Kedim Poposunu Temizleniyor, Ne Yapmalıyım?

Oglumfrodo
Oglumfrodo

856 Puan

Arkadaşlar merhaba, kedimi sahipleneli yaklaşık 10 gün oldu. Sahiplendiren kişi 3-3,5 aylık olduğunu söyledi oğlumun. Fakat ne zaman tuvaletten çıksa kendini temizlemiyor. Özellikle poposunu asla yalamıyor. Her zaman kakasının kalıntıları kalıyor. Halıdan topluyorum ya da severken elime bulaşmış oluyor.Buradan aynı problemleri yaşayan kişilere verilen cevapları okudum. Islak pamuk ile sildim ıslaklıktan rahatsız olur yalar diye fakat yalamadı. Tembellesir, benim silmeme alışır diye birkac gün ellemedim. Hala poposunu temizlemeyince Crystalin sıktım direkt, bekledim temizler diye yine temizlemedi. Ne yapmalıyım, bu sorunu yaşayan oldu mu ? Nasıl poposunu yalaması gerektiğini öğretebilirim. Cevaplarınız için teşekkürler.

1 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Merhabalar özellikle uzun tüylülerde ve ya anneden erken ayrılan yavru kedilerde bu tarz sıkıntılar olabiliyor sürekli mendille silince de tembelleşiyorlar . İlk olarak eğer kapalı tuvalet kabı kullanıyorsanız açık tuvalete geçin çünkü kediler kapalı tuvalet kabında çok hızlı ve uygun pozisyonu almadan tuvaletlerini yapıp çıkıyorlar bu da üzerlerine yapışmasına sebebiyet veriyor.


İkincisi makinanız var ise poposunun etrafındaki tüyleri kesin tüylerine bulaşmasın hem pişik vb. sorunların ihtimalini ortadan kaldırırsınız hem de hayvan rahatlar tüylere yapışma gibi bir durum olmaz sonra zaten siz dokunmayın bölgeyi hafif ılık su ile ıslatın yavaş yavaş kendini temizlemeye başlayacaktır. kediler bu konuda hassas hayvanlardır mutlaka kendi çözer zamanla bu problemi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 164 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR