N&D Mama Sonrası Korkunç Tüy Dökülmesi

dnz3434
dnz3434

224 Puan

Kedim hills kullanıyordu. Çok severek yemediği için ve biraz zayıf olduğu için ND nin ata tahıllı tavuklu mamasına geçtik. Severek yedi, ama 2-3 hafta kullanım sonrası inanılmaz bir tüy dökümü başladı. Ama dökülmüyor sanki kopuyor. Elinizi başına koyduğun an bütün tüyler kopuyor sanki. İlk kez böyle bir dökülme gördüğüm için hemen mamayı kestim. Kısır proplan somonluya geçtim. Ama sanki hala devam ediyor. O kadar şiddetli olmasa da. Bu sizce daha ne kadar devam eder? Geçer mi? Ne yapmalıyım? Normal bir dökülmenin ötesinde kopma sanki bu :( ve geçmiyor. Mama alerji mi yaptı, sorun ne, anlayamadım. Lütfen yardımcı olun..

5 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Yani zaten yeni mamaya geçişte 1 haftayı kademeli geçişe ayırmanız gerekir 1-2 haftada böyle gözle görülür etkilerin yaşanması bence de alerjen sebeplere bağlı. 1 ay içinde iki defa ani mama geçişleri yapmışsınız tek sorun tüy dökülmesi ile kalır umarım.

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Kedinizin kanatlı etine alerjisi olabilir. Balıklıdan tavukluya geçince böyle olması aklıma ilk bu ihtimali getirdi. Kedinizin hareketlerinde, iştahında, genel durumunda herhangi bir değişiklik var mı? Eğer yoksa yeniden balıklı mamaya geçtiğiniz için bir süre sonra dökülme azalacaktır diye düşünüyorum. Fakat yine de hekiminize de bir danışmalısınız. Bizler sadece tahmin yürütebiliyoruz.


Bol patili günler dilerim. :)

Linasuna
Linasuna

617

Matapet kuru şampuanı var kedi tüy dökülmesine karşı 2 hafta önce benim kızda çok döküyordu mevsimsel sanırım onu kullandı çok azaldı 2 günde bir kullandım köpüğü sonra kuralayıp taradım çok azaldı klinik onaylı bir köpük ben aldığımda kampanyası vardı isterseniz denersiniz

Mama değişimini bir anda kaldıramıyorlar.alıştırarak vermediyseniz kesinlikle ondan olmuştur

balbonibon
balbonibon

705

Benim kedimin, RC kısır kullanırken aynı anlattığınız gibi dökülüyordu tüyleri, ND tahıllı tavukluya geçtik neredeyse 0 dökülme ve tüyleri pamuk gibi yumuşacık. Ama ben haşlama tavuk/yumurta ve acana yaş mama da veriyorum düzenli bir şekilde, iyi protein alıyor. Ben kademeli geçmiştim ama RC elimde az kaldığından kısa süreli bir geçiş oldu. Mama kedinize yaramadı belki bilemiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 276 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR