Kedi Yalaması Ve Temizlenmesine Dair

Mavi20
Mavi20

1183 Puan

2 saat önce bir kedi sahiplendim bir buçuk iki yaşlarında kendini hiç yaladigini görmedim zaten biraz kirli geldi acaba stresten yeni ortamdan kaynaklı mi devam eder yalamazsa ne yapmalıyım

3 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Stresten henüz yalamaz evet.
Biraz ortama ve yeni hayatına alışması lazım.
Şimdilik eğer çok kirliyse siz üzerini silebilirsiniz,evcil hayvan mendilleri bulunuyor.
Ya da bebekler için özel üretilen ıslak mendiller de olur.
Fakat bence gerekli değil yani çok kirli değilse bekleyin zaten adapte olunca elbette o kendini tekrardan yalayıp temizlemeye başlayacak.
Çok kirliyse dediğim gibi bebekler için özel üretilen ıslak mendillerle nazikçe silebilirsiniz.

öncelikle sizi bir yetişkin sokak kedisini sahiplendiğiniz için tebrik ederim. kedilerin kendini temizlememesinin bir çok sebebi olabilir, bunlardan benim de başıma gelen ve bu yolla öğrendiğim sebep; kulak uyuzu hastalığı. kediniz sokakta ne kadardır yaşıyor bilmediğiniz için muhtemelen akla gelen ilk sebep de bu olmalıdır, çünkü sokak hayvanlarında çok sık rastlanan bir durumdur. kediniz kulaklarının etrafını sürekli kaşıyor mu? kulak içi siyah-kara, kirli mi görünüyor?cevaplarınız evetse kulak uyuzu için muayene ettirmelisiniz...
bir kulak çubuğuna sıkılan temizleme solisyonu -ki bu kediler ve köpekler için özel bir solisyon- ile kedinizin kulaklarını temizleyip ilaçlamalısınız veterineriniz size uygun ilacı verecektir.

Butterfly88
Butterfly88

1576

Alışana kadar temizlemeyebilir kendini, güvende hissettiginde temizlenmeye baslayabilir ama yine de temizlenmezsw veterinere götürüp bi muayene ettirmeniz iyi olur. Susuz kalmissa da temizlenmez. Su ictiginden emin olun. Simdilik isterseniz nemli bir bezle hafifce silebilirsiniz. Belki o zaman kendini yalar hem de temizlenmis olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 226 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR