısır değil. 3 hafta önce aşıya gittiğimizde veteriner 3.1 kg tarttı. Şimdi evdeki hassas terazide tarttım, 3.7 kg olmuş.


Royal Canin Kitten kuru mama veriyorum. Paketin üzerinde bu yaş ve kilodaki kedi için günlük 60-65 gram yazıyor. Ben de mamayı her gün ölçerek veriyorum.


günlük hakkının tamamını sabah koyuyorum, hepsini tek seferde yemiyor ama akşama kadar da idare etmiyor. Öğleden sonra mamayı bitirip akşama doğru ayaklarıma dolanmaya başlıyor.


Yarım yarım koyayım diyorum, yarısını sabah koyuyorum. bu sefer öğlen olmadan bitiriyor, öğleden sonra yalvarmaya başlıyor. İkinci yarıyı veriyorum, yine akşam olmadan bitirip uyku saatine acıkıp başlıyor yalvarmaya. O zaman da bir sıkım malt yalatıyorum ama çoğu zaman ondan da tatmin olmuyor.


Az mı geliyor acaba? Ama kilo almasına da bakılırsa iyi de besleniyor. Ne yapayım, biraz daha vereyim mi, yoksa bütün yalvarmalarına kulağımı mı tıkayayım? Kilolu bir kedi olup sağlığını bozmasını da istemiyorum.

3 CEVAP

somnium
somnium

12644

bence buna takmayın. doya doya verin, daha yavru çünkü. 1 yaşından sonra düşünürsünüz bunu.

Minminik
Minminik

14018

Selam, kisirlastirdiktan sonra kilo cok onemli ne kadar kilolu olursa o kadar cok idrar tikanmasi olabilir dedi doktorum zaman ayarli mama kaplari alabilirsiniz gunde istedigin kadar sik istediginiz gramajda verir
Kedinin huyu nailsa sonrada aynisini yapacak bebek beslensin tabi ama fazlasi zarar mideleri pin pon topu kadar, disari cikmiyorsa ve aktif oyun oynayip yorulmuyorsa fazla vermeyin
Benim doktor yas mamayi bile sabah versem kuru mamayi aksam vermemi soyluyor
Nasil alistirirsaniz o sekilde gider

Hatice68
Hatice68

1806

Verdiğiniz mama yağlı olduğu için olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR