Kedi Kumu Ve Tuvaleti

gunosari
gunosari

2936 Puan

Merhabalar uzun zamandır Akkum ince taneli kedi kumu kullanıyoruz.Topaklanması ve kokuyu hapsetmesi çok iyi.Fakat çok dağılıyor ve çok toz oluyor.Kapalı kedi tuvaleti kullanmamıza rağmen yayılan tozu hissedebiliyoruz.Biz hissediyorsak miniklerimiz daha çok etkileniyordur diye düşündüm.Tecrübe ettiğiniz çok tozlanmayan kedi kumu var mı? Ve tuvaleti kapalı değilde açık mı kullanmak daha iyi miniklerin solumaması açısından?
Teşekkür ederim iyi günler dilerim.

16 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Sanicat eskisi gibi değil artık. Çok fazla toz çıkıyor. Ben kapları doldururken nefes alamaz hale geldim. Kapların durduğu bölgede tozdan her yer bembeyaz ayrıca...

Everclean denemeyi çok istiyorum ama bir paket kuma 60TL verirsem, eşim beni kakaların üzerindeki kumları tek tek ayıklayıp kaba geri attırmak suretiyle cezalandırabilir ahafsjagskgsahsgsj

ursaminor
ursaminor

116511

Ben şahsen kapalı tuvaletin eziyet olduğunu düşünüyorum. Daha önce de yazmıştım bunu. Fıstığı gözlemliyorum tuvaletteyken, bir Sabiha Gökçen oluyor. Bizim kum kapları bildiğiniz 20L şeffaf plastik kaplardan. Yanları yüksek olduğundan hiç sağa sola fışkırmıyor kum. Fıstık kenarlarına tutunup ayağa kaltığında çok yükseliyor. Kapalı kutunun içinde yapamaz o. Ben koku duymayayım diye de çocuğa eziyet etmek işime gelmiyor açıkçası.

Ama huyudur mesela misafir gelecekse hemen kapıdan girmelerine 5dk kala kaka yapar :D Oh shit! literally :D

guineapigela
guineapigela

119533

ever clean çok iyi bi ara kullanmıstım çok tozlanmıyor bide formix te iyi bir marka bunları tavsiye ederim :)

gunosari
gunosari

2936

guineapigela teşekkür ederim.Okuduğum yorumların çoğunda tavsiye edilmiş alıp denemek niyetindeyim.

Selma_
Selma_

4260

everclean cok guzel bır kum fakat parası bıraz tuzlu gıbı :) alabılıyorsanız alın eger sıze cok pahalı gelıyorsa sanicatte kullanabılırsınız guzel bır kum :)

pongul
pongul

113342

lindo cat guzel, sabunlusu lavantalisi vs. tozumuyor oyle pek.

gunosari
gunosari

2936

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim. Everclean gerçekten pahalı neredeyse orta kalite bir mama kadar maliyeti olur alınca.Söylemiştim akkum marka kum çok güzel topaklanıyor, fiyatı uygun sayılır ve hiç koku yok ama tozlaşma olayı kötü.Kapalı tuvalet konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum kimse cevap yazmamış.Günde 2-3 defa kullanıyorlar ama eve böyle toz yayılıyorsa miniklerim içeride çok daha fazla soluyorlardır.

pongul
pongul

113342

cok tozumayan bir kum kullanildigi surece kapalida bir sorun gormuyorum ancak akkum vancat vs cok tozutuyor. lindo cat denemebizi tavsiye ederim ***********'da 10 litre 15 tl civari. memnunum.

gunosari
gunosari

2936

Pongül benv yazarken yazmışsınız tamda okumadan vancat ile ilgili yazdım.Demek o da tozutuyor.Hay allah.

aleyn
aleyn

113859

sanicatin önceki gibi olmadıgına katılıyorum ayrıca vancat de denedim malesef koku ve topaklanma açısından başarılı bulmadım. kapalı kullanıyoruz ama kapısı açık oluyor genelde bir de ever clean kullanıyorum o yuzden toz sorunu yaşamadık ama birçok kum denemiştim ve diğer kumlarda tozutma oluyor gerçekten kapalılarda kapağını açık tutmak daha iyi olabilir.

esma6363
esma6363

2501

Ben büyük taneli elma kokulu şeffaf kum kullanıyorum kokuyu iyi hapsediyo dağılmıyo ve sıfır tozlanma hiç toz yapmıyo yavrular için ideal

esma6363
esma6363

2501

Büyük taneli kumlar genelde toz yapmıyo ben en büyük taneliyi kullanıyorum ve şeffaf kum elma kokulu

aleyn
aleyn

113859

genelde ************dan iyi indirimler yakalayıp alabiliyorum, sizin için baktım şimdi de kargo dahil 42 tl civarına satışlar var bilginiz olsun..

gunosari
gunosari

2936

Vancat marka kumda bayağı tavsiye edilmiş.Fiyatı akkuma yakın %99.5 tozsuz olduğu idda edilmiş.En iyi sonucu almak için VanCat Kedi Kumu torbasını birkaç kez çevirin gibi bir ibare gördüm belki diğer betonit kumlar içinde geçerlidir paket içinde tozlar dökülsün diye onu da bir deneyeceğim.

gunosari
gunosari

2936

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim.Everclean denicem sanırım uzun bütçeyi biraz zorlayacak ama bakalım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1329 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR