Kedilerde Kabızlık

munevver_leo
munevver_leo

4360 Puan

Merhabalar kedim kabızdı ve yemek yemiyordu. İlaç kullanıyoruz mama yemeye de başladı,iştahla yiyor. Dışkısı normale döndü ve her gün düzenli olarak yapıyor. Veteriner ilaç kullanırken birden bütün dışkıyı boşaltıcak dedi ama öyle bir şey olmadı. Aradım eğer iki güne olmazsa getir röntgen çekelim lavman yapalım dedi. Ama dışkılaması normal ve her gün yapıyor. Böyle bir süreçten geçenler ve bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim? Dışkıladığı halde lavman yapılmalı mı? Yoksa dışkılayarak içindeki biriken dışkıları atabilir mi?

6 CEVAP

Esrakaya12
Esrakaya12

3851

Benim 5 kedim aynı anda oldu veterinerle konuştuk duphalac verdim ama benim kedilerim kaka yaptı ilaç bile çıkarmamışsa lavman daha mantıklı ama bildiğim üzere kedilerde bağırsakta kaka varsa ve birikmişse bu zamana kadar atamamışsa baya tehlikeli

Linahan
Linahan

1011

Brit care mamayı imkanınız varsa denemenizi öneririm. Genelde kedilere ishal veya cıvık yaptırır.
Kabız kedisi olanların normal dışkı için kullandığını görmüştüm. Belki iyi gelir yazmak istedim :) geçmiş olsun

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Linahan cevabınız için çok teşekkür ederim. Brit care bir sene kullandım kademeli geçiş yapmıştım ishal olmadı. Kabızlık da yüksek ihtimalle o mamadan kaynaklı. Güzel dilekleriniz için de ayrıca çok teşekkür ederim :))

Sm_Ft
Sm_Ft

818

Öncelikle çom geömiş omsun.
Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama not düşmek istedim: brn kabız olunca ya ayran yapıp içine zeytinyağı döküykrum ya da içeceği suya direkt zeytinyağı ekliyorum çok faydasını gördük. Lavmana ihtiyacımız kalmadı hamdolsun. Veterinerimiz şırıngayla zeytinyağı verin demişti ama öyle sevmedi bu yöntemin faydası oldu.
Veteriner takibinde devam edin derim. Hayırlı şifalar olsun

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Esrakaya12 cevabınız için çok teşekkür ederim.Kedim düzenli olarak kakasını yapıyor yani dışkı çıkışı sağlanıyor. Dışkı çıktığı halde lavman yapılmalı mı onu bilemedim. Bir fikriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

munevver_leo
munevver_leo

4360

@Sm_Ft cevabınız için çok teşekkür ederim. Benimde aklıma zeytinyağı içirmek geldi ama dışkıladığı için içirmedim. Eğer yine olursa zeytinyağını dediğiniz gibi muhakkak denerim. Güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 192 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR