Yurttaki Sokak Kedisini Nasıl Tedavi Edebilirim?

Elademmm
Elademmm

270 Puan

Merhabalar,
Ankara'da bir KYK yurdunda kalıyorum. Yurdun bahçesinde 2 tane minik yavru kedi gördüm. Anneleri yanında, 2 3 aylık gibi duruyorlar. Yemekhaneden köfte vs. oldukça verdim, yaş mama verdim. Ben yemek verince bir başkası su koymuş. Bugün oyun oynarken birinin gözünde baya akıntı vardı, tüyleri de simsiyah; daha önce karanlıktan görememiştim. Elimde serum fizyolojik vardı, bebeklere kullanıldığı için, daha öncede veterinere sormuştum ve sıkıntı olmadığını söylediği için bir pamukla beraber burnunu gözlerini sildim. Silerken kahverengi ve kan gibiydi pamuk. Yüzüne baktım bir sıkıntı yoktu; ama bir gözü mat, bulanık gibi duruyordu. Onun için ne yapmalıyım, öyle bırakamam. Lütfen burada veteriner olan veya sokak hayvanlarıyla ilgilenen, bilgisi olan kim olursa; cevap verirseniz çok mutlu olurum. Minnoş kedi de mutlu olur ^-^ Bir de ben bu kedilere parazit ilaçları sorununu nasıl çözebilirim, bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olabilecek her cevabı bekliyorum.

8 CEVAP

veteriner değilim öncelikle belirteyim. yavru kediler sokakta olduğundan ve ankarada olduğunuz için soğuktan hastalanmış olabilirler diye geldi aklıma. göz akıntısı olan bir kaç yavru kediyi veterinere göstermiştim ben de, direk antibiyotik başlamıştık agumentin bid. ama vtrnr muayene etmişti dediğim gibi. 5 gün boyunca şırıngayla 2 ml vermiştim.
bunun dışında sadece gözünde iltihap olduğunu düşünüyorsanız https://www.*****.com.tr/urun/crystalin-kedi-kopek-yara-bakim-solusyonu-100-ml
https://www.***********.com/dr-animal-cilt-yara-ve-goz-bakim-solusyonu-500-ml-kcm48984231
solisyonların birinden edinip pamukla temizleyip, tobrased göz damlası yapabilirsiniz.

parazit için veteriner ilaçlarını da satan bir eczane bulmalısınız ankarada. onlar size yardımcı olurlar. sadece pire sorunu varsa sirkeli su formülünü araştırın derim. kuduz aşısı için ise tarım il veya tarım ilçe müdürlüğüne başvurmalısınız

Elademmm
Elademmm

270

iki_kedi_annesi yanıtınız için teşekkür ederim. Crystalin nasıl aklıma gelmedi, bilmiyorum. Söylediğiniz tarzda bildiğiniz eczane var mı?
Kuduz aşısına gelirsek: kendim götüremeyeceğim, merkezden uzağım; kediyi taşıyabileceğim kutum yok. Belediyeyi arayıp sormayı düşünüyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128563

O kedinin gözü için Brunac göz damlası bulmaya çalışın eczanelerden. O şekilde ileri derecede enfeksiyon, puslanma için o göz damlasını öneriyor veterinerler. 168 lira gibi bir fiyatı var ama ayarlanabilir diye düşünüyorum. Yoksa o göz kör kalır yüksek ihtimalle. Matlaşma kötüye işarettir.

maalesef ankarada bildiğim bir veteriner ilaçları satan eczane yok.ben antalyadayım. internetten aratabilirsiniz mevkinize en yakını bulmanız bakımından da internet kurtarıcı olabilir. kolay gelsin

Elademmm
Elademmm

270

Aslihan_e yanıtın için teşekkür ederim. Sabah tekrar baktığımda uyuzu olduğunu fark ettim ve bunu tek başıma halledemeyeceğim için yurt idaresiyle görüşütüm. Sağ olsunlar beraber KISAMER'e götürdük. Üç ilaç yazdı: Tobrased, Dryex ve Brunac. O kadar eczane aradım Brunac yok, depolarda da yok. Bulamadım. Nasıl bulabilirim?? Bu kalan iki ilacı kullandım.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Burada tekrar soru açıp sorun elinde olan var mı diye, belki biri çıkar

Elademmm
Elademmm

270

aslihan_e damlayı sonunda buldum ve hemen gidip aldım. Kediye günde 3 defa yapıyorum, diğer damlalarla birlikte. Uyuzu olduğu için dolmuşa binip kediyi KISAMER'e götürdüm, çok zorlandım. Dönüş çok zor oluyor. Dün akşam tüylerine bakıyordum, yara gibi bir şey gördüm anlamadım, korktum. Karnı da şiş gibi. Bugün yine götürecektim, nakit param yok. Kendimi çok yalnız hissediyorum, zorlanıyorum. Yavru içime çok dert oluyor, üzülüyorum. Dersime gidemiyorum, yurtta bana yardım eden birisi de yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR