Yeni Kedicik Ve İlk Evcil Hayvanım

senaplz
senaplz

1966 Puan

Yeni bir minnoş kedi sahiplendim. Az önce sokakta buldum çok zayıf ve çelimsizdi yaklaşık 5 veya 6 aylık olabilir. Cinsiyeti erkek. İlk kedim dişi 8 aylık o da birbirleriyle bir an da tanıştırmak istemedim ama eve gelip kafesine koyduğumda bayağı tısladı daha önce de aynısını başka bir sokak kedisine yapmıştı. Korkarak hemen başka bir odaya koydum onu yemeğini suyunu kumunu koydum onun da. Akşam üzeri yıkayacağım sonra veteriner. Ama nasıl alıştıracağım bilmiyorum. Ben onu tekrar dışarı bırakamam vebali çok büyük ve vicdanım el vermez. Bir fikri olan lütfen cevaplayabilir mi? İkinci bir kedi sahiplenen ve diğer evcil hayvanı ile alıştıran, uyum içerisinde yaşatan? Her kedi uyum sağlayamaz diye de biliyorum bu durumda da ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler

2 CEVAP

Amedsoner
Amedsoner

7898

Zaman alacak ama uyum sağlaması yüksek. Hiç saglamayabilir de. Yıkamanizin sebebini anlamadım. Bir süre ayrı odalarda tutmakta fayda var. Tuvalet zamanı yeni kediyi biraz salın. Etrafta dolassin kumuna yapsın. Diğer kediyi kapatın bir yere bu anda. Bir süre sonra eşyalarını bir birbiriyle değiş tokuş yapın. Kokularına alışmaları lazım.

senaplz
senaplz

1966

Umarım öyle olur. Dediklerinizi uygulayacağım bakalım ne olacak ama en çok karşılaşma da kavga ederler diye korkuyorum.Yıkama sebebim çok kirlenmiş. Kedilerin yıkanmaması gerektiğini biliyorum eğer ki bunu kastediyorsanız ama bu bir seferliğine mahsus. Kızımı da 2 sefer yıkamışımdır kirden ötürü. Bilgiler için çok teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR