Kedim Çok Zayıf

2 yaşındaki erkek kedim son 3 aydır sürekli kilo kaybediyor ve resmen karın bölgesi içeri göçtü. Tüyleri uzun olduğundan pek anlaşılmıyor ama dokunduğumda aşırı derece zayıflığını hissediyor insan. İştahı gayet açık, enerjisi yerinde ve mamalarıda Purina One. Veterinere götürdüm ama dönem geçişi olur öyle deyip başından saldı. Tüyleride çok bakımsız bir hal aldı sürekli taramama rağmen. Bu aşırı zayıflığın, kilo kaybının nedeni ne olabilir ve ne yaparsam, hangi mamayı verirsem eski tüy sağlığı ve kilosu normal seviyelere gelir? Şimdiden teşekkür ederim :)

6 CEVAP

Simbalyna
Simbalyna

274

Psikolojik olarak zayıflıyor olabilir evde tek kalıyorsa eğer ayrıca iç parazit varsa zayıflık yapar ne kadar yerse yesin

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Öncelikle her olayı mevsim geçişine bağlayıp "Olur öyle." diyen hekimlerden uzak durmalısınız. Kedinizin 3 aydır kilo kaybettiğini söylüyorsunuz. Hiçbir mevsim geçişi 3 ay sürmez, mevsimlerin kendisi 3 ay zaten. Kaldı ki mevsim geçişlerinde kilo kaybının sebebi hayvanların iştahlarının azalmasıdır. Siz iştahı yerindeyken kilo kaybettiğini söylüyorsunuz, bir de buna tüy yapısındaki bozulmanın eşlik ettiğini belirtiyorsunuz, bu normal değil.


Sizi panikletmek için yazmadım bunları, amacım felaket tellallığı değil, buna sebep olduysam da özür dilerim ama kedinizin ciddi bir sağlık problemi varsa hekiminizin bu tavrı yüzünden teşhisi gecikiyor olabilir. Bir an önce gerekli tahlillerinin ve kontrollerinin yapılıp eğer bir problemi varsa tedavisine erkenden başlanması gerekir ki tedavisi başarılı olabilsin. Farklı bir hekim görüşünden sonra umarım kedinizin hiçbir sağlık sorununun olmadığını görürsünüz ve içiniz rahat eder.


Bol patili günler dilerim.

Tubis46
Tubis46

261

Benimkisi de aynı şekilde oldu. Karnı sarktı ama tüyü uzun olduğundan görünmüyor. Ne yaptıysam tüylerinin parlaklığını getiremedim. Zayıflamasına engel olamadım. Evet enerjisi yüksek ama zayıf.? Ve tüyleri aşırı aşırı dökülüyor önceden dökülmüyordu. Her türlü mamayı aldım. Depremden sonra kedim bir daha eskisi gibi olmadı. Keşke birileri yardımcı olsaydı.

Simbalyna
Simbalyna

274

Dışkısını kontrol etmelisiniz

Simbalyna
Simbalyna

274

Birde kediniz kısır mı ? Kısırlaştırılmadığı için de böyle problemler çıkabilir stresten

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

böyle veterinerlerin a.. s..yım ne münasebet ya, karaciğerinde problem olabilir bağırsak hastalığı olabilir, kullandığınız mama gerçekten kötü, kedinize gimcat marka multivitamin malt veremelisiniz, mama olarak proplan deneyebilirsiniz bende 6 kedi var 6sıda sokaktan kurtarılma maşallah gayet iyi ve yerindeler, probyotik desteğide sağlayabilrsini her daim mama kabı ve su kabı temiz olmalı hergün yenilenmelidir.KEdiniz yakın zamanda ölebilir adam gibi bir veteriner bulun! hiç stres ile falan alakalı değil yazılanlara bakmayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 188 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR