Kedim İlac İcmiyor

kirke
kirke

919 Puan

mantar ilaci kullaniyoruz ama karacigerlere zarari varmis bu yuzden veteriner karaciger icin ilacta verdi ama karaciger ilacini asla yemiyor, toz yapiyorum yada kiriyorum yas mamaya koyuyorum hic yemiyor napicam ya

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128572

Hapın dışına sıvı yağ sürün, parmağınızı ağzının yan kısmından sokup ağzını açın, ilacı iyice boğazına doğru koyun, ağzını hemen kapatın, elinizle ağzını açmasına engel olun. Doğru yaparsanız o şekilde yutmayacak kedi yok.

Toz halne getirip, suyla karıştırıp, iğnesi çıkarılmış küçük bir enjektör yardımıyla vermeyi deneyebilirsiniz. Beni kimlere de asla hap yutturamam. Bu yöntemi deniyorum. Tabi çok dikkatli olmanız gerekiyor. Azar azar enjekte edin ve aralarda yutmasına izin verin boğazına kaçmasın. Toz haline getirip yaş mamayla da karıştırmayı deneyebilirsiniz. Yinede kendinize güvenmiyorsanız hiç riske girmeyin (sonuçta dostunuza zarar vermek istemezsiniz) bir uzmandan yardım alın veya tecrübeli bir arkadaşınız varsa ondan yardım isteyin derim ben.

kirke
kirke

919

ya asiri hircin kedim asla izin vermiyor agzini acmaya calissam beni oldurur herhalde...

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Ben de SeckinTultay arkadaşın bahsettiği gibi toz hâline getirip suyla karıştırıyorum, şırıngayla veriyorum. Hatta şırıngaya karşı çok negatif bir tutum geliştirmemesi için şunu da yapabilirsiniz. Jel kıvamında değil de sos içinde taneli olan yaş mamalardan alın evinizdekiler bunlardan değilse. Hapı toz hâline getirince suyla değil de yaş mamanın suyuyla karıştırın. İlk birkaç gün şırıngayla bu karışımı verin ki ağzına yaş mama sıkıldığını zannetsin. Eğer bu karışıma alışırsa bir ihtimal ilaçlı yaş mamayı da yemeye başlayabilir.


Kedilere ilaç içirmek gerçekten çok sancılı bir süreç. Hele ki ele avuca sığmayan bir kedi söz konusuysa. Kolaylıklar diliyorum size.


Bol patili günler dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 175 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR