Kedim Çok Hasta.

paticatt
paticatt

571 Puan

1 hafta 3 gündür asla yemek yemedi azıcık su içti ve yemek yemesine rağmen deli gibi kusuyor. Günde 5 6 kere kusuyor. Sarı, sarı köpük, beyaz, yeşil sürekli değişiyor kustuğu şey. Ve o kadar titriyor ki çok korkuyorum. Aşırı titreme, kusma, iştahsızlık ve halsizlik sorunumuz var. Yarın veterinere götüreceğim. Ama şu an ne yapmalıyım?

40 CEVAP

Ayben12
Ayben12

741

Peki neyi bekliyorsunuz. Niye goturmuyorsunuz. Karaciğer olabilir her şey olabilir. 10 gün nasıl aç kalmasını izlediniz. Kusura bakmayın niyetim sizi incitmek falan değil ama bu kadar kötüleşmesini beklemek mantık dışı bence

zey940
zey940

2679

7/24 açık veteriner araştırın. Bu kadar uzun süre beklemeniz hata. Çok ciddi belirtiler yazdıklarınız, veterinerin görmesi lazım. Evde ilaç veremezsiniz, şırıngayla yemek verin desek iyi mi olur kötü mü aciliyeti ne belli değil. Ne yazabiliriz ki buradan keşke elimizden bir şey gelse. Bu kadar kusuyorsa veteriner serum verir tedaviye başlar. Kusarsa fotoğraf çekin, veteriner sebebini soracak zehirlenme falan olabilir mi onu gözden geçirebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Ayben12
Ayben12

741

Lütfen kan tahlili yapan bir kliniğe götürün. Genel bir muayene ve tahlil yapılsın. Keşke bu kadar uzun beklemeseydiniz. Geri dönüşü olmayan sonuçlara bile sebep olabilir. Geçmiş olsun

Cevapları okudum da ne kadar ön yargılı bir millet olduğumuzu bir kere daha anladım ve bi de saldırgan.Allah aşkına insan çaresizlikten girip buraya yazıp akıl almak istemiş yardım istemiş gömmüşsünüz neden ya anlamıyorum gerçekten.yazdığı bir kaç kelimeden kadının korkunç bir insan olduğunu nasıl çıkardınız çok ilginç.ne yaşadığını bilemezsiniz kimsenin.boş boş yargılamayın insanları hiçbir konuda.geçmiş olsun umarım iyi olmuştur kediniz.

paticatt
paticatt

571

Çok köşeye sıkışmış hissediyorum daha dün veterinere götürdüm enfeksiyon ve iştah açıcı iki tane iğne vurdu. Tüylerini yuttuğu için olmuştur diyip malt verdi ağzına sürün falan dedi. Bir de yaş mama verdi. Dünden bu güne kadar sadece azıcık burnuna sürdüğümüz yaş mama ve suyla hayatta kaldı bir de iki tane iğneyle.

aslihan_e
aslihan_e

128541

O veteriner uyduruk, uzaktan eğitimle, torpille diploma almış biri anlaşılan. Ondan uzak durun. O kedi gençlik hastalığı belirtisi gösteriyor. Acilen başka bir veterinere götürün. Karma aşısını yaptırmadınız sanırım.

Ayben12
Ayben12

741

Demek istediğim de bu zaten. Bir kedi iki üç defa üst üste kusuyorsa zaten normal bir durum değil. Bekletmeye gelmez. Olmuş artık zaten bişey de diyemem. Şuan yemesi için Tavuk haşlayıp robottan geçirin. Yoğurtla karıştırıp şırıngayla vermeyi deneyebilirsiniz. Ya da sipariş beklememek için getirde dardanel jazy yaş mama var. Püre kıvamında. Birazcık ılık suyla çorba kıvamına getirip verebilirsiniz

fatmavci8
fatmavci8

611

Serum takılıp en azından durumunun desteklenmesi lazım, bu kadar kusmaya sindirim de bozulur sarılık da başlar bambaşka yerlere gider hastalığın seyri.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Kediye dışarıdan söylediğiniz bir şeyi zaten veremezsiniz. Tavuk haşlamanız lazım yağsız tuzsuz öyle dümdüz. Ama sizin çocuğunuzun bir an önce veterinerde serum alması gerekiyor. Gerçekten yazık günah, kahroluyorum böyle canlara.

Hayvan resmen can çekişiyor lütfen göz göre göre ölmesine müsade etmeyin

niye bıraktınız? çocuğunuzu hastaneye bırakıp eve mi dönüyorsunuz ben anlamıyorum??? yanında durun kedi iyi değil çünkü.

tengrist
tengrist

11589

Hey Allahım şuraya bak kafayı yersin bu hayvanlar kimlerin elinde harap oluyor !!! 10 gün gözünüzün önünde erimesini bekleyip veterinere bırakıp çıkıp gitmişsiniz siz bir canı evlat edinebilme sorumluluğunda birisi olduğunuzu düşünüyor musunuz?? Bir şeyler hazırlayamam pratik şeyler önerin diyorsunuz bir de ??!

paticatt
paticatt

571

@Catsusam kan tahlili yapıldı. enfeksiyonmuş.

paticatt
paticatt

571

@tengrist evet kabuk ediyorum "1 hafta 3 gündür yemek yemedi" yazdım ama anlam karışıklığı yaptığımın farkındayım. " 1 haftadır halsiz 3 gündür yemek yemiyor" demeliydim. Ancak bir hata yapmışım. Ancak yaptığım bu hata bana saygısızlık yapıp, sert konuşmanıza, kendimden çok sevdiğim ve ilgilendiğim kedime bakma kabiliyetim olmadığını söyleme hakkı doğurmaz.Yemek mevzusunu açıklamıştım ama yüksek ihtimalle okumamışsınız. Burda öneri istedim. Tavuk haşla dendi ancak evde tavuk zaten yoktu. Dışarıdan zaten söyleyemiyorum. O yüzden pratik tarifler istedim ve beni "üşengeç, kedisi için kılını kıpırdatmaya bile üşenen birisi" olarak tanımladınız resmen. Veteriner hekim beni içeri alamayacaklarını ve burada beklememin gereksiz olduğunu söyledi. Benim kedim 10 saat veterinerdeydi ve benim de o sırada işlerim vardı. Akşam hiç gocunmayıp; veteriner, yemek, kusma olaylarını full anlattım ancak yine önyargılı bir linç yorumuyla karşı karşıyayım.

zey940
zey940

2679

Çim yedi falan mı dediniz nasıl sadece tüy yumağına bağladı anlayamadım. Çok fazla sebebi olabilir kusmanın yanlış cisim yutma, zehirlenme, viral hastalık vs. Benim kedim kaç metrelik kedi oltasının ipini yutmuş normal davrandı 4-5 gün sonra tek seferde çıkardı. Tüy yumağı günde 5 kere öğürme, titreme vs yapmaz. O daha kolay atılabilecek bir şey. Bazı tüy yumakları bağırsak falan tıkıyor o da malt verip yollanılacak bir şey değil yani. Röntgen, serum vs lazım gibi duruyor daha donanımlı bir veterinere gidin muhakkak. Şimdi veteriner bulamıyorsanız şırıngayla sulandırılmış yaş mama veya tavuk suyu akıtın ağzından. Şırınga yoksa nöbetçi veterinerden alabilirsiniz ya da kaşıkla deneyin. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. Yemek yedirmeyi deneyebilirsiniz sadece.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 968 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR