Kedim Aşırı Hareketli Oldu

arkadaşlar merhaba,
kedim yaklaşık 1,5 yaşında kısır erkek. kısırlaştırmadan önce sakin bir kedi idi kendisi. kısırlaştırdım. hareketlendi yaz gelince yatıyordu sürekli akşamları hareketleniyordu yine normaldi sorun yoktu. ama bu aralar aşırı aktif. yok böyle bir şey. sürekli evin içinde at gibi koşuyor. beni görünce tavşan gibi zıplıyor. ( bazen tavşan beslediğimi düşünüyorum). bazen beni görünce sırtını dikleştirip yan yan yürüyor. kaçıyor filan. oyun istiyor. tuzaklar filan kuruyor bana kovalıyor filan. :) niye bu kadar aşırı hareketli oldu anlam veremedim. daha önce bu kadar değildi bebekliğinde bile değildi yani.

4 CEVAP

Minminik
Minminik

14018

kısırlaştırmadan sonra huy değişimi olabiliyor demişti veterinerim deli dumrul olmuş kedi tüneli hareketli top alın enerjisini atsın.
hangi mama kullanıyorsunuz maması fazla enerji veriyor olabilir. tekirse hareketli olması normal sağlıklı olduğuna işaret ne güzel

kedi tüneli düşünüyorum ama benim kedim oyuncaklarla oynamıyor yüzden boşa para vermek istemiyorum. top olabilir ama topa bayılır tek oynadığı top. topu kovalıyor filan sonra toptan kaçıyor deli gibi. :)
1 yaşına kadar nd kullandım. kısırlaştırınca bazı duyumlardan ötürü nd yi bıraktım. sanabelle kullanmaya başladım.sonra hereketlenmeye başladı zaten. (mama kaynaklıdır belki bilmiyorum) yaz girince biraz duruldu. sıcaklarda mayıştı. akşam- gece başladı. sıcaklarda bitince önünü alamadım. baya baya aktif oldu. evet tekir fazla hareketli tekir :) ne bileyim evin içinde sürekli koşan, zıplayan bir kedi garip geliyor alışmadığım için :)

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Kısırlaştırmadan sonra bazı kedilerin huyları çok radikal şekilde değişebiliyor. Sokaktan komşumuza sahiplendirdiğimiz bir kedi vardı. Acayip kucak kedisiydi. Siz kucağınıza alana kadar çığlık atar gibi miyavlardı, aldığınızda susardı. :) Eve ilk alındığında da uzun süre böyle gitti. Zamanı gelince kısırlaştı ve o zamandan beri de bırakın kucaklanmayı, başının okşanmasına bile tahammül edemiyor. Agresif ve soğuk bir kedi hâline geldi. Neyse ki onu her hâliyle sevecek kadar iyi yürekli birinde. Sizinki de böyle bir değişim yaşamış olabilir.


Bence oyunculuk her türlü iyidir bu arada. Hareketli bir kedinin bir sağlık sorunu olduğunda kolay anlaşılır durgunlaşmasından. Zaten durgun bir kedinin durgunluğunun normal mi yoksa hastalık kaynaklı mı olduğunu anlamak zordur.


Bol patili günler dilerim. :)

Emirrckr
Emirrckr

13076

Kısırlaştırma sonrası evet çoğu kedide bir karakter değişimi oluyor sanki.
Mesela benim küçük kızımda kısırlaştırma öncesi kucağa gelir,kendini sevdirirdi,beraber oynardık tamam yine çok yılışık bir kedi değildi ama soğukta değildi,
Kısırlaştırma sonrası canı isterse sevdirir hale geldi.
Hatta yalnızca bana tahammülü var diğer kimsenin ona dokunmasını istemiyor,ben memnunum :))
Tabii bana bile öyle göbeğini açtırıp sevdirmez anca okşayabiliyoruz işte ama buna şükür en azından.
Annesini de kısırlaştırdık o da bizimle fakat onda öyle pek değişim olmadı.
Zaten yaşı olan bir kediydi hala yanımıza gelir,bol bol sevdirir bir odaya gidersek peşimizden gelir hele sabahları sürtüne sürtüne evden geçirir :))
İki zıt karakterli kedilerimiz var bizimde.Hem de bunlar anne-kız yani.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 214 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR