Acil Minik Kediler Hakkında

mei
mei

4603 Puan

Züleyha yavrularını doğurduğu gibi reddetmişti biliyorsunuz.Veterinerimle görüştüm ve süt anneye gerek olmadığını söyledi. Zaten kuru mamayı az da olsa yiyebiliyorlarmış. Balıklı yaş mama verin daha sonra kuru mamaya geçirin dedi. Hocalarım da yaş mama ishal yaptığı için sürekli veremeyeceklerini söylediler. Kuru mamayı ıslatıp veriyorlarmış. Kediler gözüme çok zayıf geldi açıkçası. Yaklaşık 1 aylıklar okul açıldığından beri aynılar. Bugün kucağıma koydum bir tane yavruyu o kadar zayıftı ki. Onları gördükçe gözüm doluyor ya. Yüzleri kabuk bağlamış. Uzun süredir gözlerini çayla silip merhem sürüyoruz ama düzelmiyor. Bir tane kedi kardeşlerinin pipisini emiyor. Kardeşleri bağırıp rahatsız oluyor. Bu durum devam ederse minnak kedilere zararı olur mu? Birde kimse sahiplenmezse aralarından birini sahiplenmeyi düşünüyorum. Ama 2024'te mama/aşı masrafları ne olur bilemiyorum. 2 kediye bakmak da çok masraflı biliyorsunuz. Üstüne ben yksye hazırlanan bir öğrenciyim. Aileme kedimin ihtiyaçlarını söylemeye utanıyorum artık. Çünkü harçlıklarımla yetememeye başladım. Bu yüzden haftada 2 gün çalışabileceğim bir yer arıyordum ve buldum da. Mesela okuldan biri Şıpıdık'ın kardeşini sahiplenmişti. Kedi evden kaçmış. Kendimden başkasına güvenmemeye başladım yani. Bilmiyorum çok doldum yazmak istedim. Minnak kedinin kardeşlerini emmeye çalışması çok üzüyor beni. Bu konuda napabiliriz akıl verin lütfen.


2 CEVAP

Ayben12
Ayben12

741

Kediler çok küçük anne emzirmiyorsa süt tozu kullanımı gerekli. En kısa zamanda alırsanız daha iyi. Ayrıca fotodan tam emin değilim ama yüzündeki yaralar enfeksiyon da olabilir mantara da benziyor. Genel bir muayene için kliniğe götürme imkanınız varsa götürmeniz daha sağlıklı :)

mei
mei

4603

Süt tozu kullanıyorlardı zaten ama hocalar neden vermeyi bıraktılar bilmiyorum açıkçası. Bugün veterinere durumu anlattım yüzünü hemen temizlemeniz lazım öyle bırakmayın dedi. Kardeşlerini emmeye çalışan kediyi de ayırın, diğer kediler erken ergenliğe girebilir ya da idrarda yanma sorunu yaşayabilirler dedi. Mama konusunda da sorun yokmuş sadece parçaları büyük olduğu için ufaltsanız daha iyi olur dedi. Tüm sorularım cevaplandı ama yine de huzursuzum ya. Umarım sahiplendirebiliriz minnakları. Bu süreç hemen geçip bitse keşke.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 158 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR