Kısırlaştırma:/

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846 Puan

merhaba arkadaşlar elmas şuan 6 aylık ve birkaç ay içinde kızgınlığa girmesini bekliyoruz veterinere bunu sorduk dedi ki 1 yaşını doldursun öyle yaparız ama benim içim pek rahat değil sizin fikrinizi alabilir miyim?

5 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Bende 1 yaşını doldurması gerektiğini savundum çoğu kez nedenini sorarsanız sonuç olarak narkoz alıyorlar. Her kedi bünyesi narkozu ne yazıkki kaldıramıyor özellikle yavru kediler. 6 aylık bir kedi bence çok çok küçük ameliyat İçin. Zaten kediniz şu an yavru kedi kategorisine giriyor ayından dolayı. Biraz daha büyüyüp bağışıklığının çok daha kuvvetli olduğu bir dönemde kısırlaştırmanızı tavsiye ederim. Ama bu 1 yaşını kesinlikle doldurmalı demek değil. 6 aylıktan ziyade 8,9 aylık çok daha makul. Veterineriniz de anladığım kadarı ile durumu garantiye almak istiyor. Benim çevremde kedisi narkozdan uyanamayan çok kişi var ne yazıkki kişi ve veteriner bilinçsizliğinden dolayı kaynaklanan. En azından dediğim gibi 2,3 ay daha beklerseniz iyi olacaktır. Çoğu kişi sorun olmadığını savunabilir ama eğer ki garantici davranmak istiyorum diyorsanız beklemenizi tavsiye ederim uzun ömürleri olsun

Heiter
Heiter

115202

Bu konuda veterinerler arasında bile farklı görüşler var. İşin uzmanından daha iyi bilemeyiz tabi. Eğer 1 yaş öncesinde kısırlaştırmak istemiyorsanız (ki işin içine anestezinin de girdiğini unutmamak lazım) ve evde karşı cinsten bir kediniz yoksa sabredebilirsiniz.
Daha sağlıklı karar almak için birden fazla veterinere danışın derim.

Gul36
Gul36

113362

Bizim veterinerimiz gebelik, doğum ve ilgili alanlar üzerinde uzman. Dişi kedim için ilk kızgınlığını geçirsin, 8-9 aylık olsun öyle kısırlaştıralım demişti.


İlk kızgınlığımız, tam olarak emin olmasam da sanırım 1 ay kadar önce oldu. Sadece 1 gün sürdüğü ve tüm belirtiler olmadığı için emin değildim. Ama geçen hafta 4 günlük bir süreç geçirdik ve içimiz öyle acıdı ki onun o hallerine... Bir kez daha görmeye dayanamam sanırım.
Şimdi 7 ayını bitirdi, 8'e yeni girdi. Önümüzdeki hafta kısırlaştırma operasyonu yapılacak.


Belki sizin kedinizin kızgınlığa girmesi geç olur. O yüzden o zamana kadar birkaç yerden daha fikir alın bence de.

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846

arkadaşlar kedim kızgınlığa girdi ama sanırım hemen kısırlaştırmayacağız sutunannesinin dediği gibi birkaç ay daha bekleyeceğiz sanırım. bu arada kızgınlık ne kadar sürer ve ne kadar zaman da bir tekrarlar?

Gul36
Gul36

113362

@BeyzaElmas , Bugün yeni konu açmışsınız ya, eski konuyu hortlatmayıp oradan devam etseydiniz keşke. :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 739 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR