Sokaktaki Bebeklerim İçin Mama Seçimi

septikbaykus
septikbaykus

17255 Puan

Arkadaşlar selam.


20 küsür tane kediyi beslemeye çalışıyorum ve doğal olarak micho tarzı bi mama kullanıyorum. Gönül çok daha iyisini ister ama mümkün değil para yetiştiremem :)


Ek olarak bir tane annemiz ve nur topu gibi 5 tane yavrumuz var bunlar için pro choice yavru mama aldım hem anne hem yavrular beslensin diye orta karar bir mama diye düşünüyorum


Forumu okurken micho leş, bonachibo kötü propolan al royal canin harika diyen tipler görüyorum pekde iyi niyetli gelmiyolar bana bilemedim ama bildiğiniz gibi o fiyatlar özellikle 30 a yakın kedi için çok uçuk tüm maaşı sadece mamaya vermem lazım :)


Neyse özetle sokakdaki canlar için siz ne önerirsiniz bütçeyi yormayacak şekilde öneri yaparsanız çok sevinirim çünkü dediğim gibi 1-2 tane değil 30 a yakın can var portföyümüzde :) Birde yumurta,tavuk ve sulandırılmış süt hakkında ne düşünüyorsunuz ?


Öneri ve Fikirlerinizi bekliyorum

34 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Gönlünüze sağlık ve kesenize bereket diliyorum:) sulu sütü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Varsa imkanınız ev yoğurdu yapıp verebilirseniz çok sağlıklı bir şey yapmış olursunuz. Tavuk ve yumurta elbette ki onlar için besleyici ve sağlıklı ancak dikkat etmeniz gereken hava koşulları. Sıcakta alerjik tepki verebilirler. Mama olarak ben quik danalı mama alıyorum 12kglik sokaktaki minnoşlar için. 2 aydır bu mamayı deniyorum memnun gibiler. İçerik olarak da fiyatına göre fena sayılmaz arada yaş mama karıştırıyorum haftada 2 gün kadar. Bazen kendi yaptığım yaş mamalarla karıştırarak veriyorum. Micho ve Bonacibo pek içime sinmediği için hiç denemedim bugüne kadar. Evde 7kedi beslemiyor olsam sokaktakiler için matisseden aşağısını almamaya çalışırdım ama evdeki azmanlar da fena:)

Infernus
Infernus

111806

Bahçede ve sokakta baktıklarım için matisse ve bonacibo dönüşmeli kullanıyorum. 10 kglık daha uyguna geliyor.Hepsi severek yiyor sorunsuz. Yenilebilirliği yüksek bir mama bonacibo. Yine düzenli beslediğim köpekler var onlar için de bonacibo kullanıyorum diğerlerini ağızlarına sürmediler. Haftada 1-2 besleme bölgelerim var oraya gidiyorum. Oradakilere de micho alıyorum. Micho mitodan daha iyi. Bonacibo bir tık daha iyi. Amaç daha fazla can doyurabilmek sağlıklarını bozmadan olmalı bence.

septikbaykus
septikbaykus

17255

@kedilimadam


Çalıştığımız yemek firmasından artık deri kemik istedim onla çorba yapıcam yine. Deri et vs çıkarsada vericem yesinler mis gibi :)


Bonachibo bence kötü bi mama değil. Birde işin şu boyutu var millet başka mamalarda et yazmasına bakıyo ********* ürünleride '' et tozu '' '' kurutulmuş protein'' vb ibareleri görüyo direk dandik diyo


Halbuki o et yazan mamalardada direk saf et yokki direk kurutulmuş koyuyolar diye biliyorum

septikbaykus
septikbaykus

17255

kedilimadam amin ilk önce :)


Yumurtayı çok az yapıyorum yemediklerindede çöpe döküyorum yada kaptan düşürmüşlerse. quick nasıl bir mama acaba tavsiye dermisin ? bir kötü etki vs olmadı değilmi ?


Bende haftada 1 tavuk kaynatıp tavuğun suyuna havuç,patates ve kabak atıp blendardan geçirdikden sonra çorba yapıyorum bazen içiyolar bazen içmiyolar :)
Maşallahın varmış evde 7 tane allah sabır versin hastalık bu durum ya. gece apartman kapısına bakıyorum köpek vs girmesin diye sürekli inip kapatıyorum uyuyamıyorum resmen

septikbaykus
septikbaykus

17255

@kedisever-34


*********dan hangisini alıyorsunuz acaba. Kötü bir etki vs gördünüzmü ? Ciğer kötü kokuyo evde midem bulanıyo ama denicem şansımı.


Arkadaşlarıma ders çalıştırma karşılığı konserve aldırdım kenarda bekliyolar destek kuvvet olarak :D

kedisever-34
kedisever-34

6726

*********'dan alıyorum bahçedekilere başka sitelerdeki kampanyaları takip ediyorum mailing ya da sms ler sayesinde, severek yiyorlar diğer türlü maalesef yetişemiyorum ki..Ciğer alıp haşlayıp verebilirsiniz ya da tavuk besleyiciliği açısından mantıklı..Süt sulandırılmışta olsa midelerini bozabilir kedilerde laktoz intoleransı var...Ayrıca dişileri kısırlaştırmanı öneririm belediye ücretsiz yapıyor biliyorsun böylece popülasyon biraz olsun azalır yoksa yetişmek mümkün değil..Çokça kolaylıklar! :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

2 aydır veriyorum, severek yiyorlar herhangi kötü bir etkisini gözlemlemedim. Dediğiniz çorbayı ben de çok sık yapıyorum evdekiler bayılıyor:) Haftada bir yumurta vermek iyi. Ben de veriyorum. Ayrıca mahalle kasabınız varsa kendisiyle konuşup size atılsın diye ayırdığı etlerden vermesini rica edebilirsiniz. Onları da sebzelerle haşlayıp püre yaparak verebilirsiniz minnoşlara. Benim muhitimde kasap çok yakın değil pek yapamadım ama size tavsiye ederim.

aleyn
aleyn

113859

et ve türevleri diyorsa sadece bildiğimiz yenebilecek kısımları değil tümden giriyor diye biliyorum kemik kılçık.., ben de konserve mama olarak patilife kullanıyorum sokaktaki canlar için içeriğinde tahıl şeker vs gibi şeyler olmaması türev dahi olsa ete dair bişeyler olması ve fiyatının uygun olması tercih sebebim, buna ek olarak marketten özellikle indirim zamanlarında stokladıgım tavukları içine tavuk ciger, dalak, kasaptan aldıgım kemikler, makarna pirinç yulaf ezmesi kabak havuç artık ne ne varsa pişirip püre kıvamına getirip veriyorum ayrıca bunun içine birkaç dal maydanoz kıyıp, az sarımsak yağı az hindistan cevizi yağı ve kekik koyarak iç parazitlere ölüm diyorum.. tüm bir tavukla yaptıgım mamayı porsiyonlayıp dondurucuya koyuyorum zaten birkaç hafta gidiyor..
kuru mama olarak birkaç mama arasında fiyat takibi yaparak alıyorum en son uygun bi fiyata denk getirip 15lik prochoice balıklı aldım ama bonacibo da alıyorum bi ara dr sacchi premium alıyordum bunların içerikleri hemen hemen birbirine denk..

septikbaykus
septikbaykus

17255

Resim açıklamasını girin

eltarcin
eltarcin

116201

@v4pati Reflex'te et benzeri bir şey yok. O yüzden gömülmeyi fazlasıyla hak ediyor. Ve de zahmet olmaz ama, neyi anlatacağım? :) Yaptığım mamanın tarifini yazdım çünkü.

Infernus
Infernus

111806

Bazen de ödül olarak yaş mama alıyorum o da çok içime sinmese de en böyle sevdikleri yemek için atladıkları pati life var. 24 lü filan kampanyaları vardı onlar uyguna geliyor. Kutusunu görünce koşarak geliyorlar. Migliorda, bestpette böyle iştahlı değiller.

septikbaykus
septikbaykus

17255

@infernus matisse pahalı geliyo. o paraya 1 pro choice 1 micho 15 lik alıyorum malesef. Keşke verebilsem ama yetiştiremem

Infernus
Infernus

111806

@v4pati kesinlikle hak veriyorum. Benim bahçe ve sokağımdakiler daha az. Düzenli olarak gelen 9 tane. Bazen araya 2-3 tane de misafir geliyor. Besleme bölgelerimdekiler daha fazla onlar için ben de micho kullanıyorum zaten. Yani bu mamalar o goody veya muadili market mamalarının yanında çok iyi kalıyor. Onlar çok zararlı ve bildiğin saman. Dönüp yüzüne bakmıyor çoğu.

septikbaykus
septikbaykus

17255

@infernus başından beri verdiğin tüm cevap için teşekkür ederim detaylı ve bilgilendirici cevapların özellikle.


@aleyn sanada bilgilendirme için teşekkür ederim. bende şuan anne ve yavrular için pro choice aldım :)

eltarcin
eltarcin

116201

Teşekkür ediyorum öncelikle :)
Ben sokaktaki canlar için *********'dan Mito (Yeşil) alıyorum. Yeşili balıklı ve onlar için daha iyi. Öyle bir iştahla yiyorlar ki anlatamam. Milletin aldığı tavuklu mamalardan iyidir. Sonuçta ne yediklerini takip edemiyorum. İki günde bir Brit marka yaş mama veriyorum. Sokakta o kadar çok can bakıyorum ki hepsine çok iyi şeyler alamıyorum. Ama anne ve yavrular öncelikli. Anneye ve yavrulara Matisse veriyorum. Onlara özel yaş mama olarak Naturea alıyorum. Yaş mama sıklığımız (Bütün kedilere) 2 günde bir.
Petlebi'de ürünlerin yanında hediyeler oluyor, ödül çubukları, yaş mamalar falan. Onlarla birlikte sofra şenleniyor :) Bazen ödül çubuğu alıyorum. Haftada bir yiyorlar.
Bağışıklılığı düşük olanlara ve annelere malt/vitamin falan veriyorum. Bütün bunların yanında bazen yaş mama yetmiyor. O zaman Bim'den et veya tavuk alıyorum. Küp küp doğrayıp haşlıyorum. Daha sonra gravy sos hazırlıyorum. Hani yaş mamaların içindeki sıvı. Bizde de et yemeklerinin üzerine koyuluyor zaten. İşte gravy sos ile etler daha da yumuşuyor ve daha lezzetli oluyor. Rahat 10 kedi doyuyor ve düşük bütçeli oluyor. Bazen kızarmış tavuk alıyorum. Tavuğu elimle ince ince kıyıyorum. Sonra da cumburlop gravy sosun üzerine.. Sonra aliminyum folyo ile paketliyorum. Etiket yapıştırsam aynı hazır yaş mama :) İşime de geliyor ucuz oluyor falan. Yaptığımda en fazla 1 saatimi alıyor. Çok bir şey değil. Aslında yapılacak çok şey var ama vakit yetmiyor.
Benden bu kadar. Biraz uzun oldu ama :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1776 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR