Kalsiyum, Magnezyum Oranı Düşük Olan Kedi Mamaları, Maltları

saniskal
saniskal

324 Puan

Merhabalar, kedimin patisinin iki yerinde kemik üremesi oluşmuş ve şu an herhangi bir müdahalede bulunamayacaklarını, ilerlerse bir patisini kesmek durumunda kalacaklarını söylediler. veteriner yedirdiğiniz ürünlerin içerisinde kemik gelişimine destekleyecek kalsiyum, magnezyum gibi vitaminlerin olmamasına ve kedime yedirmemeye dikkat etmemi, eğer kemik gelişimini destekleyecek ürünler kullanırsak üreyen kemiklerin de sağlamlaşıp yayılacağını söyledi. içeriğinde kalsiyum, magnezyum gibi kemik gelişimine yardımcı olan vitaminlerin olmadığı maltlar, ödül-kuru-yaş mamalar var mı, bu konu hakkında bir bilginiz mevcut mu?

2 CEVAP

zey940
zey940

2687

Bunu neden veteriner önermiyor ki düşük ne demek, hangi değerden düşük? Bu hastalığa özgü klinik mama var mı vs bu konuda veterinerin bilgi vermesi gerekirdi. Normal kemiğin sağlığını korurken, kemik üremesi olan kısmı sabit tutmak için elinizde değer aralığı olmalı kesinlikle. Kediniz kısır mı bilmiyorum kısır kedi ürünlerinde kalsiyum, magnezyum ve fosforun düşüklüğüne dikkat ediliyor. Yetişkin mama kullanıyorsanız kısır kullanabilirsiniz belki. Hassas bir konu olduğu için başka veterinerlere sorup görüş alın. Şehrinizde hayvan hastanesi varsa oraya da götürebilirsiniz. Ek vitamin mi kullandınız durduk yere kemik oluşmasının sebebi ne acaba?

saniskal
saniskal

324

@zey940 evet ben de böyle düşündüm ama hiçbir öneride bulunmadı. kullandığım mama markasını ve kısır olup olmadığını sordu daha sonrasında bir şey söylemedi. merkezdeki hayvan hastanesine götürmeyi düşünüyorum çünkü bana sanki kemik enfeksiyonuymuş gibi geldi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 282 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR