merhaba, arkadaşlar. 2 gün önce kedimi genel kontrole götürdüm. kedim, 4 hafta önce kısırlaştı. ve ara ara kulakları soğuyordu, başka hiçbir sorun yoktu. hekim, genel kontrolde kan değerlerinin düşük olduğunu ve bağışıklığının zayıfladığını söyledi. ve kısırlaştırma sonrası bunların yaşanmasının normal olduğunu, kedimin 6,5 aylık olmasıyla beraber iyice normal bir durum olduğunu söyledi. 2 gün 4 tane enjeksiyon yedi, vitaminli. ve vetqom’un bağışıklık destekleyicisini, haemato plus’un kan değeri yükseltici şurubunu her gün kullanmaya başladık. lakin aklım takmıyor, kısırlaştırmadan önce değerleri yüksekti kedimin. kısırlaştırma sonrası bu normal midir? ve ek olarak tavsiye edeceğiniz bir şey var mıdır?
Eğer seçmiyorsa kedinize bol bol dana ciğer, yürek, taze balık eti yedirin ciğerden daha iyi bir d vitamini ve taurin kaynağı bulamazsınız bolca da vitamin yüklüdür kan yapar. Bağışıklık destekleyici olarak gimcat multivitamin ya da kontrollü aminosol kullanabilirsiniz. Veteriner kan değerlerindeki düşüşün arkasında ciddi bir neden görmediyse tabii bunlar, eğer farklı bir sebep varsa o problemi ortadan kaldırmak için bir yol izlenir. geçmiş olsun şimdiden
Kısırlaştırma döneminde bizde de oldu bu durun stres kaynaklı olarak,biz carnicare markasının lysine force ürününü kullanmistik o dönem
@tengrist cevabınız için teşekkürler! ne yazık ki kedime ciğer dokunuyor. en son verdiğimde bir hafta boyunca ishali geçmedi, ki porsiyonu azdı. veteriner hekimimiz de ''vermeyin'' dedi. ama haftada bir tavuk haşlıyorum. kısırlaştırma öncesi böyle bir sıkıntımız yoktu. sanırım ameliyat sırasında veya sonrasında kan kaybı yaşadı. diş etleri hafif solukmuş, 2.veteriner hekimimiz takviyenin yeterli olacağını söyledi. ki o da kısırlaştırmadan kaynaklı olduğunu düşünüyor çünkü genel muayeneyi yaptı, başka soruna rastlanmadı. teşekkürler yorumunuz için tekrardan!
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor