L Ü T F E N !!

veyep
veyep

274 Puan

Sokakta yaşayan tüm canların sahibi biziz, sevin ya da sevmeyin ama onların bizden başka kimseleri yok. Tamam yemek, su vermeyin ama şiddette göstermeyin.


Tüm herkese de şu çağrımı yapıyorum: Yediğiniz tüm et, tavuk, balık gibi yemek artıklarını veya bir kapa koyulabilecek, sokak ve köşe başlarına, ağaç kıyılarına dökülebilecek tüm yemek artıklarını LÜTFEN ÇÖPE DÖKMEYİN. Elbet tüm yemek artıkları sokakta hoş görünmeyebilir, hayvanlar da yemeyebilir. Ama zeki insanlar zaten hayvanların ne yiyeceğini bilir ve ona göre yemek artıklarını koyar oralara.


Şehir gibi yerlerde de pek mümkün olamayabilir, ama bu gibi yemek artıklarını lütfen bir yerlere veya kaplara falan dökmeye çalışın. Ve de mümkünse her yere su kapı koyun.


Bakın bunlar çok zor şeyler değil. Ben sizden rica ediyorum. Gerçi bu sitedekilerin vicdanı vardır, bilirim. Ama lütfen bu yazımı her yere atın, paylaşın. Bu arada bu konu kedi bölümünde olabilir, ama köpekler de bizim canımızdır. Onları da unutmayalım, ayrım olmasın.

4 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16767

Hayvan seven hayvan beslemesi yapan insanlar zaten nasıl besleme yapması gerektiğini biliyor o yüzden LÜTFEN insanlara yemek artıklarını hayvanlara vermeyi dayatmayın onun yerine marketten indirimde mama alıp bir köşeye koyabileceklerini söyleyin zira hayvan sevgisi olmayan ve hayvan beslemesi hakkında bilgisi olmayan insanlara yemek artıklarını hayvanlara verin gibi bir tavsiye yaparsanız ortaya korkunç şeyler çıkıyor on günlük küflü ekmek mi ararsın bakın sokakta durduğu için küflenen ekmekten bahsetmiyorum direkt evde küflendiği için hayvanlara verilen ekmekler tavukların sadece kemikleri balıkların sadece kılçıkları sarımsaklı soğanlı salata artıkları hayvanlar çöp öğütme makinesi değil o yüzden ben atmayın hayvanlara verin politikasını çok uzun süre önce bıraktım hatta bu politikayı yayanlarada ekstra karşı çıkıyorum ben kurban bayramında bahçede ki kedilerimize et verirken komşumuz yazık niye et veriyorsun kemiklerinden versene derken kavga etmiş insanım annemlerin apartman bahçesinde kokuşmuş bulgur pilavı ve kurumuş ekmek bulmaktan sıkıldım yaklaşık bir ay boyunca herkesi gözlemleyip bırakanları yakalayıp ifşalayarak önüne geçtim insanlar sırf GÜNAH diye yemeklerini atmayıp akıllarınca hayvanlara vererek GÜNAH savıyorlar dolayısıyla insanlara yemek attığınızı hayvanlara verin düşüncesi beni geriyor ve sırf bu uygulama hayvan sever olmayan insanları daha da rahatsız ediyor insanlar haklı olarak kapısının önünde kaldırımında kokuşmuş yemek görmek istemedikleri için besleme yapanlara da düşman oluyorlar o yüzden lütfen aksine çevrenizi yemek artıklarınızı hayvanlara VERMEYİN diye uyarın

IIREMMM
IIREMMM

112777

@veyep bu yorumun çok benzerini geçen aylarda yine yanıtlamıştım yine siz yazmıştınız diye düşünüyorum ve @Sezgek 'e katılıyorum lütfen yemek artıklarını koymaları konusunda dayatmada bulunmayın,biz besleme yaparken yanmış makarnalar,balık kafaları,sucuklu yumurta artıkları,bulgur pilavı,patates artıkları,güneşte bırakılmış birkaç sucuk dilimi ne bulurlarsa koyuyor insanlar daha bugün her tarafını arılar sarmış balık kafalarını alıp sinirle attım çöpe, insanların yemeye tenezzül etmediği şeyleri sokak canları neden yesin? Bu şekilde iyilik mi yapmış olunuyor kötülük mü bir düşünün isterseniz,insanlar biz de yemek veriyoruz diyerek vicdanlarını rahatlatıyor bu mu yemek? Kendilerinin yemeye tenezzül etmediği artıklar mı yemek? Besleme mi yapmış oluyorlar şimdi yani.
Ben de buradan çağrıda bulunayım o zaman.LÜTFEN KENDİ YEMEDİĞİNİZ NE VAR NE YOK BÜTÜN YEMEK ARTIKLARINI SOKAK CANLARININ ÖNÜNE KOYMAYIN,KURU YA DA YAŞ MAMA ALIP VERECEK DURUMUNUZ YOKSA HİÇBİR ŞEY VERMEYİN DAHA İYİ,SU KABI BİLE KOYSANIZ DAHA KAFİ.
Bir de "zeki insanlar zaten hayvanların ne yiyeceğini bilir ve ona göre artıkları koyar oraya demişsiniz" ama adı üstünde yemek artığı ,hangi yemek artığını yer sokak canları bir örnek verir misiniz? Kurumuş ya da suyla ıslatılmış ekmek mi? (ki onu da bulmuşluğum var).Tavuk,balık,et yemek artığı demişsiniz, balıktan kastınız benim bulduğum gibi kafası ya da kılçığı ise hiç zahmet etmeyin!
Çok vermek istiyorsanız yağsız,tuzsuz tavuk haşlayın verin muhteşem olur ama onun dışındakiler için lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

IIREMMM
IIREMMM

112777

@Sezgek sizin yorumunuza son derece katılıyorum ve kendi adıma teşekkür ediyorum böyle yemek artıklarını bırakanları yakalayıp ifşalamak hiç benim aklıma gelmemişti ben de öyle yapacağım bundan sonra, besleme yaparken kokuşmuş artık yiyecek bulmaktan gına geldi çünkü artık.

simbakedi
simbakedi

136281

gerçekten kedilere konulan yemekler beni çıldırtmıştı. bilmeyen bırakın koymasın hem çevre kirliliği hem de zarar. benim besleme yaptığım yerde paketi açılmamış kırmızı mercimek mi dersiniz, yılan balığı atan mı dersiniz, balığın etini yiyip kılçığını atan mı, paketli pirinç pilavı koyan mı... temizlemekten artık midem bulanıyordu yani. mısır yiyip çöpünü yuvaya koyanlar da var bayat ya da küflü ekmeği poşetle asan da. gerçekten bu insanlar hiçbir şey koymasa çok daha temiz bir ortam olur. bu insanlar durumu varsa 1 paket yaş mama alsın, yoksa da yedikleri yoğurdun ya da peynirin kabını atmayıp yıkayıp su koysun sadece. siz iyilik istiyorsunuz ama sizin yapmayacağınız saçmalığı bu insanlar iyilik altında vicdan rahatlatarak yapıyor maalesef :')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 291 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR