Kedimin Alt Değeri

Aslında neyi nasıl soracağım pek bilmiyorum, kafamı toplayamadım uzun zamandır. Mayıs ayında ağız kokusu damak kızarıklığı sebebiyle veterinere gitmiştim. Kedimin karaciğer değeri 200 çıkmıştı. Serum ve iğne tedavisi gördük 1 hafta boyunca, o süre içinde verilen mamayı kedim 3 ay boyunca asla yemedi, yaş mamayla püre haline getirip besledim çok sıkıntılı zamanlardı ancak hiçbir şekilde fiziksel vs. sorunu olmadı. Bakınca çok iyi duruyordu. Öncesinde royal canin mama kullandığımız için bu markanın mamasını denesek yer mi acaba diyerek HEPATİC olanından aldık ve 1-2 aydır bunu çok güzel tüketiyor. Bu mamanın ona iyi gelip gelmediğini anlayamadım, karaciğer yetmezliği olan kediler için verilen bir mama ancak bizde öyle bir durum yok gerçekten fayda sağlar mı kullanmaya devam edersek? Ağız kokusu yüksek oranda azaldı ancak damaklarında hafif kızarıklık hâlâ var yeni dişleri çıkıyor yüksek ihtimalle bundan kaynaklı. Değeri daha yükselse bunu anlayabilir miyim sizce, çok oyuncu hareketli bir kedi. Suyunu, mamasını çok güzel tüketiyor ve tuvaletinde hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kan değerine 6 ay süreyle bakılabileceğini söylemişti veterinerimiz ancak öğrenciyim fırsat bulduğum ilk anda götürüp baktıracağım. Sadece yaşayan birileri varsa belki fikir verebilirsiniz diye düşündüm.

1 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Sümeyye Hanım çok geçmiş olsun öncelikle size ve yavrunuza. Kedilerde karaciğer problemleri bakteriyel, viral hastalıklara ve dengesiz/yanlış beslenmeye bağlı olsa da çoğu zaman genetik olabiliyor ve sizin kedinizde cins olarak tabir ettiğimiz genetik rahatsızlıklara yatkın bir tür gördüğüm kadarıyla.
Altında yatan sebebi bilmemek ile birlikte tavsiyem tahılsız yüksek proteinli ve temiz içerikli bir mamaya geçmeniz. Karaciğeri desteklemesi için çinko bakır ağırlıklı olarak balıklı mama tercihi yapabilirsiniz doğru beslenme ve tedavi ile aşılamayacak bir problem değil. Rahatsızlığın altında yatan sebepleri ve buna karşılık nelere dikkat etmeniz gerektiğini veterinerinizle konuşsanız daha doğru olur o da bir mama tavsiyesinde bulunabilir belki hepatic mamaya geçiş yaptığınızı da bildirirseniz daha sağlıklı olur ...
Karaciğer rahatsızlıkları nükseder ise de mutlaka anlarsınız diye düşünüyorum ağız kokusu,salya akıntısı, ani kilo kaybı gibi belirtilerden. İdrar ve dışkısını da sık sık takip edersiniz, umarım bir problem yaşanmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 158 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR