Kedim Beni Isırıyor Lütfen Yardım Edin

eccakir
eccakir

3113 Puan

Merhaba kedim 7 aylık dişi 2 kere kızgınlık yaşadı. Kedim gündüz gece farketmeden kollarımı ısırıyor sebebini bir türlü anlayamıyorum. Bu ısırıklar yüzünden sinirim bozulmaya başladı acı veriyor ısırıkları üzülüyorum da beni ısırmasına evde benden başka 3 kişi daha var onları çok nadiren ısırıyor. Isırınca kızıyorum karşıma yatıp göz süzüyor bu seferde. Lütfen yardım edin bana kurtulmam lazım bu ısırma durumundan ısırmasa çok tatlı ve çok seviyorum sürekli masaj yapıyor. Sevmesem ilgilenmesem düzelir mi artık ne yapacağımı şaşırdım.

6 CEVAP

xCat
xCat

635

Sizinle oyun oynamak istiyor. Onunla yeterince oyun oynamadığınız için aklı sıra size kızıyor. Eğer karşılık vermezseniz kızarsanız Şşşt! Gibi komutlarla onu durdurmaya çalışırsanız 1 ay kadar bir süreyle bu ısırma olayı tamamen ortadan kalkar.

eccakir
eccakir

3113

Geceleri kollarımı bulamazsa yüzümü ısırıyor. Yüzüme zarar vermesinden korkuyorum artık yüzüme yaklaşınca geriliyorum, korkuyorum.

Kediler çoğu zaman stres altında olduklarında ısırmaya eğilim gösterirler. Ayrıca miyavlama da buna eşlik ediyorsa bu kur yapıyor demektir. Kedinizin bir çifte ihtiyacının olması nedeniyle size bu durumu bildirmek adına ısırabilir.
Kedinizin ısırmasını istemiyorsanız ona karşı sert davranma yolunu seçmeyin. Çünkü ister yavru olsun ister yetişkin olsun kedilerin ısırmasının ardından şiddet göstermeniz kedinizi sizden uzaklaştırıp sizden korkmasına neden olacaktır.


Kediniz sizi ısırdığında canınızın acıdığını çeşitli seslerle hissettirin. ‘’Hayır’’, ‘’ah’’, ‘’bu şekilde davranmamalısın’’ şeklindeki uyarılardan sonra kedinizin yanından kalkıp gidebilirsiniz. Bu durum onun sizi anlamasını sağlayacaktır.


Oyun oynarken kedinizde aniden sizi ısıracağının belirtilerini görürseniz hemen sevmeyi bırakın ve oyunu uzatma yolunu seçmeyin.

Merloli
Merloli

113439

Sizi ısırmaya çalışırsa ona sert ve katı bir ses tonuyla 'hayır' deyin ve dikkatini oyuncaklara yöneltin her zaman bu şekilde yaparsanız kısa sürede bırakır.Alışkanlık olmasın sonra çok daha zor oluyor.

eccakir
eccakir

3113

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama söyledikleriniz bildiğim şeyler ve sadece oyun halinde işe yarıyor. Gece ısırmalarına çözüm bulamadım malesef.

eccakir
eccakir

3113

Yatmadan önce oyun oynuyorum aslında ama geceleri fazla uzun geliyor olabilir fazla uyumadığı için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 683 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR