Petlebide Mama Yanında Gönderilen Silika Kedi Kumu Zararları Hakkında

IIREMMM
IIREMMM

112774 Puan

Merhaba diğer mamalarda da var mı bilmiyorum ama N&D için Petlebinin sitesine baktığımda mamanın yanında cat's pearls marka silika kedi kumu gönderildiğini gördüm yurtdışında da çok kullanılıyor maalesef özellikle kokusuz diye tercih ediliyormuş ve yaygınlığı da artmış bu konuda veteriner hekimlerin uyarısına da denk geldim ek olarak ben de birçok araştırma yapıp makale okumuştum bu konu ile ilgili ,insan ve hayvan sağlığı için ciddi riskler içeriyor (sadece solunmasının bile zararlı olduğu belirtiliyor) şimdi mamanın yanında hediye olarak da koyulunca bilmeden alıp kullananlar olabilir diye düşündüm önce size bir sormak istedim başka bir bilgisi olan var mı diye , sonrasında petlebiyi de bir arayıp fikrimi belirtip onlardan görüş almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

6 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Günaydınlar İrem Hanım.


Öncelikle "Oooh bedava gelmiş işte, kullanayım gitsin." kafasında olmayıp doğru bilinçle tüm kullanıcıları uyarma yoluna gittiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Sizin gibi insanların her alanda çok daha aktif yer almaları gerekiyor bence.


Dediğiniz doğru bu arada. Silika kedi kumları solunduğunda, akciğerlere yapışarak orada kalıyor ve birikiyor. Hem kedilerimizin sağlığı hem de bizim sağlığımız için çok tehlikeli. Hele bir de kapalı tuvalette kullanıyorsak kedilerimizi kendi ellerimizle ölüme yolluyor gibi oluyoruz bir bakıma. Atık bir madde olduğu için, yani özel olarak bir işlemden geçmesine gerek olmayan bir madde olduğu için maliyeti düşük oluyor firmalara, bu yüzden de üretiyorlar. Aslında bu maddeden kedi kumu üretimi bakanlıkça yasaklanmalı ama o zamana kadar biz silika kumları evimize sokmamayı sürdürmeliyiz. Bilinç seviyeniz için tekrar hayranlıkla sevgilerimi iletiyorum size.


Bol patili günler dilerim. :)

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Bende kedimi sahiplendiğim zaman kum araştırma sürecinde bir çok video izledim veterinerler çok zararlı olduğunu söylüyor ben cesaret edemedim açıkçası zerre kadar zararı olsa yine almam. Kansere yol açtığı söyleniyor ne kadar doğru bilemem ama hiç kullanmadım

IIREMMM
IIREMMM

112774

@Mmtklndr kesinlikle haklısınız, kanserojen olduğu belirtiliyor ,ben de yabancı bir sayfada görmüştüm farkli bir marka kumun tanıtımı yapılıyordu onlara da zararlarını yazmıştım ama bilmedikleri için makale linki istemişlerdi benden o şekilde okuduğum makaleleri de iletmiştim ,yurt dışında da ülkemizde de zararları pek bilinmiyor sanırım, teşekkür ederim yorumunuz için. Daha fazla bilinçlenmek lazım

IIREMMM
IIREMMM

112774

@Ketonmanya Melis hanımm çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🐾siz de her zamanki gibi çok bilgili ve naziksiniz ,sizin yorumunuzun katkısıyla da umarım birçok insan okur mama almadan önce ve daha fazla bilinçlenir,zira ben de tesadüfen dün denk geldim sitede N&D mama almak için bakarken, mamanın yanında gönderilen hediyelere baktığımda şok oldum açıkçası ve de üzüldüm, yetkililere de sormak istiyorum ürünü tamamen kaldırsalar ve satışını da yapmasalar harika olacak ,tekrar çok sağ olunn🌸

IIREMMM
IIREMMM

112774

@KimJeongguk Kesinlikle çok zararlı,tercih edilme sebebi de koku yapmadığı içinmiş sanıyorum ki.Ama Melis hanımın da dediği gibi bakanlıklarca yasaklanmalı üretimi ya , ne insanların ne de dostlarımızın canı bu kadar kıymetsiz olmamalı... Hekimler de konuyla ilgili daha fazla bilgilendirme ile toplumsal bilincin artmasına katkıda bulunmalı elbette.

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Bende zararları ile ilgili çok şey gördüm. Kediler kuma girip birde o patilerini yalıyorlar feci zararlı bir şey bu silikalar insanlar neden kullanıyor anlamıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 262 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR