Zayıflatan Yavru Kedi Maması Önerisi

KedicikUzum
KedicikUzum

12625 Puan

Evet biraz ilginç bir başlık. Öncelikle açıklayayim, yavru kedim dişi ve 4 gün sonra 16 haftalık yani 4 aylık olacak.
Kendisi dişi olmasına rağmen bu sabah tarttim 2.05 kilooo şişko biraz ve gerçekten bu aralar göbek yaptı. Daha dün 1.95ti. Neredeyse 4 aylık olduğu için internette 4 aylık kedi kaç kg olmalı diye araştırdım, 1.4-2.2 arası yaziyordu. Yani dişi olduğu icin biraz daha zayıf olmasını istiyorum. 1.5 kilo falan ideal geliyor. Çünkü kedim pek iri yarı değil tekir ama ufak. Kedimi kalorili besleyecegim, kontrollü şekilde yavaş yavaş kilo vermesini sağlayacak bir mama önerisi verir misiniz? Veya yetişkin kedi/kısır kedi mamasına mi geçmeliyim geçici olarak? Kedim geldigİnde çok zayıftı, 6 haftalık 400 gramdi, kilo aldirmaya çalıştım verdim verdim obez olmadan kontrol altına almaya çalışıyorum, hele ki şuan dişi, diş çıkarma döneminde, biraz daha iştahsız olması gerek ama neden böyle oldu anlamadım bir anda kilo aldı bebişim:)


3 CEVAP

Özellikle yavru bir kedi için; kilolu, göbekli, araştırdım normal kilosu bu değilmiş gibi düşünceler çok yanlış bence. 4 aylık bir bebek düşünün, sırf kilosu fazla diye annesi ondan besin kesmez ya da kısıtlamaz, ''zayıflatan'' mamalara geçiş yapmaz, sağlıklısı neyse onu yedirir.
Yavru kediler için kilo konusunda bu kadar takıntılı olmanıza gerek yok. En azından 6 aylık olana kadar veterineriniz hangi mamayı öneriyorsa ve mamanın arkasında kedinizin kilosuna-yaşına uygun hangi porsiyon miktarı öneriliyorsa öyle vermeye devam edin.
Ve rica ediyorum şu siteye mama sormayın artık. Herkes bambaşka mamalar kullanıyor. Mama konusu kedinin yaşına-kilosuna-sağlık durumuna göre seçilmesi gereken bir konu ve bunu en iyi veterineriniz belirleyebilir.
Yavru kediler çok yer, arsızca yerler, yemeyi severler. Bu demek değil ki mamayı önünden alacağız, hayır bence yemesi ve gelişmesi gerekiyor (tabii fazla abartmıyorlarsa) Kediler özellikle kısırlaştırıldıktan sonra aşırı derecede kilo almaya eğilimli olabilirler. Bu yüzden kısırlaştırma işleminden sonra kısır kedi mamasına geçiş ve porsiyon kontrolü yapılarak kedinin kilolu olması önlenebilir.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Yavru kedilerde ne olursa olsun serbest beslenme rutini izlenmeli.
Çünkü zaten en hızlı geliştikleri dönem,en enerjik dönemleri,bırakın dilediği kadar yesin şimdi.
Kilo da alsın hiç farketmez zaten boyu uzadığı için yavru bir kedinin obez bir görüntüye sahip olması çok ama çok zor.
Sokaklarda gördüğümüz o göbekli yavru kedilerin genelde iç paraziti oluyor da ondan karınları şişiyor.
Yoksa normalde sağlıklı bir yavru kedi kilo alsa dahi aşırı derecede şişmez çünkü sürekli gelişiyor,boyu uzuyor.
Ve bu süreçte de haliyle sürekli beslenmeye ve enerji almaya ihtiyacı var.İstediği kadar yiyebilir minik :)
Normalde 1 yaşına kadar yavru sayılıyorlar fakat eğer daha erken kısırlaştırırsanız yine kitten mamayla 1 yaşına kadar devam edin ama hızlı kilo alma ihtimaline karşın kısırlaştırma sonrası duruma göre öğünlü beslenmeye geçebilirsiniz.

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Kesinlikle farklı mama kullanmayın bırakın yesin ve kilo alsın. 10 aylık olana kadar serbest besleyin istediği kadar kilo alsın. Yavru şuan ve yavru kedi maması ile beslenip gelişimini en iyi şekilde tamamlaması gerek. Kilosunu dert etmeyin şuan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR