İkinci Kedi Alırsam Ne Olur?

Arkadaşlar benim yaklaşık 6 aylık bir chinchilla cinsi kedim var daha hâlâ çok küçük fakat benim her zaman onunla oynamaya vaktim olmuyor o yüzden yanında bir arkadaşı olsun istiyorum ve bir tekir yavru kedi almayı düşünüyorum sizce anlaşırlar mı kavga ederler mi karşı cins olacakları için zor olur mu onlar için?

7 CEVAP

Merhaba,
İlk önce bence çok iyi bir fikir olduğunu söylemek isterim. Benim de iki kedim var, ikisi de erkek, ikisi kardeşler. Ben aynı anda aldım o yüzden hiç birbirlerine alışma süreci yaşamadık. Sizde belki küçük ilk geldiğinde biraz tıslamalar, kıskanmalar olabilir ama zamanla alışacaktır. O kadar oluyor ki aynı evin içinde birbirlerini kaybettikleri zaman miyav miyav diye birbirlerini arıyorlar :)
Hem siz yokken birbirlerine arkadaş oluyorlar. Böylelikle yalnızlıktan obezite ya da eşyalara zarar verme gibi depresif davranışlrın önüne geçmiş oluyorsunuz.
Ben şu ana kadar hiç pişman olmadım. Hatta hep "iyi ki " dedim.
"The more is the merrier" diye boşuna demiyorlar :)

Merhabalar, tecrübeli biri olarak yardımcı olmak istedim. Öncelikle tereddüt etmeyin bu konuda çünkü vaktiniz olmadığını belirtmişsiniz. Kedi henüz küçük çabuk uyum sağlar, arkadaş olurlar ve bol bol da evi dağıtıp oyun oynarlar size şimdiden kolay gelsin : ) Siz evde yokken hayvanın çok canı sıkılacak, huyuna göre belki can sıkıntısından bişeylere zarar verebilir. İki kedili bir ev muhteşem olur kesinlikle.
Büyük kedi bile olsa birkaç gün geleni istemez, evde üstünlüğünü korur. Ne olursa olsun onların dünyasına karışmayın derim zaman geçtikçe birbirlerine alışmış olucaklar hiç endişeniz olmasın, 2.bir kediyi şiddetle öneririm : )

ozgurnevres
ozgurnevres

4086

Merhaba, eğer gerçekten ikinci bir kedi almayı düşünürseniz benim şu an yuvalandırmaya çalıştığım iki erkek bir dişi üç tane yavru tekir var :) 25 Mart'ta doğdular, anneleri çok çok iyi baktı (hala ara sıra emziriyor). Çok da oyuncular. İlanları açmıştım inceleyebilirsiniz:


https://www.petlebi.com/yuva-ariyor/4236-minik-erkek-tekire-bir-yuva
https://www.petlebi.com/yuva-ariyor/4237-minik-disi-yavru-tekir-yuvasini-ariyor
https://www.petlebi.com/yuva-ariyor/4594-minik-tekire-yuva

viki261173
viki261173

358

Merhaba. Evde 2 kedim var. Bence bizim nasıl arkadaşlarımız var ise onlarında olmalı. Eğer düşünürseniz, benim 10.04.doğumlu siyah grimsi chinchilla dişi yavru var. Hatta dün sahiplendirme ilanı verdim buraya.

Pinar5504
Pinar5504

2652

Bence bir sorun olmaz tabii kediniz ve alacağınız kediniz yetişkin ise birbirlerini dışlayabilirler. Ama almanız için bir kusur görmüyorum

Juju
Juju

1215

Merhaba evde 3 kedim var. bir tanesi digerleri ile gecinemiyor ama zamanla onlarla ayni ortamda olsa bile takmamaya basladi herkes kendi alaninda huzur icinde yasiyoruz :)

kedicandir
kedicandir

1914

BENİM KEDİM ŞU AN KÜÇÜK AMA İLERDEE BENDE DÜŞÜNÜYORUM. TABİ ANNEM BENİ KEDİLERLE KAPIYA KOYMA İHTİMALİDE YOK DEĞİL :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1409 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR