Kuru Mama

Merhaba 2 aylık yavru kedimi veterinerden sahiplendim sahiplenirken kuru mama yiyor dedi ama eve getirdiğimden beri ağzına sürmedi. Royal canın baby cat kullanıyorum. Yaş mamasını iştahla yiyor ama kuru mamayla karıştırdığımda yaş mamayı da yemiyor. Gourmet veriyorum onu da sade yiyor kuru mama karıştırdığımda seçerek yiyor :( Kuru mamaya nasıl alıştırabilirim acıksa bile kuru mama yemiyor :( Ayrıca suda çok içmiyor.

3 CEVAP

Merhaba yavru kediler ortam değişikliği olduğu için stresten kuru mama yemeyebilir.Bunun için önce yaş mama ile kuru mamayı karıştırıp verin.Zamanla kuru mama oranını arttırıp yaş mama oranını azaltın.Ayrıca acıkırsa yer merak etmeyin:)) .Ve ya alternatif olarak azıcık ılık suyla (asla sütle degil) kuru mamayı ıslatın aroması daha fazla yayıldığı için iştahını açar.Ama yaş mamayı en kısa sürede azaltın sonra kuru mamaya alışamaz. İyi akşamlar :)

esma6363
esma6363

2501

Bence kuru mamayı sütle ıslat veya en sevdiği yemeğin içine koyup iyice ez

serot10in
serot10in

912

Veterinerden ya da petshoptan süt tozu alın ve onu deneyin. Kesinlikle normal süt vermeyin laktozu sindiremez bağırsak sorunları yaşayabilir. Süt tozunu sulandırdıktan sonra kuru mamanın üzerinede döküp deneyebilirsiniz. Aslında Royal Canin aroması her kediyi cezbeder ama yememesi ilginç acıktığında yer merak etmeyin. Su konusunda ise evin farklı yerlerine su kabı koyun evde dolaşırken bile denk gelip içebilsin alışana kadar sabit tutmayın suyu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 607 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR