Sokak Köpekleri Yaralanmışsa (Dikişlik Yara) Veterinerler Ücret Almadan Müdehale Eder Mi?

Çalıştığım fabrika çevresinde beslediğimiz bir köpek var, muhtemelen terk edilmiş cinsinden emin değilim bembeyaz tüylü zayıf ama uzun boylu, kısa tüylü bir tür. Dişi. Tabi kendisini sokak köpeklerine karşı savunanamadığı için diğer köpekler baya bir hırpalamış, kaçmaya çalışırken de karın kısmı keskin bir yere takılıp (dikenli tel olabilir) baya yarılmış. Veteriner değilim fakat dikişlik bir durum olduğu belli. Acil bir pet taxi çağırdık (organize sanayide taxi bulunmuyor maalesef) ilk bulduğumuz veterinere götürdük fakat bize sanki cins bir köpeği kısırlaştırma ya getirmişisiz gibi davrandı, konuşmaları o şekildeydi ve 3.000tl para istedi. Acil bir durum karşısında veterinerlerin (hepsi değil tabi) bu şekilde fahiş fiyat istemesi normal mi? Bu işin kanuni boyutu nedir? Bilgis olan varsa yanıtlarsa sevinirim. Teşekkür ederim.

3 CEVAP

aycylmz
aycylmz

14295

Alacağı ücret tamamen vicdanına bağlı, bazı veterinerler ücret almıyor ki bu çok nadir bence ya da indirim yapıyorlar ama sokak hayvanı diye illaki bunu yapmak zorunda değil normal ücretini de talep edebilir, böyle bir yasal yükümlülükleri yok kısacası.

Anladım. Teşekkür ederim bilgi için

aslihan_e
aslihan_e

128337

Böyle bir durumda çevredeki veterinerleri tek tek arayın, önce fiyat bilgisi alın. Çoğu veteriner sokak hayvanlarına %50 indirim yapıyor. Aşı, test gibi şeylerde indirim yapılmaz ama acil tedavi gerektiren durumlarda yapabiliyorlar. Belediyenizin hayvan ambulansı yok mu? Bizim burada gece bile olsa gelir alırlar ama tabi ki o en son düşünce olmalı. Bence onu sahiplendirmeye çalışın. Bulunduğunuz ilin instagram sahiplendirme sayfalarına durumu anlatan yazılı fotoğraf atın, paylaşmalarını rica edin, belki alan çıkabilir. Bir de güzel bir köpekse daha çok isteyen olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR