Karma Aşı Tekrarı Yerine Antikor Titre Testi Yaptıran Var Mı?

Patpatik
Patpatik

1013 Puan

Karma aşıyı sık tekrarlamanın özellikle belli yaş üstü kedilere karma aşı yapmanın gereksiz olduğu ve ciddi riskler içerdiği kimi uzmanlarca söyleniyor. Bunun yerine antikor titre testi yaptıran var mı?

5 CEVAP

Dann
Dann

1204

Antikor testi yaptırmak daha masraflı geliyor, Şehirden şehire değişmekle birlikte 2000 TL’den az olacağına ihtimal vermiyorum testin, O yüzden özellikle ilk beş yıl tekrar dozlarını yapmayı tercih ediyorlar. Bunun dışında bir çok kedide kan almak İğne yapmaktan çok daha zor, birde ilçelerde olan Çoğu veteriner muayenehanesinde de bu testleri yapacak ekipman yok, hepsini üst üste koyarsak aşıdan önce antikor testi yapma oranı %5’i geçmez.

Patpatik
Patpatik

1013

Kimse yok mu test yaptıran? Herkes aşıya devam mı ediyor?

Patpatik
Patpatik

1013

5 yıldan sonra peki?

Dann
Dann

1204

Bu konuda tam bir görüş yok ama genel mantık şu karma aşılar kedilerin ilk üç yaşında yakalandığında ölümcül olan hastalıklar için koruyuculuk sağlıyor, o yüzden 5'ten sonraki yaşlarda bu hastalıkların kediler için yakalanma ve yakalansa bile ölümcül olma oranları çok çok az. bu nedenle bazı vet. hekimler ilk beş yıl bazıları ilk yedi yıl sonrası devam etmeyebilirsiniz diyor karma aşıya. benim düşüncem ilk 5 yıl hatırlatma dozlarına devam eğer antikor testi yapmak istiyorsanız da 5 yıldan sonraki dozlar için düşünmek lazım. eğer antikor testi imkanı yoksa hekim görüşüne bırakmak gerekiyor herhalde konuyu kedinin genel durumu, bağışıklığı diğer kan değerleri vs göz önünde bulundurulmalı. 7 yıldan sonra ise ben de yapılmamasından yanayım.

Patpatik
Patpatik

1013

Teşekkür ederim cevabınız için 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap