Mevcut Köpeğimizle Sokaktan Sahipleneceğimiz Yeni Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Arkadaşlar merhaba.
Evimde, bebekliğinden beri bakmakta olduğum dişi, Rus finosu, 5 yaşında bir kızım var. Bir de iş yerimizin önünde görüp 3-4 aydır baktığım, bütün aşılarını yaptırdığım, bütün sağlık taramalarını yaptırıp her hastalığı için tedavi ettirdiğim, çok sevgi dolu, 2 yaşında orta boy dişi bir sokak köpeği var. Ancak sokakta baktığım minnoş, evde baktığım kızımla hiç anlaşamadı. Sokakta tanıştırdım onları, çok fena hirladı havladı kızıma.
Ben bu güzel çocuğu sahiplenmek istiyorum ama kızıma zarar vermesinden de çok korkuyorum. Aranızda böyle bir tecrübe yaşayan var mı, birbirlerine nasıl alıştırırım? Hiç istemiyorum sokakta kalsın.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2 CEVAP

DanteGSD
DanteGSD

361

İki köpeği, hele de ikisi de dişiyse, birbiriyle nötr bir alanda tanıştırmak gerekir. Evinizde veya iş yerinizin önünde tanışırlarsa kendi bölgelerini korumak isteyeceklerdir. Bu da agresif davranışlara, hırlamalara neden olur. Tanıştıklarında iki köpekte tasma ve kayışlı olmalı ve iki farklı kişi tarafından kontrol edilmeli. Kayışları çok çekiştirerek stres yaratmamalı ancak, müdahaleye hazır olmalısınız. Sizin stres seviyenizin de köpeklere yansıyacağını unutmayın. İkisini dip dibe sokmadan önce sevmek, sakin olduklarında ödül vermek pozitif bir telkin olur. Bu şekilde birbirlerinden biraz uzak takıldıktan sonra sokak köpeğinin sakinliğine göre yaklaşarak birbirlerini koklamalarına izin vermelisiniz. Eve aldığınızda ilk başlarda evde olmadığınız vakitler çitle ayırmanızı ve birbirinden uzakta beslemenizi tavsiye ederim.

Değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim. Umarım anlaşırlar. Bulunduğumuz is yerinden çıkacağız, o canımı orada bırakmayı hiç istemiyorum, kalpten üzülüyorum. Umarım anlaşırlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 250 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR