Somon Yağı Marka Önerisi ?

Merhabalar, 2 marka arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz lütfen...
Biofeline Balık Yağı 200 ml / Vet's Plus Kedi ve Köpekler İçin Somon Yağı 200ml
hangisi daha sağlıklı tüy dökümüne iyi gelir acaba ?

13 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17291

Eğer sağlıklı tüy dökümü için alacaksanız muhtemelen hayal kırıklığına uğrarsınız. Eğer kedinize iyi bir mama alıyorsanız ve kedinize iyi geliyor ise, bir deri problemi falan yok ise ve düzenli olarak furminatör gibi bir tarakla tarıyorsanız o tüy dökümü kaçınılmaz :) Tüy dökümünü azaltmak için somon yağı veya çeşitli vitaminler alan insanlar genelde pişman oluyorlar. Tüy dökümünü sadece belirli bir oranda azaltabiliyoruz yani, naparsanız yapın o tüy dökümü olacak. Eğer bunun için alacaksanız uyarıda bulunmak istedim.

sevvalay
sevvalay

6628

Ben ikisini de kullandım arada haftada 2 kere falan mamalarına bir fıs sıkıyorum, kuru mama markaları hilss öyle çok tüy dökme sorunum yok ama ben genel sağlık açısından ve tadlarını sevdiği için veriyorum. Vets plus markasının pompası bozuk gelmişti o yüzden diğer markaya geçtim. İkisini de severek yediler

giizeeem
giizeeem

975

Ben kedimi ilk sahiplendiğim zaman vitamin takviyesi olsun diye biofeline balık yağı almıştım hala veriyorum her gün ama tüy dökümü konusunda bir faydası olduğunu düşünmüyorum.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Somon yağının tüy dökümüne bencede bir artısı pek yok.
Ki zaten yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi tüy dökümü illa ki normal düzeyde olacak.
Bunu engelleyebilmek mümkün değil,engelleyen bir ilaç,takviye,yağ da yok.
Somon yağı kullananların genelde olumlu dönütü iştah açtığına dair oluyor.
Bu yüzden gelişimi devam eden yavru kediler için bence güzel bir takviye olabilir özellikle iştahsız yavrular için.
Yine elbette bağışıklık sistemine de faydası vardır.
İki marka arasında fazla fark yok ikisini de tercih edebilirsiniz ama en iyi olsun derseniz Mutamin öneririm.
Zaten somon yağı sürekli alıp masrafa sokacak bir ürün değil,
Bir-iki sıkım yeterli olur.
Her gün sıkmaya da gerek yok.
Bu yüzden Mutamin'in şişeleri baya gidiyor diye biliyorum.(kullanan arkadaşım var biz kullanmadık,o zamanlar balık yağına dair çok detaylı fikrim yoktu,veterinerimize sorduğumuzda da gerek görmedi,yine de takviye olarak Gimcat Kitten Paste veriyorduk her gün.)
Ama arkadaşım memnun ve uzun süre de gittiğini söylüyor.
Buzdolabında muhafaza ederseniz epeyce kullanabilirsiniz.

dilanbulent
dilanbulent

17291

Kediniz 6 aylık civarıymış, zaten 5 aydan sonra başlıyor gerçek tüy dökümü. Eğer ilk defa kedi besliyorsanız bu size fazla gelmiş olabilir ama normalde böyle döküyorlar :) Zaten iyi bir mama kullanıyorsanız ekstra olarak yapabileceğiniz tek şey furminatör. Ama haberiniz olsun furminatörü 2 günde 1 kullanmak risklidir, tüy çekimi olur. Haftada 1 en ideali. Onun haricinde her gün eldivenle tarayabilirsiniz etkisi oluyor, haftada 1 kez furminatör ile birleşince yine fark edilecek miktarda azaltabilirsiniz etrafa dökülen tüyleri.


Tüy dökümünü azaltmak için vitaminlere para vermeyin. Royal Canin, Proplan gibi markalar zaten kaliteli markalardır. Kediniz alması gereken vitamini ve minerali o mamalardan alıyor. Gereksiz yere vitamin kullanmak faydadan ziyade zarar getirir.


Ayrıca şunu da belirteyim. Arkadaşımın kedisinde bu derece tüy dökümüne rastlamadım demişsiniz ama bu birçok faktöre göre değişiklik gösteriyor. Profilinize baktım ve kediniz scottish fold, bu scottish kediler kısa tüylü tekirlere göre zaten daha fazla tüy dökerler. Ayrıca mevsim değişikliklerinde kediler tüm tüylerini atarlar. Kış gelirken yazlık kısa tüyleri dökerler ve kalın tüy çıkarırlar. Yaz gelirken de o kalın tüyleri dökerler ve daha ince tüy çıkarırlar. O yüzden yılda 2 defa bu mevsim değişikliklerinde inanılmaz tüy artışı oluyor. Sizin kediniz hem 6 aylık yani ergenliğe giriyor, hem de mevsim değişikliği :) Bu yüzden ekstra tüy dökümü olması normaldir, alışırsınız.

Betrayal
Betrayal

2368

Vets plus gayet iyi ben aldım yorumlarıda iyi ama.bizim kedi silah zoruyla yiyor anca biz ağzına sikarsak zorla yutuyor..

balbonibon
balbonibon

705

Benim kedim de royal canin kullanırken çok tüy döküyordu Nd'ye geçince durdu.

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

Size şöyle söyleyeyim tüy dökümünü azaltmak için takviye kesinlikle almayın. Biz birçok ürün kullandık Biofeline'in B vitamini damlasımı dersin Gimcat'in Biotin macunumu dersin Balıklı mamaya geçmek mi dersin gerekecek tüm takviyeleri sağladım zamanında ve anladım ki bu tüy dökümü kesilecek bir şey değil bu onların doğası ve maalesef döküyorlar. Yapabileceğiniz tek şey düzenli taramak ve o dökülen tüyler etrafa yayılmadan çöpe atmak. Bunun başka bir çözümü yok maalesef. Yaptığımız tüm takviye ve mama değişikliği tüy dökümüne yaramadı ama tüylerinin parlak, yumuşacık pamuk gibi olmasına yaradı açıkçası.

Royal canin kitten kullanıyordum, 2 hafta olacak proplan kitten'a geçtim belki mama yaramıyordur dşye başka mama deniyeyim dedim. furminatör ile 2 günde 1 tarıyorum. Biofeline B vitaminini kullanıyorum. Sanki bi nebze de olsa azalttı gibi. Kedim de 6 aylık civarı

Tamamdır çok teşekkür ederim benim kedimde aşırı tüy dökümü olduğu için böyle bir araştırmaya girmiştim. yani kucağıma alıyorum tüy içinde kalıyorum. Sokakta ki kedilerde yada arkadaşımın kedisinde böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Bende eksik bir şeyler yada maması yaramadı diye düşünüp mamasını değiştirdim. Birde başka alternatif ne kullanabilirim diye bakıyordum. Herkese teşekkür ederim yine de... Mutamine de baktım internette bazı yerlerde güzel diye bir şey okumadım kötülemişlerdi ona da bakarım ama..

Dorve85
Dorve85

851

Bir çok markanınkini denedim ama en iyisi mutmain di

Dorve85
Dorve85

851

Bir çok markanınkini denedim ama en iyisi mutamin di

Cemalchief
Cemalchief

12176

Tüy dökulmesi icin istiyorsaniz kesinlikle almanız gereken ürün vetoskin baya pahalı 800 900 tl falan sanirim adeti 8-10 tl ye geliyor günde 1veriliyor 90li paket, cilt sagligi için faydasini gördüm kesinlikle, tuy sagligi icinde %30 azalma oldu diyebilirim. Ben 3 paketten 180 adet kullanmisimdir ekstra mantarimizda vardi gecmedi ama azalmisti o donem. Somon yagi kullaniyorum suan 10 gun once basladim, tuyleri yumusacik yapti kesinlikle ama tuy dokumu icin faydasi nedir deseniz oran soylememem yok gibi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 378 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR