Yavru Kedi

HandeHera
HandeHera

927 Puan

Kedim 40 günlükken geldi gönül isterdi annesini 2 ay emsin ama çoktan annesi terk etmişti bizde annesi olmayınca sokaktan aldık ve şu an ona ek takviye yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Yaptığım bir kaç takviye var ama yeterli mi bilmiyorum.Hera 3 aylık oldu bu durumu yaşayan yada fikir verebilecek olan var mı?

4 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

3aylık olduğuna göre artık vitamin maltı vermeye başlayabilirsiniz. Piyasadaki hemen her vitamin maltını denemiş biri olarak gönül rahatlığıyla VMP vitamin maltını önerebilirim. Bunun dışında haftada 2 gün ev yoğurdu verebilir hatta birine yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Karaciğer, dalak bulabilirseniz ve haşlarken kokusundan rahatsız olmuyor iseniz bunları mevsim sebzeleri ile haşlayarak çorbalar yapıp verebilirsiniz. Ben bazen yoğurdun içine birtane de çilek eziyorum çok seviyor benimkiler. Yine balık yahnisi ya da püresi yapabilir bunu da haşladığınız taze sebzelerle karıştırarak verebilirsiniz. Ben artık tamamiyle konserve mama kullanmayı bıraktım. Evde kendim yaş mama yapıyorum, bu haftasonu kuru mama da deneyeceğim başarılı olursam deneyimimi burada paylaşacağım. Yeterli anne sütü alamadığı için kalsiyum takviyesi çok önemli bebişiniz için. Bu yüzden ev yoğurdu yapmanızı ve haftada iki kez vermenizi tavsiye ederim öncelikli olarak. İçeriği zengin ve sağlıklı bir yavru kedi maması ile beslemeniz de çok önemli.

HandeHera
HandeHera

927

Cevabınız için çok teşekkür ederim kızıma hemen ev yoğurdu yapıcam çünkü bu durum beni çok üzüyor. Mama olarak orijen tundra kullanıyorum farklı bir marka önerirseniz onu da deneyebilirim. Yaş mama olarak schesir gimcat veriyorum. Bu dediklerinizi hemen yapıcam yavruluk döneminde anne sütü eksikliğini bi nebze olsun azaltsın :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Rica ederim:) Kullandığınız mama gayet iyi, devam edebilirsiniz. Yaş mama seçimleriniz de bence çok doğru. Zamanınız varsa, tavsiyem mümkün olduğunca kendi hazırladıklarınızla beslemeniz yönünde. Ben çok yoğun çalışmama rağmen muhakkak vakit yaratıp onlara mama hazırlıyorum.Bundan çok büyük de keyif alıyorum. Sonra önlerine koyup iştahla yediklerini görünce nasıl mutlu oluyorum anlatamam:) Üstelik temizliğinden, tazeliğinden emin olarak beslendiklerini bilmenin gönül rahatlığı da bonusu bu işin:)

HandeHera
HandeHera

927

Dedikleriniz çok doğru bende her fırsatımda Hera için evde sağlıklı karışımlar yapıcam onun sağlıklı büyümesi benim için çok önemli :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 498 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR