Bebeklere İlk İç Parazit Ne Zaman Yaptırıllıyor..

Breda
Breda

3721 Puan

bu gün veterinere de danıstım.. 1 ay bir haftalık olunca yapıyoruz dedi.. kendimce erken diye düşündüm.. uygun zaman nedir sizce.. en azından 2 ay olmalı mıdır?

12 CEVAP

Elifoo
Elifoo

10743

Ne kadar evin icinde olursa olsun, bizim onlara tasidigimiz bakteri ve mikroplar parazite yol acabilir. Pire ya da bitler bizim uzerimizde maksimum 1 gun yasayabiliyorlar fakat onlar uzerimizdeyken eve geldigimizde cok kolay bir sekilde kedi ya da kopeklere gecebiliyor. Asi yaptirmayip sonrasinda ah vah demek yerine dogru zamanda dogru kisiye yaptirmak en mantiklisi. Ben Mico 1.5 aylikken sahiplendigim ilk gun eve almadan once yaptirmistim :)

aleyn
aleyn

113859

2 aydan itibaren başlıyor, küçük dozda iç parazit hapı ve dış parazit için sprey uygulamıştı vet ben de eve almıştım spreyi. ayrıca kedilerin evde yediği böcekler sinekler bile iç parazit yapmaya yeter. kedinin teması olmaz ama bizim dışarıda her ortamda çeşitli temaslarımız oluyor ve eve taşıyoruz.

Infernus
Infernus

111806

@esma6363 Anne sütü bağışıklık sistemi için mükemmel olsa da iç parazit riskini öyle %3 e filan indirmez. ( bu oranı nasıl hesapladığınızı da merak etmiyor değilim ayrıca ) Eğer annede iç parazit varsa da bu parazitler yavruya geçer. Bunun için çok yüksek bir oran verebilirim ama ben.

Matt
Matt

315

1,5 aylık olduktan sonra iç/dış parazit ile karma aşılarını yaptırmanız gerekmekte.

Infernus
Infernus

111806

@esma6363 ahaaa siz şu başka bir soruda goody mama tavsiye eden kişisiniz buldum sizi. Ben de niye gözüm ısırıyor bi yerden bu nicki diyorum :) seyirerek ısırıyor şu an :)

bsecnl
bsecnl

9779

eğer iç ve dış parazitlenmesi olmaz diyorsanız yaptırmanıza dahi gerek yok kediler için. zaten evin içindeler başka kediyle temasta olmıcaklar

esma6363
esma6363

2501

Evet 2 aylıkken yaptır ben de yavru kedi aldım daha yeni bir aylık oldu bende araştrdım iki aylık en uygunu

Zynpkck
Zynpkck

13392

8 haftalıkken başlar üç ay arayla devamlı vurulur bence biraz daha bekleyin aşıyı minik bünyesi kaldıramayabilir

Kedimekim
Kedimekim

11068

Ben kedimi ilk sahiplendigim de 1 aylikti ve uzeeinde pirenin pislikleri vardi o yuzden veterinerim dis parazit uygulamasi yapmisti. 2 aylik olunca ic dis parazit uygulamasini yapti bir hafta sonrada karma asisini yapti. Zaten her asidn bir hafta once mutlaka ic dis uygulamasi yapilmaliymis. Yapilan ilacin etkili olabilmesi icin

Breda
Breda

3721

Cevaplar için Teşekkür ederim.. Zaten bende yaptirdim gecen hafta sonu ic parazitini.. Bi kac gune de ilk karma asiyi olucak.. Etkisi cok olmuştu ilk kedimizde. Umarim çabuk atlatiriz..

miniko_33
miniko_33

640

1.5 aylık olduktan sonra iç/dış parazit yaptırırsanız iyi olur

esma6363
esma6363

2501

Bide benim kedim aldığımda daha yeni anne sütünü bırakmıştı oyüzden iç parazit olma ihtimali %3 diye düşünüyorum oyüzden sadece dış parazit aşısı yaptırcam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 913 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR