Ve Muhtemelen İki Kedi Sahipleniyorum?

aytunccc123
aytunccc123

14318 Puan

Arkadaslar annem yavruları aşağıda göre göre o kadar benimsedi ki her indiğinde seviyor onlarda sevdiriyorlar kendilerini
Bizzat kendisi ikiside çok güzel madem sahiplenecek yoksa ikisinide alalım dedi
Tabii ilk aşamada ev dublex ve kedilerin odası falan yukarıda olacak salonda falanda baya özgür gezinecekler yine terasa da file taktiracagim zaten hava almaya da oraya çıkartırım diye düşünüyorum
Tek sorunum evde iki erkek kedi bakan var mı?Büyüdüklerinde nasıl bi surec beni bekliyor?
Eğer zor gibi yorum gelirse ailemi 5 aylık olan kizimi sahiplenmeye ikna edeceğim yani bi 2 aylık erkek birde 5 aylık dişi kedi sahiplenmiş olacağım ama diğer oğlumu da dediğim gibi hiç bırakasim gelmiyor ailemde iki kediye onay verdiği için bu defa farklı bi seçim beni bekliyor aynı evde erkek-erkek mi erkek-dişi mi daha iyi anlaşır?Şu anda herkes birbiriyle iyi geçiniyor fakat bahsettigim kızım dışarıya alışık bi kedi evde sıkılma ihtimali de var
Fikirlerinizi bekliyorum hani evet öncelikle belki karakter önemli ama bi gerçek var ki bence erkek kediler daha hareketli ve bolgeci oluyorlar

8 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Günaydınlar.


O kadar sevindim ki, o kadar olur. Resmen günüm bu haberle güzel başladı. Annenizin de sonunda içindeki o annelik merhametine boyun eğeceğini içten içe tahmin ediyordum ama bunun gerçek olması beni çok mutlu etti. Sizin de gözünüz aydın. Bundan sonrasında daha keyifli seçimler sizi bekliyor bence. :)


Sevgili @somnium, yanlış hatırlasanız da hiç problem olmazdı ama yazdığınız tüm detayları bire bir doğru hatırlamışsınız, çok teşekkür ederim dikkatinize. :) Bu siteyi bu kadar sevmemin en büyük nedeni buradaki aktif kullanıcılarla birbirimizi tanımadan tanıyor olmamız ve hayvanlar gibi çok önemli bir ortak noktanın bizi birleştiriyor olması. Sevgiler. :)


Benim nişanlımın kedisiyle kendi kedim hiç anlaşamadılar ve şu an ayrılar, kendi kedimi onun mutluluğu ve sağlığı için anneme vermek zorunda kaldım. Yakın oturuyoruz ve sık sık görüyorum. Evlerindeki kameraya erişimim de var, sürekli izliyorum da, bu şartlar olmasaydı asla vermezdim zaten. Ama bendeki durum sizinkinden çok daha farklı sevgili @aytunccc123. Bizdeki erkek kediler bir araya geldiklerinde biri 2, diğeri 5 yaşındaydı. Yani iki yetişkin ve alanını zaten çoktan sahiplenmiş iki kediydi. Ayrıca biz tanıştırma sürecinde yapılması gereken o kademeli tanıştırma sürecini hiç yapmadık. Yani nişanlım gitti, kedisini getirdi, box'tan çıkardı ve ortaya öylece bıraktık. Ayrı odalarda tutma, önce birbirlerinin kokularına alıştırma gibi basamakları atlamış olduk. Belki o basamakları olması gerektiği gibi uygulasaydık bu kadar sıkıntı çekmeyecektik.


Ayrıca sizdeki erkek kediler zaten doğuştan bir aradalar. Sonradan bir araya gelme gibi bir durumları yok ve zaten şu an iyi anlaşıyorlar. Zamanı geldiğinde ikisini de geciktirmeden kısırlaştırırsanız o alan işaretleme olayına hiç girmeden mutlu mesut yaşamaya devam edeceklerdir. İnanın bana büyüdükçe belki yaramazlıkları artacaktır, cüsseleri arttıkça birbirleriyle oyunları da sertleşecektir belki ama şu an iyi anlaşan iki kedi, hiç ayrı kalmadıkları ve birbirlerini unutmadıkları sürece düşman kesilip sert kavgalara tutuşmazlar. Bence siz evinize alacağınız iki kediyi şu an tüm kedileriniz birbirleriyle iyi anlaştıkları için cinsiyeti gözeterek değil sizinle olan bağlarını ve huylarını gözeterek seçmelisiniz.


Bu arada buradaki bu aynı cinsiyetler anlaşamaz, hele yetişkinken bir araya gelmişlerse asla gibi önermeler de genelgeçer değiller, bu da içinizi rahatlatsın. Ortada benim erkek kedim ve nişanlımın erkek kedisi gibi olumsuz bir örnek de var ama annemin evinde de bunun olumlusu yaşandı geçen sene. :) Annemin 2 yaşında bir dişi kedisi vardı. Sokakta beslediği, yaklaşık 1 yaşında olan kedilerden biri olan başka bir dişi kedi hamile kalmış ve doğum için annemin evini seçmişti. Tek bir yavru doğurdu, yavruyu sahiplendirdik ama anne kediyi yetişkin bir tekir olduğu için kimse sahiplenmek istemedi, tekirlerin şanssızlığı. :( Annemin planı nasılsa sokakta büyüdüğü için yavru sahiplenildikten sonra anne kediyi tekrar sokağa bırakmaktı ama aylardan aralık olduğu için kış vakti öylece sokağa bırakmak hiç içine sinmedi haklı olarak. Bahar gelsin, öyle bırakırım dedi. Üzerinden iki bahar, bir de yaz geçti ama kedi hâlâ annemde. :) Eve iyice alıştıktan sonra artık bırakmayı hiç istemedi. Annemin dişi kedisiyle şu an bir an bile ayrı kalmıyorlar. Kardeş olsalar ancak bu kadar iyi anlaşırlardı. İşte bu da yetişkinken tanışan hemcins kedilerle ilgili olumlu bir örnek.


Umarım içinizi biraz olsun rahatlatabilmişimdir. Siz iki kedi için annemi nasıl ikna ederim, ah ne yaparım, vah ne yaparım diye üzülürken bir mucize oldu ve anneniz, sizin onu ikna etmenize gerek olmadan kendiliğinden ikna oldu. Bundan sonrasının lütfen keyfini çıkarın. Hangi iki kedinin sizinle kalacağının kararını vermek size kalmadan o iki kedi kendi verecektir o kararı. Siz sadece işaretleri iyi okuyun yeter. :)


Bol patili günler dilerim. :)

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Arkadaşımın iki kediside erkek hiçbir problem yaşamadı ama her kedi için aynı şeyler olur mu bilmiyorum inşallah yavrularınızla sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür geçirirsiniz.

Kokomina
Kokomina

1282

Anne olarak söyleyebilirim ki nasıl her doğan çocuk karakteri ile doğuyorsa her doğan kedi de kendi karakteri ile doğuyor, ikinci kediyi bir yıl sonra sahiplendik iki aynı cins olmaz deyip yapma dedi çevremdkiler , ama ikincinin gidecek yeri yoktu ve aşık olmuştuk geçici evinde , biz ona alışırsak koko da onu kabul eder dedim, kavga ettikleri benim ne yaptık biz dediğim ağladığım günler oldu ama hiç pes etmedim asla ayırmayı düşünmedim , fotoğraf ekleyebilsem görürdünüz şimdi dipdibe uyuyorlar görenler kardeşler değil mi diyor, renkleri de tutmuyor bu da uyumu etkilermiş depremden geçici bir süreliğine misafir kedi de geldi eve , o gelince anladım ki bizim evde sürü çoktan dinamiğini kurmuş. Uyum sorunu değil sayıca fazl akedi bakmaya hazır mısınız buna basılmalı bence , sokak kedilerine kol kanat geren arkadaşımınebir lafı var:
“ bir kedi bir kap mama bir kaka, iki kedi iki kap mama iki kaka “ der

Emirrckr
Emirrckr

13076

Bu kediler aynı anne karnında gelişti,hayata aynı anda gözlerini açıp aynı anda yürümeyi,koşmayı,mama yemeyi ve en önemlisi hayatı öğrendiler.
Hep birbirleriyle iç içeydiler sonuçta kardeşlik bambaşka :)
İlerde de ciddi bir geçinememezlik yaşayacaklarını hiç zannetmiyorum en fazla sert oyunlar görebilirsiniz bunda da çok sakınca yok onlar gücünü kuvvetini ayarlıyorlar zaten,merak etmeyin.
Tek şart ikisini de vakti geldiğinde kısırlaştırmanız lazım,bunun bilincinde olun.
Masrafların ikiye katlanacağını zaten geçen sorunuzda konuşmuştuk o yüzden kabul ettiniz diye düşünerek hiç değinmiyorum o kısımlara.
Hani arkadaşların da dediği gibi uyum sorunu yaşama ihtimaliniz çok ama çok düşük,siz kendinizi evde iki kediye hazır hissediyorsanız hiç düşünmeden sahiplenin.
Emin olun gerisi gelecek zaten :)

Emirrckr
Emirrckr

13076

Bizim evde de iki dişi var,
Anneli kızlı şeklinde :)
Hani çok geçiniyorlar diyemem ama araları kötü de değil.
Annemizin zaten yaşı var,o biraz daha kendi halinde takılıyor.
Birde anne-yavru ilişkisi biraz daha farklı işliyor,yavru büyüdüğünde anneden biraz uzaklaşması,hayatı öğrenmesi adına anne kedi yanına pek yaklaştırmamaya başlıyor.
Bizim yavru mesela sürekli annesinin üzerine atlıyordu,annesi de haliyle bir zaman sonra rahatsız olduğundan sert hamleler yapmaya başladı.
Bir dönem sürekli tıslamalı,pati atmalı bir süreçten geçtik sanırım o dönem anne kedi hakimiyetin kendinde olduğunu kabul ettirdi.
Şu an birbirini rahatsız eden yok,ara sıra birbirlerini de yalıyorlar,çok sıcak olmasa bile güzel bir ilişkileri var yine de :)
Kavga gürültü olmasın da gerisi kolay.

somnium
somnium

12644

ters cinsler daha iyi anlaşıyor nedense. iki erkek olunca, hakim olma yarışı başlıyor bir süre sonra. sanırım bir süre önce sevgili ketonmanya(kullanıcı adını yanlış hatırlıyorsam, kendisinden özür dilerim.) bu sorundan muzdarip olmuştu. nişanlısının kedisi erkekti, evdeki erkekle de sıkıntı yaşıyorlardı. ve diğer erkek, kendi içerisine çok çekinmişti. ve açıkçası birkaç kişide de bu sıkıntıyı gördüm. lakin hep “dişi” besleyen biri olarak kesin olarak nasıl olur, bilemiyorum. şimdiden tüyleri kadar uzun ömürleri olsun!

Cennet29
Cennet29

123984

Eğer iki yetişkin kedi olsaydı zorlanabilirdiniz. Ama ikiside yavru ve kardeş ztn o yüzden ayırmayın ve alın. Rekabet falan hikaye karnı tok sırtı pek olacaklar neyin kavgasını edecekler 😂 e ilerde ztn ikiside kısır olunca pamuk gibi oluyolar. Ben kedimi dışardan 6 aylıkken sahiplendim ve asla eve tamamen alışmadı şuan 2,5 yaşında ve hem dışarda hem evde yaşıyo bu süreç çok yıpratıcı. O yüzden 5 aylığı alıştığı düzeni bozup almayın. Diğer erkek bebeler mutlu mesut büyür canları hiç sıkılmaz.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

evde 6 kedim var 4ü erkek 2si dişi hepsinide ayrı ayrı zamanlarda sokaklardan kurtardım anlaşamazlar ne demek yahu anlaşacak, tak diye getirip kendinin önüne mal gibi koymayın tabi 1-2 gün kafes kutuda besleyin birbirlerinin varlığına kokusuna alışsın hatta sevin ellerinizi diğer kedilerinize koklatın, benim 1 kedim tam 9 ayda alıştı duvarda asılı rampa yatakları var orda takıldı 9 ay sadece kaka ve suya indi ama artık alıştılar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 232 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR