Kedim Tuvaletini Kumun Dışına Yapıyor

Colass
Colass

207 Puan

Merhabalar, 40 günlük bir yavru kedimiz var. Birkaç gün önce sahiplendik. Dört gün önce iç-dış parazitini yaptırdık veteriner Yaş mama konservelerinden verebilirsiniz dedi. İshal olursa biraz yoğurt verin dedi. Veterinerin önerilerini uyguladık, ancak ishali geçmedi. Veteriner ilaç verdi ve onu mamasına karıştırıp veriyoruz. Ancak tuvaletini hep kumun dışında yapıyor. İlk başlarda normal kumunda yapıyordu, ancak artık yapmıyor. Tuvaletini yapacağını anlayınca kuma koyuyoruz, ama o kaçıyor ve eve yapıyor. Bunun nasıl önleyebiliriz? Bir de, kediye annem yoğurt, tavuk ve kuru mamayı karıştırarak veriyor. Bunun bir zararı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128465

Yoğurt ishalde tam olarak etkili değil, kedilere ağır gelebilir. Tavuk göğsü ve lapa pirinç haşlayın, bir süre sadece ondan yedirin. Yaş mama yavrulara hiç yaramıyor, veterinerin hatası. Probiyotik verebilirdi ama onun yerine yoğurt verin deyip geçmiş. Market yoğurduysa zaten o direkt ishal yapabilir, hiç yaramaz. Tuvalette karnı ağrıdığı için hayvan tuvalette kendisine zarar geldiğini algısına varmış. Daha bebek, zamanla alışkanlığı oturur. İshal kedilerin çoğu tuvalet dışına yapabilir zaten. Bir süre tuvalete yapması için zorlamamanız gerekli. İyice tuvalet korkusu oluşmasın. Şuan ishal olduğu için kuru mama da yaramayabilir. Üstüne yoğurt eklemek hiç iyi değil zaten. Kuru mama için acele etmeyin, illa ki alışır. Yaşı daha çok küçük, midesi hassas olur. Sağlıklı şekilde pişmiş balık, az pişmiş yumurta sarısı, tavuk, tavuk taşlık gibi gıdalar verin, tabi önce ishali geçsin. O kuru mamayı bir insan ek gıdaya yeni geçmiş bebeğine verebilir mi? O daha sütten kesme zamanı gelmemiş bir yavru, yoğurt yiyebilir ama az miktarda, tadımlık, ev yoğurdu ya da probiyotik yoğurt. O da ishalken değil, kediler yoğurdu zar zor sindirirler zaten.

Colass
Colass

207

Cevabınız için teşekkürler. Ben de zaten sizin dediğiniz gibi biliyordum, ama evdekilere söyleyince Okumuş veterinerden daha iyi mi bileceksin? dediler. Bir şey diyemedim, ama şu an onları ikna ettim. Tavuk ve lapayı pirinçle haşladık, veterinerin verdiği ilaçları karıştırıp verdik. Ancak hala tuvalete tuvaletini yapmıyor, sürekli miyavlıyor ve tuvaletini yapacak yer arıyor, ama tuvaletine girmek istemiyor. Biz bazen dışarıya çıkıyoruz, evin her yeri kirlensin istemiyoruz. Sizce şimdilik biraz da olsun tuvaletinin dışına yapmasını engellemek için herhangi bir şey yapabilir miyiz, yoksa zamanla düzelir mi?

kapalıı tualet alıp alıştarabilirsiniz

aslihan_e
aslihan_e

128465

Banyoya alışırsa oraya yapabilir, en azından temizlemesi kolay olur. Tuvaleti gelince banyoya götürün bir süre.

zey940
zey940

2679

Pembeyse kanlı kusmuştur. O kadar küçük kediye ne yapılır bilmiyorum veterinere götürseniz daha iyi sanki. Böyle durumlarda fotoğraf çekin. Kustuktan sonra normalde birkaç saat yemek verilmez ama onu geçtim kedinizin daha ciddi bir rahatsızlığı var gibi viral hastalık olabilir. Ya da anneden gelen iç parazit olabilir parazit uygulamasından sonra dışkısını kontrol etmiş miydiniz?

Colass
Colass

207

Cevaplarınız için teşekkürler. Şu an daha iyi, kumu dışına daha az tuvalet yapmaya başladı ve ishali biraz daha iyiye gidiyor gibi görünüyor. Ancak demin kumdayken kustu. İlk başta yüksek sesle miyavlamaya başladı, sonra da kustu. Sanırım verdiğimiz tavuk ve lapayı pirinci kustu, ama kusmuğu pembe gözüküyor. Ne yapabilirim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 189 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR