Pire Sorununu Çözemedik

simbakedi
simbakedi

136205 Puan

Merhaba. Benim kedim temmuz ortası gibi pirelendi ve ben de o zaman zaten iç-dış parazit zamanı geldiği için broadline yaptık. 1-1.5 ay sonra hala üzerinde pire gördüğümüz için başka bir marka yaptık (advance, stronghold ya da broadline değil). Daha sonra yine bitti sanarken tekrar üzerinde gördük. Bugün stronghold dış parazit alıp yaptım ancak sorum şu:
Veterinere sorduğumda 3-4 ay boyunca devamlı yapmamız gerektiğini anca bu şekilde pirenin biteceğini söyledi. Ben anlamadım normalde böyle olduğunda 1 kere iç-dış yapmam yeterli oluyordu. Buna benzer durum yaşamış olanlar nasıl bir yol izlediler? Yani iç-dış fiyatları ortada. Tabi ki başka yol yoksa yapıcam ancak size de sormak istedim

8 CEVAP

zey940
zey940

2679

Evi ilaçlatmanız lazım bu kadar sık bulaşıyorsa eve yayılmıştır. Aynı şey başıma geldi. İnsan eve yayılmışsa gözle görülür, kendisini ısırır falan sanıyor ama öyle değildi evi ilaçlatınca kurtulduk. Kedinizi pire tarağıyla tarayın artık daha fazla dış parazit yapmayın bence. Hem parasına hem kedinizin kanına 1 ay daha zehir karışmasına değmez.

vterinere götürün ilaç verir

Casperbeyy
Casperbeyy

3833

Advantage damla yapmıştı veterinerimiz ve kalıcı çözüm sağlamıştı.

Emirrckr
Emirrckr

13079

Veterinerinizin dediği gibi bir durum yok aslında ya da belki siz yanlış anladınız,
Dış parazit uygulaması sonrası normalde kedinizin üzerindeki tüm pireler ölürler.
Bazı damlalar pire yumurtalarına dahi etki eder.
Fakat dış paraziti yapıldı demek kedimin üzerine pire gelemeyecek demek değildir.
1-1,5 ay aslında ideal bir süre Broadline gibi bir damla için ama yine de ev kedisiyse bu kadar hızlı pirelenmesi garip gerçekten.
Siz dışarıdan taşıyor olabilirsiniz.
Veya pireler malum Temmuz ortasından beri karşınıza çıktığı için eve yayılmış ve evin bir köşesinde ürüyor da olabilirler ama bu ihtimali ele aldığımızda er ya da geç sizinde evdeki bu pireleri farketmeniz gerekirdi çünkü illa zıplıyorlar konakçı ayırt etme gibi bir olay yok.
Yine de evi dip köşe temizleyin bakalım.
Stronghold güçlü bir damladır,eğer ortamda pire yoksa veya dışarıdan pire taşınmazsa kedinizin tamamen pirelerden kurtulması lazım artık.

Emirrckr
Emirrckr

13079

Bence evinize yayılmış değiller,
Fakat dışarıdan bir şekilde tek tük pire taşınıyor sanki,
Ve bunlarda beslenmek ve üremek için haliyle kedinizi tercih ediyor.

simbakedi
simbakedi

136205

@zey940 üstüne baktığımızda taş çatlasın 1 tane pire görüyoruz. hani böyle birkaç tane olsa şüphelenicem ama 1 tane büyük var, hadi biz hep aynısını gördük sanıyoruz diyelim 2 olsun yani çok olsa kedi kaşınır ya da görürüz ama hiçbir şey yok. her gün de taranıyor o zaman da kontrol ediyoruz. tabi ilaçlatmaya benzemez ama ev sürekli temizleniyor daha geçen gün dip köşe temizlendi o yüzden sanki kediyle ilgili gibi düşündüm ama aklımda olacak dediğiniz. işin önüne geçemezsek ilaçlatırız.

simbakedi
simbakedi

136205

@Emirrckr ben dışardan geldiğini düşünüyorum çünkü ayakkabılığa giriyor ne denesek uzak tutamadık bağladık bile ama o zaman da ipi bi şekilde açıyor ya da gevşetiyor :') bakalım şimdi iyice dikkat edelim herkes stronghold'u baya övüyor o yüzden bi yapmışken tam yapılmış olsun.


veteriner şimdiki damlanın max 48 saat içinde üstündeki pireyi öldüreceğini söyledi. ama yumurtalara etki etmeyebilir ondan çıkacak pireler için tekrar gereklidir bu döngünün kırılması gerek dedi benim aklıma yattı da daha önce hiç böyle olmamıştı o yüzden de şaşırdım

Okan3439
Okan3439

10733

1 ay arayla toplam 2 kez stronghold pire damlası kullanın biraz pahalı ama kesin çözüm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 217 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR