Sizce Burada Kim Haklı: Komşu Mu, Ben Mi?

veyep
veyep

274 Puan

Ben sokak kedileri bakıyorum, yani yıllardır bakıyorum. Ama son zamanlarda özel olarak bakmayı artık kestim, sadece yemek artıklarını veriyorum. Eskisi kadar da çok kedi yok zaten. En fazla beş sabit kedim var.


Her neyse bu kedilerimden birinin yavrusu sözde komşumun bahçesindeki arabasının içine girmiş, ön kaputa girmiş, köye kadar gitmiş ve köy meydanında da araba bozulmuş. Kaputu bir açmışlar, içinden kedi yavrusu çıkmış, bu yavru pervaneye sıkışmış ve arabayı da bozmuş.


Şimdi bu komşu geçen bana söylendi, sanki o yavru kediyi ben soktum o kaputun içine. Ki kedi hadi kendi girse, araba çalışır çalışmaz zaten o kedi korkar kaçar değil mi? Ki arabayı bir değil, bahçeden çıkardıktan sonra bahçe kapılarını kapatmak için yine çalıştırıyor. Yani arabayı iki kere çalıştırıyor. Ama yine de kedi korkup çıkmıyor oradan. Köylerine kadar yirmi km yol mesafesi var, köy yolu sürekli taşlı ve bozuk, yokuşlu çıkışlı bir yol. Kedi bunca süre kaputta ise nasıl olur da sabit kalabilir? Köye varıyorlar, sonra ertesi gün arabayı çalıştırınca pervaneler hata verince ön kaputu açıp kedinin ölüsünü ve motor arızasını görüyorlar.


Kedi belki o bir günde köyde girdi o arabanın ön kaputuna? Yani belki köyden bir kedi o? Ki beyaz kedi, senin kedi dedi. Ben o olaydan iki-üç gün sonra o yavru beyaz kediyi de canlı şekilde annesinin yanında gördüm. Hatta bir hafta kadar sonra da başka bir beyaz kedi de vardı sokağımızda, büyük bir kediydi. Yani tüm beyaz kediler sokağımızda olup da mı o arabanın ön kaputuna girdi? Beyaz nadir renktir zaten. Ki iki tane gördüm canlı, olay sonrası. Üçüncü başka beyaz kedi mi vardı benim bilmediğim? Ve de her sokağa gelen kedi benim kedim mi? Yani dişi kedilerim için gelenler vardır, başka sokak sokak gezen kediler vardır falan.


Hadi diyelim benim kedi. Ben mi soktum? Ben mi gir dedim?


Orada hayvan parçalanmış, tamir parasını da benden istiyor aklınca. Sizce burada kim haklı?

2 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Bu geçen günlerde bir arkadaşın başına gelen olaya benziyor,
Onda da beslediği kedi çiçeklerimi kırıyor,balkonuma giriyor,camlarıma işiyor muhabbetleri vardı saçma sapan,sizinki de aynı olay.
Bu tipler dünyamızda maalesef illa bir yerlerden hortlayıp çıkıyorlar.
Muhtemelen sizinki masrafı üzerinize atmaya çalıştı ama asla böyle bir şeye hakkı olamaz.
Siz sadece besliyorsunuz,o zaman tesadüfen yolda görüp mama verdiğimiz kedi de bizim kedimiz mi oluyor?
Ne kadar da alakasız?
Kediler sizin üzerinize kayıtlı olmadığı sürece hiçbir şey yapamazlar,çokta rahat bir şekilde inkar edebilirsiniz.
Zaten beyaz kedilerim sapasağlam burada diyorsunuz.
Dediğim gibi muhtemelen akılları sıra masrafları size atmaya çalışmışlar ama iyice saçmalamışlar.

simbakedi
simbakedi

136281

ay daha neler kuş scsa sizden bilecekler. şöyle bir şey var ki siz eğer bir besleme yapıyorsanız besleme yaptığınız bölgeden sorumlusunuz. buradaki yuvalar, görüntüsü ve en önemlisi temizliğinden sorumlusunuz. bunun dışında herhangi bir kedi size zimmetli olmadığından dolayı onların yaptığı herhangi bir şeyde sorumlu tutulamazsınız. böyle bir şey istiyorsa artık çip uygulaması var. sizin özel ajan gibi gönderdiğiniz bir kedi mi çipinden baksınlar. çip sizin üstüne olmadığı için (çip bile yoktur) o kedinin yaptığı herhangi bir sorumluluk sizde olamaz. ancak bundan sonrası için sizin beslemelerinizin önüne geçmeye çalışacaklardır.


biz besleme yaptığımız bölgeye belediyeden yuvalar istedik, onlardan mama yardımı istedik ve bu şekilde besleme yaptığımız bölgeyi belediyenin de besleme bölgesine kattık. bu sayede belediye buraya mama koyuyor ancak bunun dışındaki her şeyden biz sorumluyuz. o ağır yuvaları her yaz ve kış kaldırıp temizliyoruz, haftalık temizlik yapıyoruz ve içlerindeki kumaşları değiştiriyoruz. bundan rahatsız olan insanlar vardı, belediye ile konuştuğumda bu yuvalara zarar vermelerinin ya da yerini değiştirmelerinin suç olduğunu söylediler çünkü artık belediyenin de besleme yaptığı bir bölge. bu nedenle kim ne derse desin bunun suç olduğunu söylediğimizde susup gitmek zorunda kalıyorlar.
bunu niye anlattım çünkü eğer beslemeye devam ederseniz ve bu kişi sizinle uğraşırsa belki belediye ile konuşup böyle bir yol izlemeye çalışabilirsiniz. komşunuz 5 yaşındaki çocuk gibi davranmış gerçekten daha fazlasını hak ediyor laf olarak ama söyleyemiyorum :')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 244 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR