Aşı Markaları

bayikbocuk
bayikbocuk

804 Puan

Geçen ay Bodrum'da sahiplenip ilk doz aşılamalarını yaptığım kedinin, Ankara'da ikinci doz karma aşısını yaptırırken, piyasada farklı marka aşılar olduğunu fark ettim ve hatta burada da sordum. Anladım ki piyasada farklı marka ve farklı özellikte (canlı, inaktif vs) aşılar var ve ilk dozu hangisinden yaptırdıysam ikinci dozu ve hatta sonraki yıllarda yaptıracağım aşıları da aynı marka yaptırmam daha doğru olacak.


Bazı veterinerler de aynı marka olması gerektiğini, bulamıyorsam sıfırdan iki doz aynı marka yaptırmam gerektiğini söylediler. Ama bazı veterinerler de hiç fark etmeyeceğini söylediler. Yani sorgulamasam yapıp geçeceklerdi. Bu sitede de sordum, aynı olması gerektiği söylendi.


Şimdi kuduz aşısı zamanı geldi. Bunda da bir farklılık (canlı aşı, inaktif aşı vs) durumlar var mı, hangi marka aşıyı tercih etmem gerektiğiyle ilgili "şu aşıyı ara onu yaptır, bundan yapmak isterlerse onu yaptırma" gibi söyleyebileceğiniz bir şey var mı?

1 CEVAP

Pamres
Pamres

3163

Hocam buradaki çoğu kişi veteriner hekimi değil o nedenle takım tutar gibi şu aşı daha iyi bu aşı kötü gibi bir söylem doğru olmayacak gibi. O nedenle güvendiğiniz bir veteriner hekime danışmak daha doğru olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 140 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR