Kedim Kuru Mama Yemeyi Bıraktı

iremisko_
iremisko_

644 Puan

Yaklaşık 2 aydır kedim kuru mama yemeyi reddediyor. Mamasını beğenmiyordur diye düşündüm başka mama aldım 2 gün o mamayı yedi sonra onu da yemeyi bıraktı. Yaş mamayı gayet iştahla yiyor. Yeme isteğinde hiçbir sorun yok. Dişlerinde sorun mu var acaba dedim kontrol ettirdi dişlerinde de bir sorun olmadığını söyledi veterinerim. Ev yemekleri istiyor sürekli . Normalde yemek sofrasına yaklaşmayan kedim sürekli sofraya gelmeye çalışıyor.Tavuk haşlayıp vermeye başladım onu da iştahla yiyor. Ama sürekli tavukla beslenmesinin de faydalı olmayacağını düşünüyorum. Tekrardan kuru mama yemesini istiyorum. Veterinerim benimle inatlaştığını söylüyor bi süre aç bırakmamı bi şeyler vermememi söyledi. 4-5 gündür hiçbir şey vermiyorum maması mama kabında duruyor ama hiç yaklaşmıyor. Koklayıp geçiyor. Yaklaşık 1.5 kilo verdi yemeyi kestiğinden beri. Aç bırakıp bu şekilde bi yolda izlemek istemiyorum. Sürekli miyavlayıp duruyor içim hiç rahat değil. Böyle bi süreç yaşayan oldu mu daha önce mama alışkanlığını tekrar nasıl kazandırabilirim. Veya evde hazırlayabileceğim mama tarifiniz var mı?

16 CEVAP

Nzlnz
Nzlnz

64

Kedim de böyleydi ya yemiyordu ya da çok az yiyip bırakıyordu bu sorunu kuru mamasına yaş mama karıştırarak böyle iştahı arttı ve mamayı da bitiriyordu bunu 1 ay yaptım ve sonrasına yaş mamayı azalta azalta tamamen kuru mamaya geçti umarım işe yarar sizde de
Bu arada hâlâ yemiyorsa mamayı rondodan çekip öyle yaş mamayla karıştırmayı deneyin
Yine olmadıysa farklı mamaya geçin en iyisi

Minminik
Minminik

14018

suzi online sitesinde evde yapılacak mama tarifleri var

munevver_leo
munevver_leo

4360

@iremisko_ kabız problemi olmamasına çok sevindim umarım bir an önce yemeye başlar🙏🏼

MHG
MHG

2046

Kuru mamaya balık yağı sıkmayı deneyebilirsiniz. Üstelik bir çok faydası da var. Siz yine bütün bu fikirleri veterinerinize danışmayı ihmal etmeyin

Minminik
Minminik

14018

4-5 gün çok uzun bir süre bu kadar süre aç bırakmayın :(
mamasının aromasını beğenmiyor olabilir ama büyük ihtimal denemişsinizdir, farklı marka farklı aroma küçük boylar olmadı az açık mama alıp deneyebilirsiniz.
eğer kısır değilse kitten yavru mamaların aroması daha yoğun oluyor kısa bir süre verebilirsiniz.


kuru mama ile tavuk suyu karıştırmayı veya kuru mama ile yaş mama karıştırıp vermeyi denediniz mi.

iremisko_
iremisko_

644

@minminik kuru mamayı ezip yaş mamayla karıştırıp verdim o şekilde çok az yiyor mamayı yine içinden yaş mamayı seçmeye çalışıyor maalesef

iremisko_
iremisko_

644

@nzlnz farklı mama da alıp denedim 2 gün tüketti onu da maalesef yine yememeye başladı 2 günün sonunda.

iremisko_
iremisko_

644

Bu arada mamasını da daha önce yiyordu 2 kiloluk 3 kutu bitirdik. Farklı aromasını sevip yiyebileceği mama önerisi yapar mısınız? Kedim kısır

munevver_leo
munevver_leo

4360

Benim kedimde daha yeni bu durumu yaşadı. Başta basit bir şey sandım sonra veterinere götürdüm. Bağışıklığı düşük çıktı ve kabızmış o yüzden iştahı azmış. Bence bir kere veterinere götürmelisiniz en azından sorunu öğrenmiş olursunuz.

munevver_leo
munevver_leo

4360

Pardon gözden kaçırmışım zaten veterinere götürmüşsünüz. Röntgen falan çekip bağırsaklarına bakıldı mı ? Benim kedimin bağırsakları dışkı doluydu midesine kadar dayandığı için yemek istemiyormuş.

iremisko_
iremisko_

644

@munevver_leo kabız problemi yok dışkısını da sürekli takip ediyorum. İştahı da yerinde asla yemek yemeyi istememesi yok sadece kuru mama yemeyi reddediyor :(

IIREMMM
IIREMMM

112774

Normalde hangi markanın hangi aromalı mamasını kullanıyordunuz ve o mamayı yemeyi bıraktı? 2 gün tüketip sonra yine yemeyi bıraktığı mama hangi aroma ve marka idi? Farklı markalar bile olsa aynı aroma ise belki de o yüzden yememekte ısrar ediyordur,bizim kedimiz somonlu ve diğer balık türevli mamaları daha çok seviyor mesela biz genelde o aromalardan gidiyoruz (bütçeniz uygun olursa N&D ,Acana gibi markaları deneyebilirsiniz,daha uygun fiyatlı olarak ise Advance kullanabilirsiniz.Hills markayı da öneririrdim ama çoğunluğu tahıl olduğu için besleyiciliği/ doyuruculuğu düşük )

iremisko_
iremisko_

644

@IIREMMM pro performance somonlu ve kuzu etli olanı kullanıyorduk mama olarak. Sonradan aldığım mamayı arkadaşım getirmişti markası ve aroması aklımda değil ama bunu tüketir demişti. Ama somon aromasını seviyor hep tükettiğimiz aromaydı. Yaş mamayla karıştırıp vermeyi deniyorum bi kaç gündür . Sonradan aldığım mama da az bi şey tüketti, eski mamamıza karıştırıp vermeyi denedim onda tüketmedi. Sokak hayvanları için aldığım bi mama vardı 2 gün ondan tüketiyordu 🤦🏻‍♀️ şimdi iştahtan tamamen kesildi dün akşam tavuk haşlayıp verdim yine normalde çok sevip yer onu da yememeye başladı.

Dann
Dann

1176

Diş etlerinde de bir sorun Yoksa bir biyokimya baktırsanız iyi olur, gerekirse püre halinde ki yaş mamaları sulandırıp şırınga ile çekip biraz zorlayarak yedirmeye çalışın. Bu seviyede İştahsızlık, Yemek yememesi hiç iyi değil.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Bence kedi yaş mama ya ve ev yemeklerine alışmış. Nasılsa yaş mamanın geleceğini biliyor. Bu yüzden reddediyor. Başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Geçiş konusunda veterinerden Yardım alın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 819 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR