Erkek Yavru Kedi İle Dişi Kısır Kedilerim Anlaşır Mı

Karamsisli
Karamsisli

893 Puan

4 aylık erkek yavru kedi bulduk sokaktan parazitli kulakları çok kirliydi kaç günde tedaviye sonuç verir ? Ve iki kısır dişi kedim var evde anlaşırlar mı ilerde erkeği kısırlaştırdığımda çiftleşme durumları olur mu dişileri bu konuda zorlar mı ?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Bu şey gibi, "İki insanı yan yana getireceğim, anlaşırlar mı?" Biz bunu bilemeyiz, hayvanların da huyları, karakterleri var. Kısırsa genelde çiftleşmeye çalışmaz, zaten dişi izin vermeyecektir. Bazı erkek kediler alışkanlık olarak devam ettiriyormuş, bizde bir sürü kısır erkek var, hiç öyle bir şey görmedim. Kısır değilken biri dişiyi dövmeye kalkışıyordu, o huyu da gitti şükür. Erkek kediler kısırlaşınca pamuk gibi oluyor.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Bazı veterinerler illa ki 1 yaşına kadar bekleyin diyor. Bazıları önemsemez, veterinerlerin bu konuda görüş farklılıkları var. Bazı köpek cinslerinde erken dönemde kısırlaştırma ileride problem olabiliyormuş ama kedilerde öyle bir şey olduğuna dair kanıtlanmış bir şey yok. Yine de ben erkeği 5 aylıkken kısırlaştırmazdım. Bir kere kısır bir erkek kedinin kilosuna, aldığı mineral miktarına dikkat etmesi gerekiyor, gelişme çağındaki bir kediyeyse obezlik tehlikesi olmadığı sürece düşük kalorili diyet yaptırılmamalı. Bu dönemde kedi ne kadar iyi beslenirse kalan hayatında o kadar sağlıklı olabiliyor. Köpeklerde erken kısırlaştırma taş problemine yatkınlık oluşturabiliyor, kedilerde bu kanıtlanmış değil ancak köpeklerde oluşan kemik sorunlarının kedilerde de ortaya çıkma ihtimali var. Erken kısırlaşınca kemik büyümesi gecikip kırılmalara açık hale gelebiliyormuş. Ben o 1 yaşa kadar bekleyin diyen veterinerlere tam olarak katılmam, 1 yaş altı da kısırlaştırırdım, eğer ki ciddi kızgınlık belirtisi varsa, hele de dişiyse. Bence siz kediyi gözlemleyin, bazı kediler 5-6 aylıkken üste çıkma hareketine başlar ama bunu bilinçli olarak yapmaz, oyun gibi yapar. Gerçekten kızgınlık belirtisi gördüğünüzde, şiddetli bağırmalar ortaya çıktığında yaptırın derim. Bizim iki tane 7 aylık var mesela şuan, biri arada erkek kardeşine oyun gibi deniyor ama ben biliyorum ki bu gerçek bir kızgınlık değil. Kardeşi hiç öyle şeyler denemez. Kardeşi dişi olsa hamilelik riskine karşı tabi ki ay gözetmeksizin önce o dişiyi kısırlaştırırdım. Erkekler taş problemlerine daha yatkın. Köpeklerdeki gibi erken dönemde kısırlaştırmanın idrar yolunda daralmaya yol açtığı kanıtlanmasa da küçük bir ihtimal de olsa korkarım ben.

Karamsisli
Karamsisli

893

Teşekkür ederim

Karamsisli
Karamsisli

893

Erkek kedilerde hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak istiyorum kaç 5 aylıkken olur mu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 153 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR