7 Mama Arasında Hangisini Seçmeliyim?

KedicikUzum
KedicikUzum

12625 Puan

Kedim 4 aylık, neredeyse 2 ay önce 1 buçuk kilo lavital mama almak gibi bir hata yapmıştım, sokaktakilere bile verdim en az 500 gramini hala bitmedi:( o yüzden tavuk haftada bir ödül maması falan veriyorum suanlik. Ama artık bir mamaya geçmem gerek. Bu 7 mama arasında seçim yapar mısınız, çok arada kaldım, herkes başka bir şey diyor çoğunluk ne derse onu alacağım.



  • Royal canin

  • Proplan

  • Hills

  • nd tavuklu narlı
    -Nd ocean
    -advance
    -sanabelle
    Bu fiyat aralığında diğer önerilere de açığım:)

17 CEVAP

Merhaba,
Bu sitede herkes farklı mamalar kullanıyor ve bu yüzden de herkes kendi kullandığı ya da deneyimlediği mamalar hakkında yorum yapabiliyor.
Mama konusunun hassas bir seçim olduğunu düşünüyorum. Kedinizin yaşı-kilosu-sağlık durumu gibi etkenlerine bağlı olarak seçilmeli ve bunu en iyi veterineriniz belirleyebilir.
Kendimden örnek vereyim; ben 2senedir kedime aynı mamayı kullanıyorum çünkü tüm veterinerler o mamayı kullanması gerektiğini söyledi ancak bu sitede mama konusunda okuduğum yorumlarda hep benim kullandığım mama için olumsuz yorumlar yapıldığını gördüm. 5-6 farklı veterinerin söylediğine mi inanayım yoksa buradan yorum yapanlara mı inanayım?
Denen o ki lütfen veterinerinize danışın.

balbonibon
balbonibon

705

Yazdıklarınızdan RC ve ND kullandık, RC kullanırken avuç avuç tüy döken kedim Nd tahıllı tavuklu ile düzeldi pamuk gibi oldu. Üstelik ND pahalı diyor herkes ama RC de ND bandında fiyat olarak ve asla değmez bence. Ben mama değişimi yapacakken çok araştırdım Bozita ve Sanabelle'den birine geçecektim aslında ama stok sorunu vardı ve fiyat olarak aman aman bir fark yoktu en son ND aldım geçtim. Memnunum her boyu her aroması her yerde çok kolay bulunabiliyor bence bu da çok önemli bir şey. Tavuklu yiyordu değişiklik olsun diye aynı içeriğin somonlu versiyonunu aldım mesela çok daha risksiz o konuda. Çok fazla kullanan insan olduğu için mamada sorun olsa çok kolay olur fark etmek deney alanı çok geniş. Exclusion mesela kağıt üstünde iyi bir mama ama bazı erkek kedilerde kristalleşme yapmış. Propolan ve Hills de kağıt üstünde Nd'den geride mamalar rama memnun olanı çok ve çok satan mamalar. Nd tavuk mu balık mı derseniz tavuk bazı kedilerde alerji yapabiliyormuş, küçük paket alın deneyin. Balık tabi ki tavuktan besleyici bir içerik. Ben kışa geçtiğimiz için tavuktan somona geçirdim kızımı. ND aynı reçetede farklı aroma üretiyor ve bu bence avantaj çocuk hep aynı şeyden sıkılır ama mama değişimi de kolay bir şey değil.

ND tavuklu narlı çok güzel hiç sorun yaşamadık

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Kediniz hareketli bir kediyse N&D Ocean Kitten öneririm. Eğer çok hareketli değilse Hill's Tuna balıklı Kitten öneririm.

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538

Her zaman hills

Okan3439
Okan3439

10733

Nd ocean iyidir onun dışında kendi kullandığım virbac tavsiye ederim

AyseMia
AyseMia

111368

Hill's kitten tuna balıklı öneririm birçok yavru kediye en çok yarayan mama oldu. Tüylerini çok güzelleştirdi ve kilo aldırdı, gelişimleri de yerindeydi. Kilo almakta sorun yaşayan bir kediyse o açıdan da fayda sağlayacaktır. Yaşından sonra ise N&D düşük tahıllı morina balıklı olanından öneririm. Yavru kedilere N&D ishal yapabiliyor (tahılsız olduğu için olabilir), birkaç yavru kedide bu sorunu yaşadım.

KedicikUzum
KedicikUzum

12625

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum :) Kedim çok hareketli değil, yani yavru olduğu için hareketlilik var ama çok değil genelde uyuyor. O zaman Hill's Kitten alacağım, Tuna Balıklı.

Emirrckr
Emirrckr

13076

N&D Ocean tavsiye ederim,
Kedimize yavruluk döneminden 1 yaşına kadar kullandık ve hiçbir sorun da yaşamadık,çok memnunduk.
Sağlıklı,iri,kilosu yerinde,enerjik bir kedi :)

Pamres
Pamres

3163

N&D dan club gelmeden hill's önerelim. Yavru kedilerde kediye gerçekten çok yarıyor. Ben hill's kitten ton balıklı kullanıyorum.

Pamres
Pamres

3163

N&D fan club demek istemiştim klavye çevirmiş 😂

Dann
Dann

1176

Bu liste içinden sadece Nd ürünlerini seçerim.

aytunccc123
aytunccc123

14318

Nd için bütçeniz yetiyorsa nd derim bende valla bana kalırsa özellikle yavruyken olabildigince kaliteli mamalara yönelmek lazım çünkü gelişimlerinin inşası zaten bu 1 yaşa kadar olan dönemde atılıyor ustelik en çok enerjiye ve proteine ihtiyaç duydukları bi donem
1 yaşa kadar nd kullanın iyice gelişsin büyüsün sağlam bi bağışıklığı olsun ardından isterseniz RC isterseniz hills onlarada geçiş yaparsınız

Palyaco
Palyaco

218519

Hils mamalarda bağışıklığı güçlü tutmuyor 3 yıldır gözlemliyorum

tengrist
tengrist

11589

Kedinize iyi gelen mamayı deneyerek bulacaksınız tabii ki her mama her kediye iyi gelmiyor ne yazık ki. Ama şunu söyleyeyim ND fiyat/performans açısından şu an iyi mama, yazdıklarınızla aynı segmentte bile değil kesinlikle içeriğine bakın anlarsınız. İçinde et olmayan, tahıl proteini ve gdo yüklü mamalardan temiz içerikli et proteini yüksek mamaya bilinçsiz geçişler yapıldığı için şikayet çok fazla olabilir, midemiz et ve tahıl yediğimizde aynı oranda asit üretmez, tahılsız mamada mide ph'ı de için tabii ki kakada yumuşama ya da hızlı geçişte ishal daha sık görülebilir.
Şuraya bakarak et ibareleri hakkında fikir edinebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 535 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR