Şiddet Gördüğünden Şüpheleniyorum

Zzilli
Zzilli

277 Puan

Zilli iki gündür bende internetten ücretli aldım doğal olarak bir alışma süreci var fakat normal degil iki gündür yemek yemyır bugun biraz yemege çalıştı fakat baktıgım anda yada ayaga kalktıgım anda mamayı agızından geri çıkarıyor kaçıyor evde yürüyemiyoruz korkuyor herhangi bir sesten korkuyor çagırdıgımız zaman gelmiyor gidip almamız lazım dışarıda yürümüyor ve insanlardan korkuyor titriyor ne yapmam gerek ?

5 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Siz daha önce güllük gülistanlık yaşadığını mı sanıyordunuz? Bu insanların amacı para kazanmak. Büyük ihtimal küçücük bir alanda doğmuş sonra kafese kapatılmış satılana kadar da diğer kardeşleriyle veya başka yavrularla beraber 1 m2 alanda yaşamaya mahkum edilmiştir. Yüksek ihtimal hastadır ve psikolojisi de bozuktur. Görücüye çıkarılırken doping iğnesi yapılmış sağlıklı hareketli gözükmesi sağlanmıştır. Damızlık olanların hali daha perişan. Bitmeyen bir doğum döngüsü. Ölene kadar doğurur. Hem de öyle yılda 1-2 defa değil. Doğumu yapar 1-1.5 ay emzirir o da bebekler ölmesin diye yoksa sağlıklı gelişsin filan diye değil. Ardından hemen kızıştırma iğnesi yapılır ki yeniden hamile kalsın. Ne kadar çok bebek o kadar çok para. Annenin gözü mü çıkmış bacağı mı kırılmış sorun değil tedaviye para mı harcayacaklar? Hayır. Doğurabiliyor mu doğuruyor devam. Maalesef biz bunlara para kazandırdıkça devam edecekler. Tek yolu herkesi bilinçlendirip parayla canlı almamak/aldırmamak.

Infernus
Infernus

111806

Sizinkine gelecek olursak büyük ihtimal küçüktür. Sağlık sorunları olabilir, viral hastalıkları olabilir, psikolojisi bozuk olabilir annesinden ayrılmış gün yüzü görmemiş çok normal. Önce bir veterinere götürüp baktırın detaylı. Hastaysa tedavilerini yaptırın. Sonra ilgi ve şefkat. Konuşun elinizden mama yedirin. Ona sevginizi belli edin. Biraz zamana ihtiyacı var. Herşeyden önce tedavisini yaptırın ve çok ama çok sevin.

ursaminor
ursaminor

116511

Infernusun önerilerine sonuna kadar katılıyorum. Ancak bir şeyi daha açıklığa kavuşturmayı istiyorum. Endüstriyel hayvancılıkta da durum hiç farklı değil.
İnekler yalnızca yavruları için süt verirler. (Memeli hayvan sonuçta, aynı fizyoloji... Biz nasıl ancak hamileyken ve emzirme döneminde süt veriyoruz onlar da aynı şekilde). Peki bu nasıl oluyor tonlarca süt...
Suni döllenme ile bu hayvanları zorla döllüyor hamile bırakıyorlar. Sonsuz süt almak için sonsuz bir döngü. Doğan bebeklere yapılanları, bu suni döllenme için hayvanı askıya asıp bir insanın kolunun tamamının hayvanın anüsünden içeri sokulması gibi canavarca yöntemleri söylememe gerek bile yok.
Bazı arkadaşlar burada hayvanlara test yapıyorlar diye mama firmalarına kızıyorlar ama marketlerde her gün gördüğümüz kutu kutu sütler için de biraz durup düşünmeye davet ediyorum sizleri.


Belki durduramayız böylesi bir sektörü ama koşullarının iyileştirilmesi için uğraş verebiliriz.


Kaldı ki unutmayın, inekler de dev kediler gibidir. Çok arkadaş canlısı ve oyunculardır.


Bu canlıların yenmesi konusunu dilimin ucuna bile almayacağım.

FulyaC
FulyaC

1345

Veterinerde sağlık kontrolü yaptır. Benim yavrum kömürlükte bakılıyodu benim bulduğumda. Eve getirdim parkeye bastığında çıkan sesten korkuyodu aşıları bitti dışarı çıkardım dışarda korkup ağlıyodu. Onu zorlama hiç bişeye her şeyi bereber yap bi ay kadar. Yemeğini yerken başında bekle hatta yeteri kadar yemiyosa gerekiyosa kendin yedir. Hatta yerken sizin ayağa kalktığınızda yada baktığınızda korkuyosa kucağına al zilliyi. Mama kabını elinde tut yemesi için teşvik et. Korkucak bişey olmadığını öğret ona. Kyamam yaa.Korktuğunda zorlama al kucağına sakinleştir sonra tekrar bırak. Böyle böyle alışır umarım

FulyaC
FulyaC

1345

Yemek yedimi bugün durumu nasıl

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 849 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR