Nefes Alma/Kalp Rahatsızlığı

Arkadaşlar merhaba. Bilmeyenler için, kedimi sahipleneli 1 ayı geçiyordu , 8aylık bir kedi. Daha önce hiç veterinere götürülmemiş, aşısız ve muayene edilmemiş bir kediydi. Ben dün veterineye götürüp kuduz ve karma aşısını, parazit damlalarını ve mikroçipini taktırdım. Genel muayenede doktor sağlıklı ve normal göründüğünü, bir bulgu olmadığını söyledi. Fakat kedim bazen koşup zıpladığında bir süre sonra ağzı açık nefes alıyor bir 3-5 dakikalığına. Sonra geçiyor bu durum. Doktor içini dinlerken de bir şey duymadı. Uyurken dakikada 30u geçmiyor nefes alıp vermesi. Fakat doktor oyundan sonra bi süre ağzı açık nefes almasını normal bulmadı. Xray veyahut ultrason çektirebilirsiniz. Bir sorun olabilir ama olmayadabilir dedi. Ben amerikada öğrenciyim ve geçimimi kendim sağlıyorum. Onu zor da olsa aşı ve kontrole götürdüm ama xray ve ultrason maalesef 500-1000$ arası burada ve benim o kadar bir param yok. Bunları yaptırmazsam içim rahat etmeyecek fakat çok büyük bir durum olmadığını belki hiçbir şeyin olmadığını ama yine de kontrol ettirmem söylendi. Egzersiz yaptıktan sonra ağız açık nefes alma konusunda deneyimi olan var mı? Lütfen yardımcı olun eğer önemi yüksek bir şey ise bir şekilde bu kontrolleri yaptıracağım.

9 CEVAP

Melodi-Sora
Melodi-Sora

638

45 günlükken sahiplendiğim ve şuan bir yaşını geçmiş olan bir kedim var. Yoğun oyun oynadıktan/ uzun süre koştuktan sonra yada araba yolculuğu gibi stres altındayken ağzı açık bir şekilde nefes alıyor. Bu bizde bir problem kaynaklı değil. Sıcak stres ve oyun gibi vücut ısısının arttığı durumlarda bunu normal görüyorum. Bizler de egzersiz sonrası bazen buna ihtiyaç duyabiliyoruz. Ve kediler bildiğim/okuduğum kadarıyla pati yastıkçıklarından terliyorlar bu vücut ısısını dengelemeye yetersiz kaldığında ağız yoluyla bunu yapıyorlar.


Eğer içiniz rahat etmeyecekse ilk fırsatta götürmeye çalışın derim ben de her konuyu hem kendim araştırıyorum hem de hekimimize ilk fırsatta soruyorum ama insanlar için de hayvanlar için de hastalık yoktur hasta vardır mantığının geçerli olduğunu düşünüyorum. Yani bizde bir sorun kaynaklı olmayışı sizinkinde de bir problem olmadığı anlamına gelmeyecektir. Yine de çok endişe edip yavrunuzu da strese sokmanızı gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Melodi-Sora
Melodi-Sora

638

İç çekmeye gelecek olursak henüz çok yeni sahiplenmişsiniz ama o sizinle kurduğu bir iletişim olabilir. Bizde sıpam kızdığında iç çeker gibi nefes veriyor sevmediği şeyi yapmaya devam edersem de vuruyor. Belli durumlarda yapıyorsa eğer bir iletişim olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Kaç kilo?

İnternetten araştırdığımda çoğu kaynak bunun normal olduğunu söylüyor fakat açıp kalp rahatsızlığı belirtilerine baktığımda da bu ağız açık nefes alma belirtisi de yer alıyor. Diğer belirtiler olmasa da bu durum erken bi belirtisi mi diye düşünüyorum. Kedim yemeğini yiyor tuvaletine gidiyor, biraz tembel ve korkak ama oynatırsanız oynuyor hopluyor zıplıyor. Bilmiyorum ne yaomam gerek….

Son bir şey, kedim çok arada durduk yere iç çeker gibi derin nefes alıyor.

aslihan_e 2 kilo küsüratı da var.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Niye o kadar zayıf, benim de 8 aylık kedilerim var, zapzayıf olan 3 kilo 600 gr geldi şimdi.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Kilodan mı dedim de sizinki çok zayıf çıktı

Burada ölçü birimi pound olduğu için çok kafa karışıklığı oluyor. Ben de baya şaşırmıştım poundı kgye çevirince 2 çıkmasına. Sanırım direkt kg olarak girmişler yani çevirme yapmadan 4.24 ediyor kilosu. Benim hatam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR