Kedimin Dışkısından Sonra Mukuslu Kan

Linasuna
Linasuna

617 Puan

Merhaba 5 aylık british shorthair cinsi kedimiz var 2 aylıktan sahiplendik karma aşıları yapıldı iç dış parazit kere yapıldı lösemi 1 yapıldı kedimin ishal.ile birlikte dışkısından kan gelmeye başladı veterinerimiz kan testi yaptı korona dedi bir hafta iğne tedavisi karaciğer ve böbrek gerilemiş dedi ilaç falan derken 10.000tl ödeme yaptık bir hafta sonra geçmeyen kan ve ateşi var diyip ateş düşürücü derken eve geldim elimde 2 poşet ilaç bu böyle olmaz deyip başka veterine gittim ilaçlar ile birlikte hemen ateşini ölçtü ateşi yok dedi testlere baktı dükkanın kirasını sizden çıkarmışlar bunların hiçbirini kullanma sadece veto mune vitamin kullan birde probiyetik toz var dedi sindirimlerindesikinti var bağırsaklarında dedi virbac gastro mama verdi bu arada Royal canin kullanıyorduk öteki veterinerde hills id vermişti halen kan geçmedi ishal geçti ne yapacağımızı şaşırdık başka veterine gideceğim korkuyorum artık hem manevi olarak çok yorulduk hemde maddi olarak gerçekten sömürüyorlar şu anki veterinerimiz henüz test yapmadı kedimiz yeterince canı yanmis ve hirpalanmis biraz bekleyelim dedi kendisi durduk yere para almaz yukarda Allah var her seyimi ücretsiz yaptı hatta mamayi aldım ödemesini daha sonra yaparsın demişti kendisi unutmuş bile ama biraz fazla rahat gibi bu veterinerde bu gibi durumla karsilasan var ise bana yardımcı olabir mı aşıları falan hep yarıda kaldı.Lütfen konu hakkında yardımcı olabilir misiniz bu arada kedimin yemesi içmesi oynaması çok iyi yanı hasta gibi değil hatta enerji tavan maşallah.


4 CEVAP

Cemalchief
Cemalchief

12176

Valla ayni sorun benim kedimde oldu mama degistirdikten sonra oldu, siz bu zaman diliminde mama degistirdiniz ardindan mi ishal oldu. 2-8 ay arasi mama degistirmek pek saglili degil. Corona teshisi nasil koydu? 10k para valla cok cok fazla

somnium
somnium

12709

okurken ağzım açık okudum. resmen sömürmüşler hem sizi hem de güzel meleği. lütfen, kendinize en yakın hayvan hastanesine veyahut fakülteye gidin. ki kedinizin neşesi, yemesi yerindeyse o kadar büyük bir sorun olduğunu sanmam. kediler ilk iştahtan kesilirler hastalıklarda. ama siz yine de bir fakülteye gidin, çözümünü bulacaklardır umarım.

aslihan_e
aslihan_e

130952

İlk veteriner karaciğer ve böbrek gerilemiş diyor, neye göre öyle söylüyor testler normalse? Kedide kanlı ishal olduğu için testlerin yapılması zorunluluktu. Testlerin de belirli bir ücreti var. Bir haftalık tedavi ücreti var. Yatılı kaldıysa zaten ekstra artar. Ateşi var diye yalan söyleyeceğini düşünmüyorum, ateşini ölçünce yüksek çıkmıştır, ateş düşürücü alınca düşmüştür, belki tedaviye yanıt verdiği için de düşmüş olabilir. 10 bin değilse de 5 bin tutar en azından öyle bir durumda. Onların ilaçlarını, takviyelerini de yüksek fiyatlara satıyorlar, neler sattıysa 10 bine çıkması da normal. Tabi ki fiyatlar abartı ama veteriner ücretlerinin normali bu. Eğer kanlı ishal gerçekten Korona kaynaklı ise çok riskli, o yüzden önlem alınması iyi olmuştur ancak pozitif çıkmasa bile her kedinin Korona taşıyıcısı olduğunu düşünürsek eğer sorun bağırsak hassasiyetiyse ve sırf Korona pozitif çıktı diye Korona deyip geçiyorsa onu bilemem. Bence siz testleri üçüncü bir veterinere gösterin. Aslında burada mesela fip sorunlarıyla boğuşup testlerle ilgili deneyim sahibi olanlar çok. Testlerin fotoğraflarını net şekilde atarsanız değerlerle ilgili yorum yapabilirler. Şunu da söyleyeyim, benim Enterik Korona'ya yakalanıp sırf geçmeyen kanlı ishal yüzünden vefat eden kedim de son günlerine kadar koşup oynuyordu. Bir yere kadar idare ediyor hayvanlar, bağırsaklar işlevini yerine getirmeyince yavaş yavaş, mesela 2 ay gibi bir sürede çöküyorlar. Tabi şimdi benim vefat eden kedim sizi korkutmasın, kanlı ishal kediler için nadir olan bir durum değil, hemen hemen tüm kediler hayatlarının bir döneminde rahatsızlanıp az da olsa kanlı dışkılayabiliyor. Önemli olan veteriner yardımı almak. Demek istediğim koşup oynuyor diye bir sorun yoktur deyip geçiştirmeyin derim. Siz elinizden geleni yapmışsınız ama görüş ayrılığı yüzünden bir şeyler havada kalmış.

Linasuna
Linasuna

617

Bu ay tekrar bir başka veterinere gideceğiz ilk veteriner bir hafta iğne yaptı ilk aldigimda kediye kan testi yaptırmıştım fip biliyorum bundan dolayı yanıma aldığım kedime kan testi yapıldı aradan 1.5 ay geçti tekrar kan testi yaptı korona testi yapmadı zaten düzgün vermiyor sonuçları dedi kana bakarak korona dedi bir hafta iğne tedavisi böbrek ve karaciğer ilacı mide koruyucu bağışıklik yükseltici verdi o hafta iştahı gitti ilaçlardan zayıfladı bir hafta sonra tekrar ateş var dedi 3 ilaç daha yazdigi için ilaçları hiç icirmeden başka veterine gittim ateşini ölçüp bana gösterdi 37.5 diye o gün bugündür uğraşıyoruz tekrar başka bir veterinere götüreceğim 2 tane özel tavsiyesi var hekimlerden randevu almak zor muayene 900 TL sadece burada fakülteye mi götüreyim yoksa özele mi fakülteleride önermiyorlar bu arada kanli yapmadan önce muhabbet kuşumun mevsim geçişinden dolayı kanadından büyük tüy düşmüştü kılçıklı tüy yutmustu ilk veterinere söylemiştim onla ilgisi olmaz demişti ben buna yoruyorum açıkçası bagirsagina zarar mı verdi diye çünkü dışkısından çıkmadı eminim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR