Kızımın Kulak Ve Kaş Tüyleri Döküldü, Genel Olarak Cok Fazla Tuy Döküyor

Mertly
Mertly

2576 Puan

Merhaba 8 aylık bir kızım var, bir suredir kulagi ve kaşı kaşınıyordu ve cok tuy döküyordu. Veterinere gittiğimde bağışıklığı düşmüş susuz kalmış dedi halbuki suyu surekli taze ve balıklı kitten nd veriyorum.
bağışıklık icin şurup verdi ve mantar var diyip travazol mu ney emin değilim o tarz bi krem yazdi ama mantarin kızarıklığı kalmadi, olan bolgelerde uzun zamandir tuy cikmiyor kel kaldi ve yine aşırı şekilde tuy dökmeye devam ediyor.
On kolununda tüylerinin bir kısmı sararmis renk değişmiş gibi.
Farkli Veterinere gidecegim ama gitmeden once belki benim uygulayabilecegim biseyler vardir diyerek buraya yaziyorum sorun neden olabilir ve ne yapmali/ne vermeliyim. Bilgisi olan birisi yardimci olursa kızımda bende cok seviniriz.
fotograf ekliyorum aşağıya.


7 CEVAP

Simbalyna
Simbalyna

274

Simba da da aynı sorun vardı ensesinde döküldü biz onun için çinko takviyesi kullanıyoruz 1 ayda sonuç aldık size de öneririm adı Bioderm Cat kediler için biotin ve çinko takviyesi 90 tl ********dan bakabilirsin mavi etiketli bir kutusu var günlük 1 adet veriyorum gayet iyi tüyleri için

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

egzama gibi görünüyor bu tip hastalık sinsi ve inatçıdır 1 ayda ancak sonuç alabilirsiniz trvazol evet mantar kremi ama çoğu zaman yeterli değil, kedinizin bağışıklığını güçlendiren besinler vermeli probiyotik toz gibi , kefir gibi, ama zaten bu üretim kedileri hep hastalıklı 5 yaşından sonra daha da artacak almayın şu zavallıları üretmesinler içten içe romatzma eklem ağrısı acıları ile boğuşuyorlar.Terbisil kremi var kullanın düzelmezse FUCİCORT kullanabilirsiniz ama bu tip kremleri uzunca kullanmak iyi değil 3 haftada sonuç alabilirsiniz, yine düzelmezse terbisil kremi var

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

birde mamasını değiştirmelisiniz bazı kedilere sürekli tavuklu beslenme bu tip deri problemleri yapıyor hindili ve veya somonlu tavsiye ederim kremlerle falan düzlemezse alerjik mamalara geçebilirsiniz, beslenme kaynaklı oluyor genelde bu tip durumlar.Sakın mantar için iğne yaptırmayın

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

sürekli tavuklu ve balıklı yazacaktım arada değiştirmek lazım.

Mertly
Mertly

2576

Konu güncel. Birkaç ilaç tedavisi denedik paketinde iki tane olan ve kırıp yaş mamaya karıştırılan ve 1 ay boyunca trevazol devam ettik ama kaşları tamamen iyileşti fakat kulaklar birebir aynı kaldı.
Mantar aşısı yapalım dediler kararsız kaldım bir zararı olur mu diye.
Genel durumu hakkında bilgi vereyim, ırkına oranla çok çok hareketli ve yaramaz, oyun oynuyor sürekli keyfi genelde yerinde ve hareketli, tüy kalitesi iyi, dökülme bir tık fazla ve kulaklarımız kel kaldı.
Gerçekten işe yarayabilecek tavsiyelerinizi bekliyor paris hanım çok teşekkür ediyorum.

Mertly
Mertly

2576

Güncelll

Mertly
Mertly

2576

Güncelll

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR