Otomatik Mama Kabıyla Öğün/Gram Ayarlaması, Sık Sık Az Az Beslemek Doğru Mu?

balbonibon
balbonibon

705 Puan

Merhabalar, eşimle benim bir kedimiz var dişi ve kısır 1.5 yaşında. Normalde ikimiz de çalıştığımız için sabah 6.30 ve akşam 18.30 şeklinde besliyorduk. Bulunduğumuz şehirde bırakacak kimsemiz olmadığı için bir kaç günlüğüne gezmeye falan gidebilelim diye Wero'nun mama kabından aldık. Eşim makineyi 7 gram 6 öğün şeklinde ayarladı ama benim içime sinmiyor. Sabah 7 gram mama yedikten sonra gelip ayağıma sürtünüyor daha fazlası için. Bu şeklinde hiçbir öğünde doyma hissi yaşamıyor gibi. 14 gramdan 3 öğün yapalım dedim, farminanın beslenme uzmanı da sık sık az az yemesi daha iyi demiş ama bilmiyorum içime sinmedi benim. Mama N%d düşük tahıllı tavuklu kızım 4 kilo aralık 42-52 ydi yanlış hatırlamıyorsam biz farklı şeyler de yedirdiğimiz için alt sınırı seçtik. Fazladan bir şey verdiğimizde kuru mamadan kısmıyoruz makine yokken ayarlama yapıyordum. Siz ne düşünüyorsunuz nasıl yapsak daha doğru olur?

12 CEVAP

merhaba bende tatilden döndüm. otomatik mama kabı ile besledim kedimi. ben günlük kendim 70-75 gr veriyordum. 3 öğün besliyorum. aynı şekilde mama kabını da 3 e böldüm saat dilimlerini. 30 gr sabah.20 gr öğlen 20 gr akşam şeklinde. bu şekilde sorun olmadı.
sizde madem 2 öğün besliyorsanız saatleri yine aynı yapın (kediler rutinlerinin değiştirilmesini sevmezler ). sabah 6.30 da (günlük 50 gr baz alıyorum mamayı) 25 sabah 25 gr akşam şeklinde versin mama kabı. hem kedinin düzeni bozulmaz. o şekilde bölerseniz kedinin alışık olduğu şekilde hem siz evde yokken stres yapmasın. 6 öğün beslemek zaten çok fazla. kediler 2 veya 3 öğün beslenmeli.

gulsundusmez
gulsundusmez

12398

kediler rutin manyağıdır herşeyin saatini bilir uzun sürebilir ama rutini oturtun günde 100gr besenecek şekilde ama tavsiyem bir sabah 1de akşam şeklinde 2ye bölmeniz onun dışında kediler uzunca uykusu bölümeden sağlıkla uyuyabilirler. Haftada 2kez 85gr yaş mama

otomatik mama kabının mama yeri plastik çok sağlıklı bulmuyorum. mamayı benim vermiş olmam aramızdaki bağı güçlendirdiğine inanıyorum. mama vereyim mi? diyorum. geliyor peşimden miyav miyav hoşuma gidiyor sürtünüyor filan :)

balbonibon
balbonibon

705

2-3 öğün mantıklı geliyor bana da. Peki 2 öğünde 12 şer 3 de 8 er saat mi olmalı aralık sizce?

balbonibon
balbonibon

705

Benim bebeğim de öyle benden isterdi mamasını şimdi makinenin önüne oturuyor gözü bende bir şey yap mamamı vermiyor bu der gibi. Plastik bendeki de ve haklısınız ya galiba normal zamanda eski usul daha iyi olacak.

Minminik
Minminik

14131

şişmanlık kedileri için çok zararlı, özellikle kısırsa idrar yolları tıkanıyor lütfen kilo aldırmayın ve gram ile besleyin eğer hareketli bir kedi değilse.
ben sabah 7 akşam 7 veriyorum ama bizim mama kabımız farklı yemediği kısım kapanıyor bu yüzden günde 3 kereye çıkardım.
mama kabı dünyanın en rahat olayı hem kediye rutin oluşturuyorsunuz hemde sürekli mama kabının ağzını açıp mamayı bayatlatmıyorsunuz.

kendimden örnek vereyim ben iş saatime göre ayarlamıştım. sabah 7:00 akşam 17:00 gece 23:00 şeklinde(normal zamanda otomatik mama kabı kullanmıyorum tatildeyken kullanınca da aynı saatleri kullanıyorum rutinini değiştirmemek için ) siz size uyana göre ayarlayın. 8 er saat arayla da uygun olur.

balbonibon
balbonibon

705

Normal zamanda otomatik mama kabı kullanmamanızın bir sebebi var mı?

Balimlilac
Balimlilac

11271

Bende otomatik mama kabı kullanıyorum. Sabah 08:00 13 gram, öğlen 14:00 13 gram akşam 20:00 13 gram gece 02:00 13 gram. Bu şekilde 4 öğün besleniyor. Sadece seyahatler için değil rutin oluşturmak ve ölçülü beslemek için aldım. Kediler için de epey sağlıklı bir yöntem. Çok ama çok memnunum.

balbonibon
balbonibon

705

Şişman değil 4 kilo. Ama çok iştahlı mama dışında şeyler de sık veriyorum. Evde et ya da tavuk pişse direkt alıyor kokusunu pusuya yatıyor mutfakta alana kadar yalvar yakar miyav miyav. Ben de ne yapayım tuzsuz baharatsız olarak ayarlayıp veriyorum ama bu haftada 3-4 kez oluyor yaş mama da veriyorum 1 kutu ikiye bölüp. Tüm bunları yerken kuru mamayı azaltmıyorum tombullaşır mı :( kıyamıyorum sıpaya aklı fikri yemekte. Dişi benimki idrar yollarından hastalanır mı?

Minminik
Minminik

14131

et haşladığınızda bol suyu ile verin ve tadımlık olsun, zararlı değil aksine taze beslemenin daha iyi olduğu söyleniyor ama etten alamadığı vitaminleride kuru mamadan alsın, yalnız aşırı et vermek protein zehirlenmesine sebep oluyor mümkünse aşırı olmasın bir rutine bağlayın.
benim veterinerim yaş mamayı öğün sayıyor, yaş mama veriyorsam kuru mamayı kaldırmamı söylüyor.

Midnightoil
Midnightoil

1127

Bizde Xaomi'nin otomatik yemleme cihazını yaklaşık 1 yıldır kullanıyoruz, çok ama çok memnunuz iyi ki almışız resmen mama verme olayını bitiriyor. Arayüzünden günde 4 sefer verecek şekilde ayarladık, her porsiyon hemen hemen 5-6gr. denk gelmekte. Mama ambalajında yazan günlük doza göre porsiyon ayarını 1 kere yapıp bir daha mama bitmek üzere uyarısını yapana kadar mama olayı ile işiniz tamamen bitmiş oluyor. Bu otomatik besleme cihazları imkanı olan her evcil hayvan sahibinin edinmesi gerek diye düşünüyorum ciddi anlqmda güzel icatlar.
Bizim günde 60-65gr verecek şekilde ayarlı, tavsiyem mama ambalajında kilosuna göre yazan miktarı çok aşmamanız olur, evet zaten saatlerini öğreniyorlar ve bir süre sonra uykuda bile olsa vermeye yakın uyanıp etrafında dolanmaya.başlıyor 🤣🤣

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 321 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR