Köpek Sahiplenmek İstiyorum.

mlnilkm506
mlnilkm506

518 Puan

İyi günler herkese. Bir köpek sahiplenmek istiyorum fakat annemin kücük ırk ısrarlarına karsi gelemiyorum. Satın alma gibi bir durum söz konusu değil, zaten ben karsiyim buna. Evinizde 6 yasinda da bir kardesim var. Önerebileceginiz kucuk irk kopekler hangileridir acaba? Ona gore daha kapsamli bir arastirma yapacagim.

2 CEVAP

cilekgd
cilekgd

309

merhaba, küçük ırk köpekleri sıralayacak olursam ;
Dachshund


İster inanın ister inanmayın, bu köpekler mükemmel koruyuculuk yaparlar. Sahibine ve ailesine çok bağlıdır ama tanımadıkları çocuklara karşı agresif olabilirler. Uzun vücutları ve kısa, kütük gibi bacakları dolayısıyla, obezite ve omurilik problemlerine yatkındırlar. Bu ırktan bir köpek tercih edecekseniz, onunla çok uzun yürüyüşler yapmamalısınız.



  1. Minyatür Poodle


Hassas bir ırk olan Minyatür Poodlelar, bir kişiye bağlanırlar ve yabancıların yanında utangaçtırlar. Çocuklarla, köpeklerle ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşırlar. Poodleların vücut yapıları atletiktir ve vücutlarını çok iyi taşırlar.



  1. Shih Tzu


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Shih Tzu, son derece arkadaş canlısı ve çocukların etrafında da bir o kadar kibardır. Tüy dökmeseler de kürkleri düzenli ve özenli bakım ister.



  1. Minyatür Schnauzer


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Normal terrierlerden daha sakin olan bu ırk, oyuncu, meraklı ve cesurlardır. Kapı önünden geçenlere havlama huyları çok sevimli olmasa da, çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve aileler için mükemmel seçimlerdir. Ayrıca çok fazla tüy dökmezler ve koku bırakmazlar.



  1. Chihuahua


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Ne kadar ufak ve tatlı olsalar da, bu ırklar son derece inatçı ve kafasının dikine giden köpeklerdir. Çocuklardan hoşlanmazlar ve tanımadıkları köpeklere bolca havlama huyları vardır. Çok gürültücü ve talepkar olabilirler. Fakat sahiplerine de son derece büyük bir sevgi ile bağlanırlar ve kucağa alınmaya bayılırlar.



  1. Pomernian


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Son derece yumuşak kalpli ve sevgi doludurlar. Fakat bazen gürültücü olabilirler. Pomernianlar, çocuklarla, yavruluk dönemlerinde tanıştırılırlarsa, gayet iyi anlaşırlar. Yine de, çok tüy dökmeleri nedeniyle, küçük çocuklu aileler için çok uygun değildirler.



  1. Pug


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Puglar, kısa bacakları, buruşuk suratları ve komik ifadeleriyle son derece arkadaş canlısı ve tatlıdırlar. Bazen inatçı olabilirler ama genellikle sahiplerini mutlu etmekten hoşlanırlar. Burun yapılarından dolayı horlama sorunu yaşarlar, bu nedenle onlarla aynı odada uyumak zor olabilir.



  1. Boston Terrier


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Bu ırk mükemmel bir aile köpeğidir. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve fazla bakıma ihtiyaç duymazlar. Onları arada bir fırçalamanız fazla tüylerini atmaları için yeterlidir. Bu ırk, oburluğuyla ve çiğnemeye olan düşkünlükleriyle bilinirler, bu nedenle, ona bolca çiğneyebileceği oyuncaklar almanız gerekecektir.



  1. Maltese


Beslemek İçin En İdeal 10 Küçük Boy Köpek


Alerjisi olan insanlar için en iyi alternatiflerden biri Maltese cinsi köpeklerdir. Bu köpekler çok fazla tüy dökmezler ve dost canlısıdırlar. Genellikle diğer köpeklerle hatta kedilerle iyi anlaşırlar. Yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar, bu nedenle yoğun çalışma saatleri olanlar için uygun ırk değildirler. Fakat fazla şımartıldıklarında da davranış bozuklukları gösterebilirler.


Köpek beslemeye karar vermek büyük bir sorumluluktur. Bunu göz önünde bulundurarak, size en uygun köpeği seçmeniz, köpeğinizin ve sizin mutluluğunuz açısından gerçekten çok önemlidir.

mlnilkm506
mlnilkm506

518

Tesekkur ederim. Hafta sonu bir terrier sahipleniyorum. Yardimlariniz icin sag olun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1459 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR