Islak Fip Olabilir Mi?

escpg
escpg

285 Puan

Kedimin karnında son bir buçuk iki aydır sarkma fark ettim ama kilo aldığı içindir diye düşünüyordum. Fakat sarkma biraz daha belirginleşti internette de fip olmasından şüphelendim. Gerekçeleri ise sarkma ve normalden çok fazla uyuması iştahında yahut tuvaletinde bir sıkıntısı yok. Sarkmaya dokununca da jel kıvamında kitle şeklinde değil. Yşadığım yer küçük ve güveneceğim herhangi bi veteriner yok ama yine gidip göstericem, size de danışmak istiyorum. Sizce bu belirtiler ıslak fip için endişeli olabilir mi?


6 CEVAP

Dann
Dann

1176

Fip teşhisi zor olan birden fazla belirtiyle tespit edilebilen tedaviside çok zor bir hastalık, eğer şüpheleriniz varsa ve içinizin rahatlamasını istiyorsanız. Öncelikle iyi bir korona testi yaptırın corona negatif ise fipten bahsetmemize gerek yok zaten, fakat hızlı test kitleri yanlış negatif sonuç verebiliyor ona dikkat etmeniz lazım. corona pozitif ise Hemogram, biyokimya, röntgen ve fcov elisa testlerini yaptırabilirsiniz. Biyo kimyada kritik olarak a/g oranı 0,6 dan aşağıda ise, röntgen ile bakıldığında göğüs ve karın bölgesinde sıvı birikmesi oluşmuşsa, fcov elisa testinde de titre seviyeleri yüksek ise ve kedinin genel durumu iştahsızlık, halsizlik gibi durumlarda test sonuçlarını destekliyorsa fip konusunda emin olabiliyorlar. Yüksek fip şüphesi alarak tedaviye başlayan kediler de oluyor. Kendi kedim için şuanda durum bu. Ayırıcı olan önemli belirtilerden biri i biyokimya da a/g oranının düşük olması.

BusraO
BusraO

1588

Dann'ın yazdıklarına katiliyorum benim kedimde bu süreci yaşadı. Gozlemleyebileceginiz en önemli belirti sarılık olması. Diş eti,patiler ve kulak kepçesinde belirgin sarılık oluyor. Hem kuru hem de ıslak fibte gözlemledim. Pembe olan diş eti sapsarı oluyor. Sarılık tek başına fib teşhisi koymaz tabiki başka hastalıklarda da oluyor. Sadece şüphenizi destekler. Bu arada fotoğraftaki sarkma kesinlikle kiloyla alakali. 3 kedim var 3üde böyle yağlı 😂

Ayben12
Ayben12

741

Muhtemelen ilkel kese fipte karında sarkma olmasına hiç denk gelmedim. Karın sıvı toplayarak fazla şişer ama içinizin rahat etmesi için genel bir muayeneye götürebilirsiniz

somnium
somnium

12644

kediniz kilo almış! :,) bu yüzden göbüşü sarkıyor! ama içiniz rahatlasın diye veteriner hekime danışabilirsiniz.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Sanırım kediniz british. Bu gördüğünüz şey ilkel kese bu cinslerde aşırı belli olur. Jöle gibidir sarkıktır. Korkmanıza gerek yok.

Okan3439
Okan3439

10733

Evet ilkel kese benim kedimde çok daha belli bir sıkıntı oluşturmaz isterseniz veterinerinize gösterin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 262 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR