Kedi Tırmalaması Sonrası Kolda Ağrı Ve Kızarıklık

Devamlı beslediğim sokak kedisi bu sefer severken vurdu ve biraz kanadı. Sonrasında tırnakladığı bölge çevresinde kızarıklık ve kolumun bütününde bir ağrı oluştu. Normalde başka kedilerle de böyle durumlar yaşıyorum ama bu sefer farklı bir ağrı oluştu. Bir gün sonrasında kuduz aşısı oldum ama internette araştırırken kedi tırmığı hastalığı gibi bir şey okudum. Daha önce benzer belirtiler yaşayan var mıdır acaba

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Benim lenf bezim 3 hafta sonra şişti, 3 hafta boyunca yara ilk günmüş gibi kırmızı şiş kaldı. Ben iyileşmemesine anlam verememiştim ama aklıma gelmedi böyle bir rahatsızlık yaşayacağım. Siz belki bu hastalığı kapmış olabilirsiniz ama bağışıklığınızda sorun yoksa lenf beziniz şişmeden, ilaçsız atlatırsınız. Merak etmeyin sorun yaşasanız bile antibiyotikle geçiyor. Azitromisin etken maddeli antibiyotik kullanılıyor. Antibiyotik tedavisi bitince geçiyor. Lenf bezinin tamamen inmesi daha uzun sürebiliyor.

bluemre
bluemre

271

immünglobulin serumu ve 4 doz kuduz aşısı konusunda doktorlar ile muhakkak görüşün ihmal etmeyin. Geçmiş olsun, umarım ciddi bir hastalık gelişmez.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Bağışıklık probleminiz var mı? Bu hastalık bağışıklık yetmezliği olanlarda oluşuyor. Önce yara normal sürede iyileşmez, orda kabarıklık oluşur kalır öyle, bir süre sonra yaraya yakın lenf bezinizde şişme olur, benim koltuk altımdaki lenf bezim şişmişti mesela. Yüksek ateş de eşlik etmesi gerekli. Lenf bezinin ağrısından uyuyamıyorsunuz. Tırmaladığı yerde kızarıklık oluşması normal ama bu hastalıkta üzerinden haftalar geçiyor, bakıyorsunuz yara orada kızarık, kabarık şekilde kalmış. Bu olay ne zaman oldu? Aşıyı ne zaman oldunuz? Aşıdan dolayı birkaç gün kol ağrısı yaşayabilirsiniz. Eğer bu hastalığı yaşıyorsanız mutlaka lenf bezinin bir ya da birkaçında şişme görülür.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Pazar günü kedi tırmaladı, pazartesi günü de aşı oldum. Şu an 3. Günümdeyim ama tırmalaman kolum hala ağrıyor. Aşı diğer koluma yapıldı o da ağrıdı ama zaten hemşire ağrıyacağını söylemişti. Bağışıklığım hakkında çok emin değilim ama düşük olabilir. Sizin kaç günde lenfleriniz şişti ve sadece bir seferlik mi yoksa her bağışıklık düşünce tekrarlanır mı ? Tekrar teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 179 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR