Erkek Kedim Kızgınlık Dönemine Girmiş Olabilir Mi?

Merhaba erkek kedimiz bir yaşına girdi kızgınlık dönemine mi girdi bilemiyoruz ama üç gündür gelmedi. Aramadığımız yer kalmadı? Evimiz bahçeli dolaşıp geliyorlar genelde evden çıkmaz uyur genelde ilk defa bu kadar uzun süre eve gelmedi ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle durum yaşayan var mı?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128420

Biz bilemeyiz ki, dışarı çıkan kedinin başına birçok şey gelebilir, kızgınlığa girmiş olması en iyi ihtimal. Kısırlaştırırsanız kızgınlık terk etmeleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız. İnşallah hayattadır da döner. Başka erkek kedi bölgesinden kovalamış olabilir.

Bir yıldır bizimleydi kedi tüm aşılarını yaptırdık en son kuduz aşısını yaptırmıştık.
mahalleyi dolaştık gezdik ama bulamadık.
Erkek kediler bir yıldır bizimle yaşayan kediyi neden kovsunlar ki? Zaten kendi bölgesini işaretlemiş olmuyor mu bizim kedi ?

aslihan_e
aslihan_e

128420

Eskiden yavruydu, şuan yetişkin oldu. Başka yetişkin erkek onu istemeyebilir. Kendi bölgesini işaretleyince o bölge onun olmuyor. Her bölgenin bir hakim kedisi vardır. Erkek kediler arasında hakimiyet savaşları olur. Bu en iyi ihtimal tabi ki, inşallah başka kedi kovmuştur ya da kızgınlıktadır... Öyleyse döner bir şekilde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 202 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR